18 / 04 / 2024

İş Güvenliği Uzmanı

İş Güvenliği Uzmanı

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında 50'den az işçi çalıştıran işyerleri, bugün kapsama alınıyor. Buna göra bakkal, tuhafiye, kırtasiye gibi küçük esnaf da artık iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştıracak.

İş güvenliği yönetmeliği 2015!

İş güvenliği kavramı, çalışanların güvenliğini sağlamak, sağlıklı ve güvenli şartlarda çalışmak amacıyla alınan tedbirler olarak tanımlanabiliyor. İşte, iş güvenliği yönetmeliği 2015!

İş güvenliği uzmanı olmayan firmaya ceza!

İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmayan işletmelere geçmişe yönelik ceza kesilmemesini öngören af maddesi torba yasadan çıkarıldı..

3 ay içinde iş güvenliği uzmanı alana af geliyor!

İş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve hemşire çalıştırmadığı için milyarlarca liraya ulaşan cezalarla karşı karşıya kalan on binlerce işverene af yolu açıldı. 3 ay içinde iş güvenliği uzmanı alana af geliyor.

İş güvenliğine uymayan işçi tazminat almadan işten çıkarılacak!

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nunda yapılan değişiklik ile artık iş güvenliğine uymayan işçi, hiçbir tazminat ödenmeksizin işten çıkartılabilecek. OSGB Genel Müdürü ve İşyeri Hekimi Dr. Ali Çolak konuyu değerlendirdi.

Şantiye şefleri diplomalı olacak!

Çalışma hayatını ilgilendiren tasarıya göre, iş güvenliği uzmanı ya da işyeri hekimi, işvereni uyardığı halde önlem almaması halinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvuracak. İşte detaylar...

Danıştaydan iş güvenliği uzmanı tanımı!

Danıştay 10. Dairesi, dava konusu yönetmeliğin dayanağı 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 3. maddesindeki "iş güvenliği uzmanı" tanımının Anayasa'ya uygun olup olmadığını inceledi...

İş bulamayan mühendisler iş güvenliği uzmanı oluyor!

İş bulamayan mühendislik mezunları, son çare olarak iş sağlığı ve güvenliği uzmanı oluyor. Yenibiris.com, iş arayanların eğilimlerini inceleyerek hangi bölümden mezun olanların hangi pozisyonlara başvurduğunu açıkladı.

İş Güvenliği Uzmanları Yönetmeliğinde Değişiklik!

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 11 Ekim 2013 Cuma günü 28792 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönettmelikte yapılan değişiklikler...

Kapıcı çalıştırılan binalarda işyeri hekimi şart olacak!

Binalarında kapıcı çalıştıranların 30 Haziran 2014 tarihinden itibaren işyeri hemşiresi, işyeri hekimi ve işyeri güvenliği uzmanı çalıştırması zorunlu olacak...

TRC İnşaat, mimar ve inşaat mühendisi arıyor!

TRC İnşaat, inşaat mühendisi, mimar, muhasebe elemanı, iş güvenliği uzmanı arıyor.

Havelsan'ın inşaatından düşen iş güvenliği uzmanı hayatını kaybetti!

Havelsan'ın Ankara'da devam eden inşaatında çalışan İş Güvenliği Uzmanı Yüksel Erdoğan Alayoğlu, götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti... 

Küçük esnaflar da artık iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi çalıştıracak!

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında 50'den az işçi çalıştıran işyerleri, bugün kapsama alınıyor. Buna göra bakkal, tuhafiye, kırtasiye gibi küçük esnaf da artık iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştıracak.

İş güvenliği uzmanı olmayan şirketlere, ceza geliyor!

10'dan az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler, İş güvenliği uzmanı bulundurmak zorunda..

İş güvenliği eğitimleri artıyor!

İş Güvenliği Uzmanı Sebahattin Güneş, Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yönetmelikle iş güvenliği eğitimlerine daha fazla zaman ayrılacağını söyledi.

İş güvenliği uzmanı çalışma süreleri 2015!

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nda yapılan değişiklikler neticesinde iş güvenliği uzmanı çalıştırma yükümlülükleri ve çalışma saatleri değiştirildi. İşte, iş güvenliği uzmanı çalışma süreleri!

İnşaatlarda iş güvenliği uzmanı zorunluluğu!

İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmayan işletmelere ceza kesiliyor. İşte, inşaatlarda iş güvenliği uzmanı zorunluluğu!

Kaski'den iş güvenliği ihalesi!

KASKİ Genel Müdürlüğü’nce, ‘İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi hizmet alım işi’ ihalesinin, açık ihale usulüne göre gerçekleştirilerek teklif fiyatlarının toplandığı belirtildi.

İnşaat sektöründen iş güvenliği uzman sayısı bir yılda yüzde 25 arttı!

Geçtiğimiz yıl İş Güvenliği Yasası ile işletmelere getirilen iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu, inşaat sektörü aracılığıyla yeni bir istihdam kapısı yarattı.

ZG İnşaat Gıda Nakliyat Emlak Eğitim İş Güvenliği ve Sağlık Hizmetleri Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ZG İnşaat Gıda Nakliyat Emlak Temizlik Eğitim İş Güvenliği ve Sağlık Hizmetleri Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Gökhan Gökçe tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu değişikliği yayımlandı!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Ceylanpınar'da Hazine arazisinde taşınmazı bulunanlara mülkiyet hakları devredilecek.

İş sağlığı ve güvenliği kanununda değişiklik kanunu!

İş sağlığı ve güvenliği kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun 23 Nisan 2015 tarihinde 29335 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte mevzuatta yapılan değişiklikler....

ÇEİS iş sağlığı ve güvenliği denetimine başladı!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), Türkiye genelindeki 54 üye fabrikanın tamamında ikişer kişilik denetim timleriyle, “5 yıldızlı denetim” adını verdiği iş sağlığı ve güvenliği denetimine başlıyor.

Çimento sektöründe yüzde 100 iş güvenliği denetimi başlıyor!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikasi (ÇEİS), Türkiye genelindeki 54 üye fabrikanın tamaında ikişer kişilik denetim timleriyle iş sağlığı ve güvenliği denetimine başlıyor.

İş Güvenliği Uzmanı Haberi

İş Güvenliği Uzmanı

İş sağlığı ve güvenliği  konusunun tekrar gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken İstanbul Mali Müşavir ve Muhasebeciler Derneği Başkanı Salih Ünal, bu tip yerlerde işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştırmanın büyük bir maliyet getireceğini söyledi. Ünal, "10'dan az işçi çalıştıran işyerleri açısından sağlanan belge alma kolaylığı, zar zor okuma yazma bilen ve doğru dürüst faturasını bile kesemeyen esnafın iş güvenliği bilgisini edinmesi kolay değil. 10 kişiden az çalıştıran az tehlikeli işyerlerinin kanun kapsamından çıkarılmasını talep ediyoruz"...