16 / 04 / 2024

İş güvenliği yeni yasa

İş güvenliği yeni yasa

İş Güvenliği Uzmanı Sebahattin Güneş, Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yönetmelikle iş güvenliği eğitimlerine daha fazla zaman ayrılacağını söyledi.

Samsung Knox Matrix ile çoklu cihaz güvenliğinde yeni bir dönem başlıyor!

Samsung Knox Matrix ile cihaz güvenliğinde yeni bir dönem başlatıyor. Bu yeni platform sayesinde Samsung marka cihazlar, güvenli bir ağ içinde birbirlerini koruyacak. İşte ayrıntılar...

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün sahibi oldu!

Teknolojik gelişmeleri projelerine taşıyan Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün (International Safety Awards) yeni sahibi oldu.

Binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'te Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi..

İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı İSG Avrasya 28-30 Nisan'da!

İFO Fuarcılık tarafından 28-30 Nisan 2016 tarihlerinde ikincisi düzenlenecek olan “İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı İSG Avrasya”da, iş kazalarının önünü alacak yeni teknoloji, ekipman ve uygulamalar bir arada sergilenecek.

İnşaat sektöründen iş güvenliği uzman sayısı bir yılda yüzde 25 arttı!

Geçtiğimiz yıl İş Güvenliği Yasası ile işletmelere getirilen iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu, inşaat sektörü aracılığıyla yeni bir istihdam kapısı yarattı.

İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi 14 Ekim'de başlıyor!

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin, A ARTI OSGB işbirliğiyle düzenlediği 2'nci İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ve Fuarı 14-17 Ekim 2015 tarihinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşecek.

ZG İnşaat Gıda Nakliyat Emlak Eğitim İş Güvenliği ve Sağlık Hizmetleri Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ZG İnşaat Gıda Nakliyat Emlak Temizlik Eğitim İş Güvenliği ve Sağlık Hizmetleri Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Gökhan Gökçe tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu değişikliği yayımlandı!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Ceylanpınar'da Hazine arazisinde taşınmazı bulunanlara mülkiyet hakları devredilecek.

İş sağlığı ve güvenliği kanununda değişiklik kanunu!

İş sağlığı ve güvenliği kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun 23 Nisan 2015 tarihinde 29335 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte mevzuatta yapılan değişiklikler....

ÇEİS iş sağlığı ve güvenliği denetimine başladı!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), Türkiye genelindeki 54 üye fabrikanın tamamında ikişer kişilik denetim timleriyle, “5 yıldızlı denetim” adını verdiği iş sağlığı ve güvenliği denetimine başlıyor.

Çimento sektöründe yüzde 100 iş güvenliği denetimi başlıyor!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikasi (ÇEİS), Türkiye genelindeki 54 üye fabrikanın tamaında ikişer kişilik denetim timleriyle iş sağlığı ve güvenliği denetimine başlıyor.

İnşaatta iş güvenliği yönetmeliği!

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 30 uncu maddesine dayanılarak hazırlanan inşaatta iş güvenliği yönetmeliğinde ise yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartları belirleniyor. İşte inşaatta iş güvenliği yönetmeliği...

İş güvenliği yeni yasa Haberi

İş güvenliği yeni yasa


İzmir'in Aliağa İlçesi'nde sanayi kuruluşlarının sayısındaki artışa bağlı olarak iş kazalarının da sıklıkla yaşandığını belirten İş Güvenliği Uzmanı Sebahattin Güneş, Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yönetmelikle iş güvenliği eğitimlerine daha fazla zaman ayrılacağını söyledi.


Makina Mühendisleri Odası (MMO) Genel Merkezi'nin hazırladığı İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Raporu'na göre, Türkiye'nin çalışan başına ölümlü iş kazalarında Avrupa'da ilk sırada yer aldığını ifade eden İş Güvenliği Uzmanı Sebahattin Güneş, dünyada her yıl ortalama 2 milyon 300 bin insanın iş kazasıyla hayatını kaybettiğini, Türkiye'nin üçüncü basamakta yer aldığını söyledi. İş kazalarının önüne geçilmesi için bazı mevzuatların değişmesi gerektiğine dikkat çeken Güneş, "İşverene bağlı olarak çalıştığımız için bağımsız bir denetim yapamıyoruz. Yaptığımız denetimlerin bağımsız olması lazım. Bunun için işverenin bize ödediği ücreti devlete ödemesi,...