29 / 03 / 2024

İsa Kızgut

İsa Kızgut

Kazı Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsa Kızgut: 'Kazılara yeterli destek ve katkıyı sağlayabilirsek 6-7 yıl içinde Rhodiapolis Antik Kenti'nin merkezini ayağa kaldırmış oluruz'

Katre Bogaziçi Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Katre Bogaziçi Yapı Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 10 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Ceylan ve Hakan Saçık ortaklığında kuruldu.

Sahra Şehircilik İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Sahra Şehircilik İnşaat Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Yunus Saçık tarafından kuruldu.

Hr Grup Yönetim Danışmanlığı Emlak Gıda Turizm Bilişim Oto Kir. İTH. İHR.TİC.VE SAN.LTD.ŞTİ. İstanbul şubesi açıldı!

Hr Grup Yönetim Danışmanlığı Emlak Gıda Turizm Bilişim Oto Kir. İTH. İHR.TİC.VE SAN.LTD.ŞTİ. İstanbul şubesi Şişli’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İsa Köşker tarafından açıldı.

Kömbeli İnşaat Metal Deri ve Kimya Pazarlama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kömbeli İnşaat Metal Deri ve Kimya Pazarlama Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile İsa Kömbeci tarafından kuruldu. 

2m Konut Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

2m Konut Yapı Ticaret Limited Şirketi Hakan Saçık ve Yılmaz Burak Şanlı ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Alanya Kestel'in yol hayali gerçek oldu!

Alanya Belediyesi Kestel Mahallesi’nin en önemli ulaşım arteri olan İsa Küçülmez Caddesi’nde 30 metrelik yolda parke ve kaldırım çalışmasını tamamladı.

ÖSS Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ÖSS Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Özgür Saçık ve İskender Şahin ortaklığıyla 24 bin TL sermaye ile 8 Şubat'ta Küçükçekmece, Halkalı Merkez Mahallesi, Kılıç Sokak'ta kuruldu.

Küba Mimarlık Mühendislik İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret İthalat Limited Şirketi kuruldu!

Küba Mimarlık Mühendislik İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret İthalat Limited Şirketi Hakan Saçık ve Yunus Saçık ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile Beylikdüzü' nde kuruldu.

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği tarafından seminer verildi!

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Topluluğu tarafından "Mühendislik" semineri düzenlendi. SAÜ Kültür ve Kongre Mertcezl'nde gerçekleşen seminere konuşmacı olarak Ege Yapı İnşaat Şirketi Proje Yöneticisi Cengiz Özgüç katıldı.

Sağlık turizmi Kalkınma Planı'nda!

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile görüşen SAİK Başkanı Dr. Ruşen Yıldırım, Türkiye’nin ‘sağlık turizmi ülkesi’ olması yolunda çok önemli bir adım atıldığını dile getirdi...

Can65 Madencilik Hafriyat İnşaat Otomotiv Trafik Müşavirliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Can65 Madencilik Hafriyat İnşaat Otomotiv Trafik Müşavirliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İsa Kütükçüoğlu, Halil İbrahim Lülesu, İsmail Lülesu tarafından 10 Eylül 'de kuruldu.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın çıktı!

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin 3'üncü kısmında Başaranlar Demir Çelik İnşaat Geri Dönüşüm San. Tic. A.Ş.'ye ait açık deponun sağ kısmında plastik maddelerin tutuşması sonucu yangın çıktı

SAÜ'de 'ahşap malzemelerin inşaat sektöründe kullanımı' konferansı düzenlendi!

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansa Ulusal Ahşap Birliği (UAB) Üyeleri Prof. Dr. Nurgün Erdin ile Emine Erdoğmuş konuşmacı olarak katıldı...

İsa Kızgut Haberi

İsa Kızgut

(Fotoğraflı-Görüntülü)

05.08.2012 11:16

ANTALYA (AA) - Kumluca'daki Rhodiapolis Antik Kenti'nde, 2012 yılı kazı sezonu çalışmalarına başlandı. 

     Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsa Kızgut başkanlığında yürütülen kazı çalışmalarının yedinci yılına girildi. 

     Kazı Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsa Kızgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kazılara geçen yıla göre biraz daha geç başlandığını, ancak bu yılki kazıların geçen yıllara göre daha geç bitirileceğini söyledi. 

     Rhodiapolis Antik Kenti'nde geride kalan 6 yılda çok başarılı kazı sezonlarının geçirildiğini dile getiren Kızgut, amaçlarının bu yıl da aynı başarıyı göstererek Rhodiapolis Antik Kenti'nin daha fazla gün yüzüne çıkmasını sağlamak olduğunu belirtti. 

     Kazı çalışmalarına maddi destek bulamamaktan yakınan Kızgut, şöyle dedi: 

     ''2012 yılı kazı çalışmalarımızı,...