19 / 04 / 2024

ısı yalıtımı nasıl yapılır

ısı yalıtımı nasıl yapılır

Ülkemiz, koronavirüs tedbirleri kapsamında kış aylarını evinde geçirmeye hazırlanıyor, doğalgaz faturalarını azaltmanın yolu da ısı yalıtımından geçiyor.

Yazlık evlerin bakımında yalıtım kilit rol oynuyor!

İzocam Genel Müdür Yardımcısı Özcan, "Evlerimizdeki koşullar sadece beden sağlığı açısından değil, ruh sağlığımız ve huzurumuz açısından da son derece önemli" dedi...

MAPEI uyarıyor: Isı yalıtımı için doğru malzeme kullanımı şart!

Yapı endüstrisinde tamamlayıcı ürünler geliştiren dünyanın önde gelen üreticisi MAPEI, ısı yalıtımında doğru malzeme kullanımı konusunda tüketicileri uyarıyor...

Konutta gerçek tasarrufun yolu ısı yalıtımından geçiyor!

İZODER Başkanı Pelesen, “Isı yalıtımı sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da sıcağa karşı alınabilecek en etkili önemlerin başında geliyor" dedi...

Isı yalıtımı ile faturalardan tasarruf etmek mümkün!

Doğalgaz faturasının bütçelerdeki payının artacağı kış mevsimi yaklaşırken Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, ‘DOĞRUSU’ kampanyasıyla binalarda ısı yalıtımının önemine dikkat çekiyor.

Binalarda yalıtım ısı maliyetini düşürüyor!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği önümüzdeki kış ısınma maliyetlerini düşürmek için evlerdeki ısı kaybının büyük bölümünün yalıtımsız binalardan kaynaklandığını ve en önemli koşulun yalıtım olduğunun uyarısını yineledi.

Emrullah Eruslu: Isı maliyetini düşürmek için yalıtım gerekli!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği önümüzdeki kış ısınma maliyetlerini düşürmek için evlerdeki ısı kaybının büyük bölümünün yalıtımsız binalardan kaynaklandığını ve en önemli koşulun yalıtım olduğunun uyarısını yineledi.

Isınma maliyetlerini düşürmek için yalıtım şart!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, ısınma maliyetlerini düşürmek için en önemli koşulun yalıtım olduğunu açıkladı.

Isı yalıtımı içten mi dıştan mı?

Binalarda ısı yalıtımı işlemi, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek için yapılıyor. Peki, ısı yalıtımı içten mi dıştan mı yapılmalı?

Binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Binalarda ısı yalıtımı en az binanın temeli kadar önem teşkil ediyor. Nasıl ki temeli sağlam olmayan bir ev bizim için tehlike arz ediyorsa, yalıtımı olmayan evde aynı şekilde oluyor. Peki, binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Isı yalıtımı binalara değer katıyor!

Capatect, binanıza ısı yalıtımı yaptırmaya karar vermekten daha önemlisi kime yaptıracağınıza karar vermenin önemine dikkat çekiyor. Yalıtım binalara değer katıyor..

Isı yalıtımında yeni genelge!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 16.07.2014 tarihinde 2014/17 sayılı genelge yayınladı. 01.01.201 5 tarihinden itibaren geçerli olacak genelge daha sonra 01.07.2015 tarihinde yürürlüğe girmek üzere ertelendi.

Türkiye'de 16 milyon konutun ısı yalıtımı yok!

Ülkemizdeki 19 milyonluk konut stokunun 16 milyonunda ısı yalıtımı yok. Bu binalar ısı yalıtımı olan bir binaya kıyasla 3 kat daha fazla enerji harcıyor. Oysa tasarrufun yolu belli…

Isınma maliyetinin düşmesi için yalıtım şart!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği vatandaşların çok yüksek ısınma faturaları ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Isınma maliyetlerinin düşürülebilmesi için en azından gelecek kışa hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi.

Soğukla mücadelenin tek yolu ısı yalıtımı!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği İstanbul’da son 28 yılın en fazla kar kalınlığının ölçüldüğü bu günlerde özellikle vatandaşların çok yüksek ısınma faturaları ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi üretildi! İşte faydaları...

Marterm, Kahramanmaraş'ta son bir senedir akademisyenlerden oluşan bir kadroyla AR-Ge faaliyetleri yürüterek, 'Keçi kılı içerikli ses ve ısı yalıtım' ürününün üretimine başladı. Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi resmen üretildi. Peki nerelerde kullanılır, faydaları neler

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

Filli Boya, binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını tespit ediyor!

