19 / 04 / 2024

iş kazaları

iş kazaları

İnşaat ve el aletleri sektörü iş sağlığı ve güvenliği ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerin başında yer alıyor. Öyle ki, kazaların yüzde 30’u yalnızca el aletlerini kullanırken meydana geliyor.

TİMOSEN Başkanı Sert, 'Deprem enkazı işçileri öldürüyor, yönetmelikler uygulanmıyor'!

Deprem bölgesinde enkaz kaldırma ve inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda iş kazalarında da çok sayıda artış yaşandı. TİMOSEN Başkanı Ahmet Sert, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

EYT’lilere SGK’dan kritik uyarı! Bu detayı sakın atlamayın!

Emekli olabilmek için en önemli konulardan biri de sigorta başlangıç tarihi olarak biliniyor. Staj sigortası kapsamı bireyin geçirmiş olduğu meslek hastalıklarını ve iş kazalarını içeriyor. İşte tüm detaylar...

İnşaat kalıp ve taşıyıcı iskeleleri için yeni önlemler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, betonarme binaların inşasında kullanılan kalıp ve taşıyıcı iskele uygulamaları sebebiyle yaşanan iş kazalarının engellenmesi için inşaat kalıplarına yönelik yeni önlemler alındı. 

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

En çok iş kazası inşaat sektöründe! 

Hak-İş Konfederasyonu tarafından hazırlanan "İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Raporu"nda, iş kazalarında, ilk sırada inşaat sektörünün yer aldığı belirtildi.

Her 2 ölümlü iş kazasından birinin sebebi yüksekten düşme!

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat Yenidünya yaptığı açıklamada "Bu sektörde ölümlü iş kazalarında her iki ölümden birisi yüksekten düşme kaynaklı." dedi.

İş kazalarını azaltmak için teşvik sistemi getirildi!

Firmalara iş kazalarını azaltmak adına çok önemli bir teşvik sistemi getirildi. 10’dan fazla çalışanı bulunan ve iş kazası olmayan işyerlerine prim indirimi yapılacak. 

İnşaat sektöründe iş kazaları azaltılıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki "İş Sağlığı ve Güvenliği Protokolü"nün Reşat Moralı Toplantı Salonu'ndaki imza törenine katıldı. Bakan Selçuk burada önemli açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektöründe teşvik! İş kazaları önlenecek!

Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, inşaat sektöründe işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilecek.

İş kazalarına karşı eğitim şart!

2012’ye kadar iş sağlığı ve güvenliği alanında başlı başına tek bir kanun yoktu. 6331 sayılı yasayla önemli bir adım atıldı. Kanun maddeleri tek tek ele alındığında günümüz modern işletmecilik anlayışıyla uyumlu olduğu görülüyor.

İstanbul Havalimanı'nda kaç kişi öldü! Bakan açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'ndaki iş kazalarına ilişkin soruları yanıtladı. Turhan, işin başından itibaren ölümlü kaza sayısının 30 olduğunu ifade etti. 

Yeni Havalimanı için Meclis araştırması talebi!

TBMM Başkanlığı'na Yeni Havalimanı'nın inşaat çalışmalarında yaşanan iş kazalarının nedenlerinin belirlenmesi, çalışanların temel taleplerinin yerine getirilmesi için araştırma önergesi sunuldu.

iş kazaları Haberi

iş kazaları

İnşaat endüstrisinin el aletleri kulvarında global jenerik markalarından olan Hilti, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası doğrultusunda teknolojinin bu alanda da rolünün büyük olduğunu vurguladı. İş sağlığı ve güvenliğini ön planda tutan ve insanı odak noktasına koyan bir çalışma kültürü benimsediklerine dikkat çeken Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol, geliştirdikleri yeni nesil teknolojilerle şantiyeleri çok daha sağlıklı ve güvenli alanlar haline getirmeyi  planladıklarına vurgu yaptı. Çetinkol, sektörde kullanılan el aletlerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından ileri teknolojiyle uyumlu, ergonomik ve güvenli olması gerektiğine dikkat çekti. 

“İş sağlığı ve güvenliğibir seçenek değil zorunluluk”

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında, çalışma ortamları ve üretim süreçlerindeki yetersiz ve olumsuz şartların çalışanların en temel hakkı olan sağlıklı yaşama ve çalışma haklarını tehdit...