23 / 04 / 2024

iş güvenliği yasası

iş güvenliği yasası

İş Güvenliği Uzmanı Sebahattin Güneş, Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yönetmelikle iş güvenliği eğitimlerine daha fazla zaman ayrılacağını söyledi.

Patronun iş güvenliği yükünü devlet üstleniyor!

Hükümet iş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimlerinin ücretlerinin ödenebileceği İş Sağlığı ve Güvenliği Fonu için de çalışmalara başladı

Antalya'da 68 inşaata faaliyeti durdurma cezası verildi!

Antalya 'da İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında 2014 yılı içerisinde inşaatlarda iş müfettişleri tarafından yapılan denetimlerde, 68 inşaatta insan hayatının tehlikeye atıldığı tespit edildi.

Apartman risk tespitini, apartman yöneticileri yapacak!

Apartmanların risk değerlendirmesi yapma, doktor ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma yükümlülükleri hafifledi...

İşçi çalıştıran apartmanda doktor ve iş güvenliği uzmanı olacak!

Yeni yılda iş güvenliğinde yeni dönem başlıyor. Yasaya göre işçi çalıştıran apartman ile bakkalın birer doktoru ve iş güvenliği uzmanı olacak. Ayrıca her işletme risk değerlendirmesi yaptıracak.

İşyerleri; çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli diye sınıflandırılacak!

Çalışma hayatı açısından büyük önem taşıyan, gelişmiş ülkelerin 1970'li yıllarda uygulamaya koymasına rağmen Türkiye'nin yasalaştırmakta geciktiği İş Sağlığı ve Güvenliği konusundaki yasal düzenleme Meclis'te kabul edild

İş güvenliği uzmanı çalışma süreleri 2015!

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nda yapılan değişiklikler neticesinde iş güvenliği uzmanı çalıştırma yükümlülükleri ve çalışma saatleri değiştirildi. İşte, iş güvenliği uzmanı çalışma süreleri!

İnşaat sektöründen iş güvenliği uzman sayısı bir yılda yüzde 25 arttı!

Geçtiğimiz yıl İş Güvenliği Yasası ile işletmelere getirilen iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu, inşaat sektörü aracılığıyla yeni bir istihdam kapısı yarattı.

İş sağlığı güvenliğiyle ilgili yeni düzenlemeler yolda!

"İş sağlığı güvenliğiyle ilgili yeni düzenlemeler yolda" diyen Çelik, AB normlarında bir "İş Sağlığı Güvenliği Yasası"nı yürürlüğe koyduklarını hatırlattı. "Cezalara değinen Çelik, "Cezalar, 2-3 kat artırıldı'' dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'ndaki değişikliklere işverenden tepki!

Şirketlerde çalıştırılması zorunlu olan işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve avukatın maliyeti ortalama olarak 17 bin 300 lirayı buluyor. Bu fiyat 50’den fazla çalışanı bulunan çok tehlikeli anonim şirketler için ise aylık 22 bin lirayı geçiyor.

İş güvenliği yasasında önemli değişiklikler yapıldı!

İş güvenliği yasasında önemli değişiklikler yapıldı. 6331 sayılı İş Kanunu’nda yapılan değişiklikte işçi hakkını suistimal edebilecek büyük bir boşluk ortaya çıktı. İş güvenliğine uymadığı gerekçesiyle işçi tazminatsız işten çıkarılabilecek.

Burhan Özdemir: Yabancı yatırımcı için Türkiye güvenli bir yatırım limanı!

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, "Türkiye'deki konut talebi 2008 yılında dünya genelinde yaşanan krizin ardından artışa geçti, yabancılar için ülkemiz güvenli yatırım limanı haline geldi" dedi.

İş güvenliğine uymayan işçi tazminat almadan işten çıkarılacak!

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nunda yapılan değişiklik ile artık iş güvenliğine uymayan işçi, hiçbir tazminat ödenmeksizin işten çıkartılabilecek. OSGB Genel Müdürü ve İşyeri Hekimi Dr. Ali Çolak konuyu değerlendirdi.

İnşaatlarda iş güvenliği denetimleri arttı!

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, son zamanlarda meydana gelen işçi ölümleri üzerine denetimleri artırdıklarını belirtti...

İstanbul'da iş güvenliğine uymayan 1700 işyeri kapatıldı!

MTSO ile Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü 'Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi' kapsamında cephe iskelesi kurulum, kullanım ve sökümü, iş güvenliği koşullarını kapsayan bilgilendirme semineri yapıldı.

Asansör güvenliği bölge toplantısı yapıldı!

Asansör güvenliği bölge toplantısı yapıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca " Asansör mevzuatı uygulamalarına ilişkin kamu otoritelerinin farkındalığının artırılması" toplantılarının Akdeniz Bölgesi ayağı Adana'da gerçekleştirildi.

Gaziantep'te inşaat sektörü için işçi güvenliği semineri düzenlendi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Eğitim Projesi'ni hayata geçirdi. Proje kapsamında Gaziantep'te bilgi verildi...

Tuğra İş Güvenliği Hırdavat ve Makine Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tuğra İş Güvenliği Hırdavat ve Makine Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi, Muharrem Yılmaz, Necaattin Çınar tarafından 150 bin TL'lik sermaye ile 1 Aralık'ta kuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları başladı!

Bilgi güvenliği farkındalıklarını arttırmak amaçlı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) çalışmaları başladı.

iş güvenliği yasası Haberi

iş güvenliği yasası


İzmir'in Aliağa İlçesi'nde sanayi kuruluşlarının sayısındaki artışa bağlı olarak iş kazalarının da sıklıkla yaşandığını belirten İş Güvenliği Uzmanı Sebahattin Güneş, Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yönetmelikle iş güvenliği eğitimlerine daha fazla zaman ayrılacağını söyledi.


Makina Mühendisleri Odası (MMO) Genel Merkezi'nin hazırladığı İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Raporu'na göre, Türkiye'nin çalışan başına ölümlü iş kazalarında Avrupa'da ilk sırada yer aldığını ifade eden İş Güvenliği Uzmanı Sebahattin Güneş, dünyada her yıl ortalama 2 milyon 300 bin insanın iş kazasıyla hayatını kaybettiğini, Türkiye'nin üçüncü basamakta yer aldığını söyledi. İş kazalarının önüne geçilmesi için bazı mevzuatların değişmesi gerektiğine dikkat çeken Güneş, "İşverene bağlı olarak çalıştığımız için bağımsız bir denetim yapamıyoruz. Yaptığımız denetimlerin bağımsız olması lazım. Bunun için işverenin bize ödediği ücreti devlete ödemesi,...