Türkiye’de 40’ın üzerinde şehri gezerek 50 bin binada termal kameralar ile ücretsiz çekim yapıp binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını belirleyen Filli Boya Isı Kaybı Ölçüm Ekibi, tasarruflu ve konforlu yaşamın ipuçlarını bina sakinleriyle yayınladı. 

Levent Pelesen: Doğalgaz faturasını azaltmanın yolu ısı yalıtımından geçiyor!

Binalarda ısıtma amaçlı kullanılan enerjinin yaklaşık yarısının israf edildiğinin altını çizen İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Kış mevsiminde enerji israfının önüne geçmek ve doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır” diye konuştu...

Isı yalıtımıyla daire başına 2,4 bin TL'lik tasarruf!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ölçümler, binalarda ısı yalıtımı yapılmasının ve ısı ölçüm cihazı kullanılmasının aile ekonomisine katkısının büyük olduğunu ortaya çıkardı.

Ertuğrul Şen: Enerjinin israf edilmemesi için ısı yalıtımı şart!

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Yıllık enerji tüketiminin yüzde 72’sini ithal eden Türkiye’de, tüketilen toplam enerjinin yüzde 40’a yakını binalarda kullanılıyor. Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımı yaparak yüzde 50 tasarruf sağlamak öncelikli sorumluluk ve zorunluluğumu

DYO, ısı yalıtım ustalarına Mesleki Yeterlilik Belgesi veriyor!

Boya ve ısı yalıtımı sektöründe kalite çıtasını yukarıya taşımaya kararlı olan DYO, işini hakkıyla yapan ustaların Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarını sağlıyor.

Isı yalıtımı giderleri kira gelir vergisinden düşürülür mü?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirler vergilendiriliyor. Kira gelir vergisi beyanname sürecinde bazı masraflar vergiden düşürülebiliyor. Peki, ısı yalıtımı giderleri kira gelir vergisinden düşürülür mü?

Braas Çatı Sistemleri'nden güçlü ısı yalıtım çözümü!

Braas Çatı Sistemleri, çatılarda enerji verimliliğini artırmak için sunduğu güçlü ısı yalıtım çözümü Thermomanto Sistem’in 12 cm. kalınlığındaki yeni versiyonunu lanse etti.

Isı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016!

Isı yalıtımı için belediyeye müracaat edilerek projenin tasdik edilmesi gerekli oluyor. Tasdik için belediyeye belli oranlarda ücret ödemesi de yapılıyor. Peki, ısı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016 ne kadar?

Kira sözleşmesi süre uzatımı nasıl olur?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, kira sözleşmesi süre uzatımı nasıl olur?

Baumit ile kış aylarında doğru ısı yalıtımı!

Baumit, uygun teknik özellikte ve doğru uygulanan bir dış cephe ısı yalıtım sisteminin, özellikle kış aylarında iç mekanlarda sağlıklı bir yaşam alanı sağlayacağının altını çiziyor.

Capatect ısı yalıtımında gereksiz masraftan kurtarıyor!

Capatect, ısı yalıtımı yaptıracak olanları gereksiz masraftan kurtaracak “Termal Kamera” hizmetini ücretsiz olarak sunuyor. "Termal kamera" hizmeti, sıcaklık ölçüm özelliği ile binaların yalıtım ve ısı sorunlarını ortaya çıkarıyor.

ısı yalıtımı nasıl yapılır Haberi

ısı yalıtımı nasıl yapılır

Türkiye'de ve dünyada etkisini sürdüren koronavirüs salgını sebebiyle “yeni normal” alışkanlıklarımızın başında evden çalışmak geliyor. Kış soğuklarının yaklaştığı bu dönemlerde daha çok vakit geçirdiğimiz konutlarda ısı yalıtımı yaptırmanın tam sırası. Türkiye’de ısı yalıtımı yoluyla enerji tasarrufu sağlanması için çalışan Türk Ytong, Multipor Mantolama Sistemi ile binalarda ısınma amaçlı enerji kayıplarını önleyerek, yakıt faturalarının kabarmasına da engel oluyor. Kış aylarının en büyük gider kalemini meydana getiren ısınma maliyetlerini düşürmenin ve bütçeden tasarruf etmenin yolu doğru ısı yalıtımı yaptırmaktan geçiyor.

Multipor, mantolamada güvenli ve sağlıklı bir alternatif

Yetersiz ısı yalıtımına sahip binalarda yaşayanların, ısı kayıpları sebebiyle doğalgaz faturalarının kabardığına değinen Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, “Evlerde tüketilen enerjinin önemli bölümü, yetersiz ısı yalıtımından, yanlış malzemelerle, hatalı veya eksik uygulamalardan dolayı kayboluyor. Tüketicilerin...