26 / 04 / 2024

İş yerlerinde emlak vergisi

İş yerlerinde emlak vergisi

İş yerleri için, mülkün rayiç değeri üzerinden büyükşehir olan iller için binde 4, diğer illerde binde 2 oranında ilçe belediyelerine ödeme yapılıyor. Binde 2 veya binde 4 oranlarının uygulandığı Emlak Vergisi rayiç değeri de (matrah) iki kalemin toplamından oluşuyor.

İş yerlerinde emlak vergisi hesabı!

İş yerleri için, mülkün rayiç değeri üzerinden büyükşehir olan iller için binde 4, diğer illerde binde 2 oranında ilçe belediyelerine ödeme yapılıyor. Binde 2 veya binde 4 oranlarının uygulandığı Emlak Vergisi rayiç değeri de (matrah) iki kalemin toplamından oluşuyor.

2019 emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi ödemeleri mayıs ayının sonuna kadar yapılacak. Vergi oranları sabit; konutlarda rayiç değerin binde biri, işyerlerinde rayiç değerin binde ikisi üzerinden vergi hesaplanıyor.

İstanbul'da emlak fiyatları belli bölgelerde hala düşük!

TOKİ Başkanı Turan: "İstanbul'da emlak fiyatların özellikle belli bölgelerde, şehrin merkezi yerlerinde hala düşük olduğu kanaatindeyim. İstanbul, marka değeri ile kıyaslandığında Londra'dan, Paris'ten ayrı düşünülemez." dedi.

İşyerlerinde emlak vergisi oranı 2015!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz mallar için belediyeye her sene vergi ödenmesi gerekiyor. Peki, işyerlerinde emlak vergisi oranı 2015 nedir? İşte vergi oranları..

Emlak vergisini kimler verir?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar Bina Vergisine tabi tutuluyor. Emlak vergisi meskenlerde binde 1, işyerlerinde ise binde 2 oranında uygulanıyor. Peki, emlak vergisini kimler verir?

Batman'da MOBESE emlak fiyatlarını artırdı!

Batman'da MOBESE kamerası kurulan yerleşim yerlerinde emlak fiyatları arttı. Kameraların görüntü alanındaki evlerin daha güvenli olacağı fikri, bu bölgedeki satılık ve kiralık daire fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Katar emlak piyasasını canlandırmak için 25 milyar dolar harcayacak!

Arapça yayınlanan El Şark gazetesinin haberine göre, El Esmak emlak şirketi tarafından hazırlanan raporda, ülkenin farklı yerlerinde yapılacak proje ve yatırımların büyük kısmının hükümet tarafından finanse edileceği belirtildi...

Emlak vergisi gider yazılır mı?

Gelir Kanununa göre iş yerlerinde emlak vergisi gider olarak yazılabilir mi? Merak ediyorsanız, sorunuzun yanıtı ve konu ile ilgili kanun kapsamında yer alan hükümleri görmek için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İlk 6 ayda 4.487 konut satan Emlak GYO 15 proje için arsa aldı!

6 milyar liralık portföyüyle Türkiye’nin lider şirketi Emlak Konut, bu yılın ilk 6 ayında 4 bin 487 adet konut sattı. Şirket, İstanbul’un değişik yerlerinde de 15 proje için arsa aldı

Sahibinden.com'da emlak ilanları arttı

Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana Türkiye'yi de yoğun olarak etkileyen ekonomik krizin bir etkisi de emlak ve vasıta ilanlarına oldu.

Emlak Bankası'ndan 46 satılık gayrimenkul

T.C Emlak Bankası, İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, İçel, Kahramanmaraş, Denizli, Sivas, İzmir, Manisa, Trabzon, Edirne ve Yalova'da bulunan toplam 46 gayrimenkulu satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan Düzce'de satılık arsa

Düzce Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü İstanbul Caddesinde bulunan arsayı satışa çıkardı.

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.

İş yerlerinde emlak vergisi Haberi

İş yerlerinde emlak vergisi

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Karabık, bugünkü yazısında, "İş yerlerinde emlak vergisi hesabı" konusunu kaleme aldı. 

İş yerleri için, mülkün rayiç değeri üzerinden büyükşehir olan iller için binde 4, diğer illerde binde 2 oranında ilçe belediyelerine ödeme yapılıyor. Binde 2 veya binde 4 oranlarının uygulandığı Emlak Vergisi rayiç değeri de (matrah) iki kalemin toplamından oluşuyor. Binanın; arsa değeri ve inşaat maliyet değerinin toplamı, Emlak Vergisi matrahını oluşturuyor.

Emlak rayiç değerleri (arsa) dört yılda bir kez takdir komisyonları tarafından belirleniyor. Belediyeden, Maliye’den, tapu müdürlüğünden, ticaret odasından, muhtarlıklardan üyelerin de bulunduğu takdir komisyonları tarafından 2018 için (2017 yılında) rayiç değerler belirlenmişti. Sonraki üç yıl içinse (2019, 2020 ve 2021 için) yeniden değerleme oranı dikkate alınarak işyerlerinin rayiç değeri belirleniyor.  

Dolayısıyla; 2019 yılı emlak rayiç...