26 / 04 / 2024

İş dünyası iflas erteleme

İş dünyası iflas erteleme

İş dünyası artan iflas ertelemelere karşı bir komisyon kurulmasını istiyor. Son dönemde artan iflas erteleme başvurularının bir kısmının ‘kötü niyetli’ olduğunu ifade eden işadamları, bu nedenle alacaklarını tahsil edemediklerini aktardı.

Kripto para dünyasında büyük deprem! Yatırımcılara kritik uyarı geldi!

Dünyanın en büyük ikinci kripto borsası FTX’in iflas koruması başvurusunda bulunması, kripto para dünyasında deprem etkisi yarattı. Söz konusu krizin kripto piyasalarında sene başından bu yana yaşanan kaybı 2 trilyon dolar seviyesine çıkardığı düşünülüyor. Uzmanlar ise yatırımcıları uyardı.

İstanbul Yeni Havalimanı, Türk dünyasını birleştirecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, TDMMB'nin toplantısında dev ulaşım projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Turhan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın Türk dünyasını birleştireceğini belirtti.

Tavuk Dünyası 35 şube daha açacak!

Tavuk Dünyası, bu yılın sonuna kadar 35 restoran daha açacak. Bir restoran için ortalama yatırım maliyeti 600-800 bin TL arasında bulunuyor. Şubeler için AVM'lerde 100-250 m2, cadde restoranlarında ise 250 m2 ve üzeri mekanlar tercih ediliyor.

Ferko Signature iş dünyasına kapılarını açtı!

Gayrimenkul sektörüne kazandırdığı nitelikli projeler ile öne çıkan Ferko’nun Levent’te inşa ettiği, dünyaca ünlü mimar Lord Norman Foster imzalı projesi Ferko Signature, iş dünyasına yepyeni bir soluk getiriyor. 

İş Modern Ambarlı iş dünyasına da alırken kazandırıyor!

İş dünyasına kazandıran İş Modern Ambarlı'da fiyatlar 1 milyon 93 bin 500 TL ile 9 milyon 645 bin 500 TL arasında değiliyor. 

Şanlıurfa Tenis Dünyası bu yıl tamamlanacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu'da ilk olan Şanlıurfa Tenis Dünyası’nın inşaat çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Erden Timur Marka Konferansı'nda iş dünyasını değerlendirdi!

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, bu yıl 18.si düzenlenen Marka Konferansı’nda İç dünyamızdan iş dünyasına” konulu bir konuşma yaptı. Erden Timur, “Özgürlük zamansızlıktır. Geçmiş ve geleceği önemsemeden anda kalabilmektir'' dedi. 

Tavuk Dünyası, her yıl 30 şube açacak!

Beş yılda 130 restorana ulaşan Tavuk Dünyası hedef büyüttü. Franchise vererek büyüyen şirket, üç yılda yurtiçinde 200’den fazla restorana ulaşmayı hedefliyor.

Tavuk Dünyası 144 restoran açacak!

31 ilde 130 şubeye ulaşan Tavuk Dünyası, yeni şubelerle 2017 yılında rekor büyüme hedefliyor. Firma 144 restoran açmayı hedefliyor.

AVM'lerin imdadına iş dünyası yetişiyor!

Dev bütçelerle kurulan ve Türkiye’de sayısı 400’ü bulan Alışveriş Merkezleri’nin önemli bir kısmında doluluk oranları yüzde 50 ile 60 bandını geçemiyor. Zarar etmelerine rağmen sayıları hızla artan AVM’lerin imdadına ise yüksek kiralar nedeniyle ofisleri boşaltan iş dünyası yetişiyor.

Cityscape Global 2017 gayrimenkul dünyasını Körfez’de buluşturdu!

Gayrimenkul ve mimarlık dünyasının en önemli küresel buluşmalarından biri olarak kabul edilen Cityscape Global 2017, Dubai’de düzenlendi. Küresel sektör temsilcilerine 11-13 Eylül tarihleri arasında ev sahipliği yapan fuar, bu yıl ziyaretçi sayısını yüzde 25 arttırdı.

Şanlıurfa Çocuk Oyun Dünyası'nın inşaatı tam gaz!

Yaptığı sosyal faaliyetlerle öne çıkan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karaköprü'de 'Çocuk Oyun Dünyası'nın inşaat çalışmalarını son sürat sürdürüyor.

Mimar Doğukan Tufan müzik dünyasında!

Mimar Doğukan Tufan'ın ilk ilk single'ı 'Yaz Kenara' çıktı. Müzik dünyasına adım atan genç mimar şarkısına klipte çekti.

İş dünyası iflas erteleme Haberi

İş dünyası iflas erteleme

İflas erteleme mevzuatının suiistimal edildiği şikayetleri artıyor. Müdahale için komisyon kurulması talep ediliyor.


 İş dünyası artan iflas ertelemelere karşı bir komisyon kurulmasını istiyor. Son dönemde artan iflas erteleme başvurularının bir kısmının ‘kötü niyetli’ olduğunu ifade eden işadamları, bu nedenle alacaklarını tahsil edemediklerini aktardı. Kurulacak komisyonla gerçekten ifl as ertelemeye ihtiyacı olan kişilerin belirlenebileceğini kaydeden iş dünyası temsilcileri, bankaların kredileri erken çağırması nedeniyle de şirketlerin zora düşebildiğini bildirdi.


Hüseyin Aydın: İflas ertelemeye yeni düzenleme getirilmeli!


İflas ertelemenin ticaret hayatında ciddi sıkıntı yarattığını dile getiren Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, ifl as ertelemelerin bugün daha çok, kötü niyetli kişilerce kullanıldığını belirtti. İflas erteleme sayısındaki artış için son zamanlarda mahkeme dosyalarına bakmak gerektiğini bildiren Kadooğlu, “Gerçek tablo icra ve...