19 / 04 / 2024

Isı yalıtımı zorunlu mu

Isı yalıtımı zorunlu mu

Posta Gazetesi köşe yazarlarından Emin Turan bugünkü yazısında konutlardaki yalıtım önlemlerinin önemini kaleme aldı. 

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ısı yalıtımı konutların değerini de artırıyor...

Ev alırken ısı yalıtımına dikkat!

Kış aylarının gelmesiyle beraber enerji tüketimi de artıyor. Oysa Alınabilecek basit önlemlerle konutlarda faturalardan yüzde 30’a varan tasarruf sağlanabiliyor.

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürebilirsiniz!

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürmeniz mümkün. Peki ısı yalıtımında nelere dikkat edilmeli?

Konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yeni Otopark Yönetmeliği ile konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu hale geliyor.

Yalıtım faturaları yüzde 50 düşürür!

Kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşta doğalgaz ve elektrik faturası kabusu başladı. XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, ısı yalıtımının faturaları yüzde 50 azaltacağını belirtti

Isı yalıtımında yeni genelge!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 16.07.2014 tarihinde 2014/17 sayılı genelge yayınladı. 01.01.201 5 tarihinden itibaren geçerli olacak genelge daha sonra 01.07.2015 tarihinde yürürlüğe girmek üzere ertelendi.

Yalıtıma teşvik fırsatı iki kere kazandıracak!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Enerji Verimliliği Kanunu gereğince tüm binaların 2 Mayıs 2017 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi almasının zorunlu olduğunu belirtti

Soğukta ucuza ısınmanın tek yolu ısı yalıtımı!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ının konutlarda kullanıldığını ve bu enerjinin yüzde 85'inin ısınma ve soğutma için harcandığını anımsattı

Yalıtımlı bina sahipleri 5. yıldan itibaren karda!

Türkiye 2013 yılında enerji ithalatına 56 milyar dolar harcarken, mevcut standartlara göre yapılacak ısı yalıtımıyla Ankara'da 100 metrekarelik bir dairenin cari açığın düşmesine bugünkü fiyatlarla yılda 340 dolar katkı sağladığı bildirildi.

Ferdi Erdoğan: Isı yalıtımıyla 46 milyar lira tasarruf sağlanacak!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, Kalkınma Planı'nın öngördüğü süre içinde 6,5 milyon konutun ısı yalıtımının yapılmasıyla 46 milyar lira tasarruf elde edileceğini, 51 bin kişiye de yeni istihdam sağlanacağını belirtti.

Isı yalıtımıyla 46 milyar lira tasarruf sağlanacak!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, Kalkınma Planı'nın öngördüğü süre içinde 6,5 milyon konutun ısı yalıtımının yapılmasıyla 46 milyar lira tasarruf elde edileceğini belirtti

Emrullah Eruslu: Faturaları düşürmenin yolu ısı yalıtımı!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Demeği Başkanı Emrullah Eruslu: Binalarda doğru ısı yalıtımının, gerek doğalgaz gerekse elektrik faturalarında en az yüzde 50 tasarruf sağladığını dile getirdi

Faturaları düşürmenin yolu ısı yalıtımından geçiyor!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu yaptığı açıklamada binalarda doğru ısı yalıtımının, gerek doğalgaz gerekse elektrik faturalarında en az yüzde 50 tasarruf sağladığını söyledi.

Emrullah Eruslu: Isı yalıtımı, kirliliği yüzde 50 azaltıyor!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, yalıtıma yapılacak yatırımla ülke ekonomisinde yıllık ortalama 10 milyar doların üzerinde tasarruf sağlanacağını ve çevre kirliliğinin yüzde 50 azalacağını ifade etti.

Konutlarda Isı Yalıtım Projesi devreye alındı! 50 bin liraya kadar 0,99 faiz oranlı kredi müjdesi!

Konut başına 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranlı finansman imkanının sağlandığı  'Konutlarda Isı Yalıtım Projesi' devreye alındı. Söz konusu krediler Ziraat Katılım, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tarafından kullandırılacak...

Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

İzocam, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  sorularına açıklık getirdi.

Hira Akustik Ve Isı Yalıtım İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hira Akustik Ve Isı Yalıtım İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Abali ve Mehmet Emin Abali ortaklığında kuruldu.

Isı yalıtımıyla faturayı yüzde 50 düşürmek mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe yaptığı açıklamada, “Isı yalıtımına yaptığımız yatırım ısıtma faturalarından yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlanıyor" dedi.

Beta Isı Yalıtım Sistemleri İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Beta Isı Yalıtım Sistemleri İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Çetin Serin tarafından kuruldu. 

ZB Group Isı Yalıtım İnşaat Emlak Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ZB Group Isı Yalıtım İnşaat Emlak Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Zeynep Memişoğlu tarafından kuruldu. 

Reform Isı Yalıtım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Reform Isı Yalıtım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Karabulut tarafından kuruldu.

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürebilirsiniz!

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürmeniz mümkün. Peki ısı yalıtımında nelere dikkat edilmeli?

Konutta gerçek tasarrufun yolu ısı yalıtımından geçiyor!

İZODER Başkanı Pelesen, “Isı yalıtımı sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da sıcağa karşı alınabilecek en etkili önemlerin başında geliyor" dedi...

Çiçek Isı Yalıtım Sistemleri ve İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çiçek Isı Yalıtım Sistemleri ve İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Olcay Çiçek tarafından kuruldu.

Isı yalıtım sektörü 2019'da verimliliğe odaklandı!

Isı yalıtım sektörünün önde gelen firmalarından Austrotherm Türkiye’nin Genel Müdürü Özgür Kaan Alioğlu’nın 2018 yıl değerlendirmesi ve 2019 öngörülerini paylaştı.

Marka Isı Yalıtım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Marka Isı Yalıtım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Özbey tarafından kuruldu. 

Bor Su Ve Isı Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bor Su Ve Isı Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün 50 bin TL sermaye bedeliyle  Hakan Yılmaz İle Ufuk Akalın tarafından Kadıköy'de kuruldu.

Isı yalıtımı zorunlu mu Haberi

Isı yalıtımı zorunlu mu

Posta Gazetesi köşe yazarları Emin Turan bugün kalema aldığı "Eve değer katıyor, para cepte kalıyor! Enerji israfına 'Yalıtım'lı önlem" yazısında binalardaki yalıtımın önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Evlerde kullanılan enerjinin yüzde 80'i ısıtma ve soğutma için harcanıyor. Bu enerjinin yarısı ısı yalıtımı olmadığı için boşa gidiyor." diyerek yazısına başlayan Turan şunları kaleme aldı...

Yazın dahi enerji maliyetini önemli ölçüde düşüren yalıtımla (mantolama) hem aile bütçesine hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlanıyor. Tüm binaların yalıtımıyla Türkiye yılda 9 milyar dolar tasarruf edebilir.

YILDA 60 MİLYAR DOLAR

Türkiye, enerjide dışa bağımlı bir ülke. Kullanılan enerjiye yılda ödenen para 60 milyar doları buluyor. Son dönemde artan doğalgaz ve petrol fiyatlarının bu maliyetleri yukarı çekeceği öngörülüyor. Türkiye'de enerjinin en fazla tüketildiği alanların başında ise konutlar geliyor....