18 / 04 / 2024

işçi konut edindirme yardımı

işçi konut edindirme yardımı

3320 sayılı kanun gereğince, memur ve işçiler ile bunların emeklilerine konut edindirme yardımı yapılıyor. Konut edindirme yardımı 180 aylık süre ile yapılıyor. Peki, işçi KEY ödemeleri nasıl yapılır?

Konut kredisi faizlerinde büyük deprem! İşte 1 milyon liranın banka banka geri ödemesi!

Ev almak isteyen pek çok kişi konut kredisi faiz oranlarındaki son durumu merak ediyor. Peki konut kredisi faizlerinde son durum ne? İşte banka banka faiz oranları Ocak 2024...

Konut Edindirme Sistemi (KES) nedir, nasıl işler?

Dünya gazetesi yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, bugünkü yazısında Konut Edindirme Sistemi'ni kaleme aldı. Peki Konut Edindirme Sistemi (KES) nedir?

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacak! 

Emlakjet tarafından Nisan 2022'ye ilişkin emlak verileri kapsamında Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacağı ortaya çıktı. 

TOKİ gurbetçi konut başvuruları ne zaman başlıyor? Başvuru şartları neler?

TOKİ gurbetçi konut projesiyle yurt dışında yaşayan ve Türkiye’de ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için İstanbul’da yeni bir projeye imza atıyor. Peki, TOKİ gurbetçi konut başvuruları ne zaman başlıyor? Başvuru şartları neler? İşte tüm detaylar…

Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik o analizi...

Otopark yönetmeliği konut projelerinin önünü açacak!

Otopark yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kentsel dönüşüm ve konut projeleri de şekillendi.  Yeni yapılacak yapılarda otopark yapılmaması durumunda çevre otoparklarından park sorunu karşılanacak. 

TOKİ'nin yangın yerlerinde inşa edeceği konut projesinin detayları belli oldu!

TOKİ tarafından yangında hasar gören evlerin yerine inşa edilecek konut projesinde detaylar belli oldu. Bir sene içerisinde bitecek evler iki veya tek katlı olacak.

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Konut kredisi faiz oranları değişti! İşte son durum!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların merakla takip ettiği konut kredisi için faiz oranları değişti. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yakından takip ettiği konut kredisi faiz oranlarında son durum...

Mart 2021'de 16 bin kişi konut kredisi kullandı!

Bankalar Birliği (TBB) tarafından açıklanan verilere göre; Mart 2021'de bireysel kredilerin yüzde 32’si konut kredilerinden oluştu. Mart 2021'de 16 bin kişi konut kredisi kullandı.

Konut kredisinde faiz oranları değişti!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yakından takip ettiği konut kredisi faiz oranları güncellendi. İşte konut kredisi piyasasında son durum...

Türkiye'de 300 bin kişi konut mağduru!

Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi, Türkiye'de 300 bin kişinin konut alırken dolandırıldığını söyledi. 

işçi konut edindirme yardımı Haberi

işçi konut edindirme yardımı

İşçi KEY ödemeleri!

3320 sayılı kanun gereğince, memur ve işçiler ile bunların emeklilerine konut edindirme yardımı yapılıyor. Konut edindirme yardımı 180 aylık süre ile yapılıyor.


Konut edindirme yardımı kapsamında;  İlk altı ay için ayda : 3.500. TL; İkinci altı ay için ayda : 7.500. TL; Üçüncü altı ay için ayda : 10.000. TL; Dördüncü altı ay için ayda : 13.000. TL; Kalan süreler için ayda : 16.000. TL yardımda bulunuluyor. 


Peki, İşçi KEY ödemeleri nasıl yapılır? İşçilere yapılan konut edindirme yardımı esasları nelerdir?


İŞÇİLERE YAPILACAK YARDIM 

İşçilere Yapılacak Yardım 

Madde 11 − İşverenler, işçileri adına bu Yönetmelikte belirtilen süre, miktar, usul ve esaslara göre Yardım yapmak zorundadırlar. 


Yardım ödeme süresi içinde, işyerinde çalışan işçi sayısının (10)'dan aşağı düşmemesi durumunda, bu tarihi takip eden aybaşından itibaren İşverence...