28 / 03 / 2024

iş güvenliğine uymayan işçi cezası

iş güvenliğine uymayan işçi cezası

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nunda yapılan değişiklik ile artık iş güvenliğine uymayan işçi, hiçbir tazminat ödenmeksizin işten çıkartılabilecek. OSGB Genel Müdürü ve İşyeri Hekimi Dr. Ali Çolak konuyu değerlendirdi.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Kastamonu'da bir inşaat işçisinin hayatını kaybetmesi meclis gündeminde!

Kastamonu'da bir okul inşaatı sırasında bir işçinin hayatını kaybetmesi ve iş güvenliğine yönelik denetimler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...  

Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün sahibi oldu!

Teknolojik gelişmeleri projelerine taşıyan Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün (International Safety Awards) yeni sahibi oldu.

Aydın Efeler'de yapı güvenliğine uygun kentleşme çalışmaları yapılacak! 

Efeler Belediyesi ile Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilciliği arasında yapı güvenliğine uygun kentleşme çalışmalarının yapılması amacıyla protokol imzalandı...

Esle Yapı Malzemeleri Metal İş Güvenliği Hizmetleri Medikal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esle Yapı Malzemeleri Metal İş Güvenliği Hizmetleri Medikal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün kuruldu. 

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31053 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enda Teknik İş Güvenliği İnşaat Elektrik Tekstil Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Enda Teknik İş Güvenliği İnşaat Elektrik Tekstil Otomotiv Limited Şirketi Kağıthane'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Pak tarafından kuruldu.

Havelsan'ın inşaatından düşen iş güvenliği uzmanı hayatını kaybetti!

Havelsan'ın Ankara'da devam eden inşaatında çalışan İş Güvenliği Uzmanı Yüksel Erdoğan Alayoğlu, götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti... 

Başakşehir'de binanın yıkımıyla ilgili iş güvenliği önlemleri TBMM'de!

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde bir binanın yıkımıyla ilgili iş güvenliği önlemlerinin alınmasında kusuru bulunanlar hakkında yapılan işlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Seza Çimento robot teknolojisi ile iş güvenliğinden ödün vermiyor!

Seza Çimento Fabrika Müdürü Mehmet Ali Baysal yaptığı açıklamada üretimde yüksek kalite felsefesiyle faaliyet gösterdiklerini ve çalışanları için güvenli bir iş ortamının tesisinin birincil öncelikleri olduğunu söyledi.

Netçed Çevre Danışmanlık Mühendislik Ve İş Güvenliği Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Netçed Çevre Danışmanlık Mühendislik Ve İş Güvenliği Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 40 bin TL sermaye bedeli ile Murat Kahvecioğlu tarafından kuruldu. 

Ada Yangın İş Güvenliği Tedarik İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ada Yangın İş Güvenliği Tedarik İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aslışah Yılmaz tarafından kuruldu.

3. havalimanında 350 bin kişiye iş güvenliği eğitimi veriliyor!

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan yaptığı açıklamada 3. havalimanında 350 bin kişiye iş güvenliği ve sağlığı eğitimi verildiğini söyledi.

iş güvenliğine uymayan işçi cezası Haberi

iş güvenliğine uymayan işçi cezası

Güvenbir Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) Genel Müdürü ve İşyeri Hekimi Dr. Ali Çolak, yapılan değişikliğin işçilerin iş güvenliğine uyma konusundaki eğilimini arttıracağını söylüyor.


Son zamanlarda sıkça yaşanan iş kazalarının ardından iş güvenliği konusunda yeni adımlar atılıyor. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 19. Maddesinde yapılan değişiklik ile iş güvenliği talimatlarına uygun hareket etmeyen işçiler, tutanak tutularak, hiçbir tazminat ödenmeden işten çıkarılabilecek.


Yapılan değişiklikte yer alan “Çalışanların uyması gereken zorunluluklar işçiye yazılı olarak hatırlatıldığı halde yerine getirmemesi” ibaresindeki “yazılı” sözcüğü işverene tazminatsız işten çıkarma hakkı veriyor.


Güvenbir OSGB Genel Müdürü ve İşyeri Hekimi Dr. Ali Çolak, yapılan değişikliğin işçileri iş güvenliğine uyma konusunda teşvik edici olduğunu söyledi.


Dr. Çolak, şöyle devam etti:


“Ne yazık ki ‘Bana bir şey olmaz!’ mantığıyla hareket eden ve...