24 / 04 / 2024

İrandan Karadeniz turizmi

İrandan Karadeniz turizmi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde geçen yıllara oranla bu sezonun ilk yarısında turist sayısında azalma olduğunu söyledi.

Doğu Karadeniz turizmi yatırımcılarını bekliyor!

Her mevsim ayrı doğal güzelliklere sahip Doğu Karadeniz, turizm taleplerinin karşılanabilmesi için yatırımcılardan destek bekliyor. Yapılan açıklamada, son yıllarda dünyanın dört bir yanından insanların tatil için Türkiye'ye geldiğini belirtildi.

Arap turizmi Karadeniz'e kaydı!

Geçen sene 600 bin dolayında Arap turist ağırlayan ve bu sayıyı 2015 yılı itibarıyla 1 milyon çıkarmayı hedefleyen Bursa, Arapların Karadeniz'i tercih etmesinin şaşkınlığını yaşıyor.

Temel Uzlu: Batı Karadeniz'de yeşil yol projesi turizmi artıracak!

TÜRSAB Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu, 'Yeşil Yol' projesinin Karadeniz'in turizm potansiyelini önemli ölçüde arttıracağını belirtti.

Kruvaziyer turizmi Karadeniz'de arttı!

Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 2'lik düşüşle 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti. Karadeniz kıyılarını ziyaret eden turist sayısı da 2 kat arttı.

69 milyon dolarlık SKY Tower, Karadeniz turizmine katıldı!

Karadeniz Bölgesi'nde turizmi canlandırmayı hedefleyen adımlardan biri, 69 milyon dolarlık yatırımla atıldı. Bölgenin en büyük turizm yatırımı olarak değerlendirilen Sky Tower Karadeniz turizmine katkı sağlayacak.

Marmara ve Karadeniz'de artan denizanaları turizmi kötü etkiliyor!

Küresel ısınma, kirlilik ve aşırı avlanma nedeniyle sayıları hızla artan denizanaları, Marmara ve Karadeniz bölgelerindeki balıkçıları canından bezdirdi, iş hacmi yüzde 60 azaldı ama asıl risk turizm sektöründe...

Doğu Karadeniz turizmi canlandı!

Doğaya, doğa sporlarına gönül verenler, iş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşıp doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenlere önemli alternatifler sunan Doğu Karadeniz, Ramazan Bayramı'nda da turistlerin uğrak yeri oldu.

Karadeniz yaylaları, yerli ve yabancı turistleri bekliyor!

Doğal güzelliğiyle gözleri kamaştıran, bol oksijenli havası, doğal kaynak suları, yemyeşil çayırların arasından geçen akarsularıyla doğa harikası Karadeniz yaylaları, yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlamaya hazır...

Müezzinoğlu: Sağlık Turizmi gelirini 1,5 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkarmayı istiyoruz!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "1,5 milyar dolar sağlık turizmi gelirini 2018'de 9-10 milyar dolara, 2023 yılında da 20- 25 milyar dolara çıkartmayı istiyoruz. Bunun altyapısı Türkiye'de var. Tıbbi tecrübe de var"...

Sapanca Gölü'nün su seviyesindeki düşüş, turizmi olumsuz etkileyecek!

Son 10 yılın en düşük su seviyesinin ölçüldüğü, Sakarya'nın ve Kocaeli'nin bir bölümünün içme suyu ihtiyacını karşılayan göldeki kuraklık tehdidinin turizmi de olumsuz etkilemesi bekleniyor.

İlhan Kartal, Temel Karadeniz'i ziyaret etti!

Boğaziçi Yönetim A.Ş Genel Müdürü İlhan Kartal ve Şirket Müdürleri 2 hafta önce gerçekleşen yerel seçimlerde Küçükçekmece halkının seçtiği Başkan Temel Karadeniz’i makamına giderek tebrik ziyaretinde bulundu.

Karadeniz-Akdeniz Yolu projesinin inşaatı hızla sürüyor!

‘Karadeniz-Akdeniz Yolu’ adı altında ulusal bir proje haline dönüştürülen ‘Dereyolu’ çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı. Dereyolu sayesinde, halen 112 kilometre olan ve tehlikeli virajlarla dolu Ordu-Mesudiye yolu 52 kilometre kısalacak...

Doğu Karadeniz'in kruvaziyer turizmi başladı!

Doğu Karadeniz'e gelen ve yılın ilk kruvaziyer gemisi olan Bahama bayraklı "Hamburg", Trabzon Limanı'na demirledi. Gemide Alman uyruklu 271 yolcu ile 165 personel bulunduğu öğrenildi...

İrandan Karadeniz turizmi Haberi

İrandan Karadeniz turizmi

Dünyanın herhangi bir yerinde bir kriz çıkmadığı sürece bölgedeki turist sayısının önümüzdeki yıllarda giderek artacağını belirten Gürkök, “Körfez’den gelen turizmin giderek gelişeceğini düşünüyorum. Oluşabilecek herhangi bir olumsuzluk turizme direkt etki ediyor. Bununda toparlanması zor olur. Yeni pazar arayışları da yapıyoruz. Bizim ikinci hedef pazarımız İran olacak. Ulaşımda bir sıkıntımız var. Karayolu güvenli olmuyor. Havayolu ile ilgili görüşmelerimiz var” ifadelerini kullandı.



“Yunanistan’DAKİ KRİZ; BÖLGEYİ FAZLA ETKİLEMEDİ”

Geçen yıllara göre Yunanistan’dan gelen turist sayısında azalma olduğunu söyleyen Gürkök, “Ama tabi gelen gruplarda oluyor. Genel olarak turist sayısında azalma da görüldü. Belliydi böyle olacağı. Yunanistan’dan gelenler özellikle Sümela Manastırı için geliyorlardı. En fazla o yöreleri ziyaret ediyorlardı. Tabi ekonomik krizin etkisi olmuştur. Şimdi ise Türkler Yunanistan’a tatil yapmaya gidiyor. Şuana kadar Yunanistan’dan 5-6 grup...