26 / 04 / 2024

İranlı CinnaGen

İranlı CinnaGen

İranlı bilim adamlarının kurduğu biyoteknolojik ilaç şirketi CinnaGen, ilk yurtdışı yatırımını Türkiye'de yapacak.

İranlı CinnaGen İlaç, Türkiye'de fabrika kuracak!

İranlı biyofarmasotik ilaç üreticisi CinnaGen İlaç, bölgesel üretim üssü olarak belirlediği Türkiye’deki, ilk fabrika yatırımına hazırlanıyor.

Türkiye'de en çok gayrimenkulü Ruslar ve İranlılar aldı!

Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışında il sırayı Ruslar, İranlı'lar ve Irak vatandaşları aldı.

O ilde İranlı turistler ekonomiye can veriyor

Yaz sezonunun sonuna doğru yaklaşırken özellikle tatil yörelerinde hareketlilik artıyor. Kur etkisi ve Türkiye’deki hızlı enflasyon artışı nedeniyle yabancı turist daha cazip hale geliyor. Ama turizm denince akla hemen Ege, Akdeniz gelmesin Van’da İranlı turistler ekonomiye can veriyor.

İstanbul'da Türklere kiralık ev verilmiyor mu? Kiralık evlerde fazla para veren kazanıyor!

İstanbul’da konut kiraları son dönemde fahiş oranlarda arttı. Esenyurt ilçesinde verilen bir konut ilanındaki “Türk müşteri uygun değil” ibaresi, yabancıya kiralık ev konusunu yeniden alevlendirdi. Peki Suriye, Afgan ve İranlıların yoğun olarak yaşadığı Başakşehir bölgesinde son durum ne?

Ruslar tatil, İranlılar vatandaşlık için Türkiye’den ev alıyor!

Yabancıya konut satışıyla ilgili önemli bilgiler veren Gayrimenkul Brokeri Songül Toprak Özsan, Ruslar'ın tatil, İranlılar'ın ise vatandaşlık için Türkiye’den ev aldığını söyledi.

İranlılar her sene Türkiye’den 3 bini aşkın konut alıyor!

İran parlamentosunun kıdemli üyelerinden Mojtaba Yousefi, 2018-2020 yılları arasında İranlıların Türk vatandaşlığı alabilmek amacıyla Türkiye’den 7 milyar dolarlık gayrimenkul aldığını ifade etti. 

Asaf Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Asaf Yapı Denetim Limited Şirketi  Arnavutköy’de 50 bin TL sermaye bedeli  ile Adem Kıranlıoglu tarafından kuruldu.

İranlılar gözünü yalılara dikti!

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul sevdaları bitmiyor. Son senelerde Türkiye’deki gayrimenkul alımlarını hızlandıran İranlılar, şimdi de gözlerini yalılara dikti.

Bitcoin vaadiyle vurgun yapan İran vatandaşı serbest kaldı!

İstanbul'da çok kripto para dolandırıcılığı yapan İranlı çete mahkemeye çıkarıldı.

Türkiye'den en çok hangi ülke vatandaşı konut aldı?

TÜİK Türkiye'den en çok konut alan yabancıları açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; İranlılar ilk sırada yer aldı. 

Yabancılar en çok konutu hangi şehirden aldı?

Türkiye genelinde konut satışları Mart'ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 arttı ve 111 bin 241 oldu. Lüks gayrimenkul brokerı Songül Toprak Özsan, "Mart ayında en çok İranlılara satış yapıldı. İran’ı Rusya, Afganistan ve Kazakistan vatandaşları izledi" dedi.

İranlıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımı arttı!

Son dönemde İranlıların Türkiye'deki yatırımlarının arttığını söyleyen DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Osman Aksoy İran vatandaşlarının Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarının arttığını dile getirdi. 

Yabancılar Eylül'de en çok bu şehirlerden ev aldı!

Yabancılara konut satışları Eylül 2020'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26,1 arttı ve 5 bin 269 olarak kaydedildi. Eylül'de en çok konut İranlılar aldı. 

Yabancılar Ağustos ayında en çok bu şehirlerden ev aldı!

Yabancıya konut satışı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 54,2 artarak 170 bin 408 oldu. Ağustos ayında en çok konutu İranlı vatandaşlar aldı...

İranlı CinnaGen Haberi

İranlı CinnaGen

İranlı bilim adamlarının kurduğu biyoteknolojik ilaç şirketi CinnaGen, ilk yurtdışı yatırımını Türkiye'de yapacak.


 İran Biyoteknoloji Enstitüsü'nden ayrılan bilim adamlarının kurduğu CinnaGen, ilk yurtdışı yatırımı için Türkiye’yi seçti. Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın (MENA) en büyük biyoteknolojik ilaç firması olarak gösterilen CinneGen, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika kurmak için hazırlıklarını tamamladı. Tahran’da yedi fabrikası, Almanya’da bir Ar-Ge merkezi olan 23 yıllık şirket, Türk ortaklığıyla direkt yatırım yapacak.


CinnaGen’in Türkiye operasyonunun başında ise daha önce ilaç sektöründe üst düzey yöneticilik yapmış deneyimli isim Ferhat Farşi var. Kendisi de İran kökenli olan CinnaGen İlaç Kurucu Ortağı ve CEO’su Dr. Ferhat Farşi, hedeflerinin Türkiye’nin biyoteknolojik ilaçtaki dışa bağımlılığını azaltmak olduğunu belirtti. Yatırıma bu yıl başlanacağını, üretimin ise 2018’in üçüncü çeyreğinde devreye alınacağını ifade eden Farşi, “Türkiye’ye...