20 / 04 / 2024

ısı yalıtımları

ısı yalıtımları

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M.Nazım Yavuz, enerji verimliliği konusunda son yıllarda önemli adımlar atıldığını belirterek, ÇATIDER’in bu konuda toplumsal bilinci artmasına katkı sağladığını açıkladı...

Türkiye'de binaların yüzde 85'i yalıtımsız!

Türkiye'de yalıtımsız binalann sayısı 15 milyondan fazla, olduğunu belirten XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Eruslu, " Yalıtımsız binalar yüzünden enerjimizi boşa harcıyoruz " dedi.

Baumit inovatif ısı yalıtım sistemi ile duvarlar nefes alıyor!

Isı yalıtımının uzman markası Baumit’in yenilikçi yapısını ortaya koyan open® Isı Yalıtım Sistemi, duvarların nefes almasını sağlayan yapısı sayesinde konut iklimini optimize ederek kış ve yaz aylarında konforlu mekanlar yaratıyor.

Kentsel Dönüşüm ile birlikte yeşil binalar yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, enerji verimliliği için akıllı binaların bir an önce kentsel dönüşüm süreci içerisinde yerini almasını gerektiğini belirtti

Kocaeli Bağçeşme itfaiye binasının ısı yalıtım işleri başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bağçeşme itfaiye binasında ısı yalıtım işlerine başladı.

Isı yalıtımı olan binalara vergi muafiyeti!

Enerji tasarrufunu teşvik etmek için atılan adımlara ısı yalıtımı için yapılan harcamalar da dahil oldu. İşletmeler bir defaya mahsus olmak üzere, binalarında yaptıracakları yalıtımları, amortisman yöntemiyle yıllara yayarak değil, tek seferde gider gösterebilecek

Capatect ısı yalıtımında gereksiz masraftan kurtarıyor!

Capatect, ısı yalıtımı yaptıracak olanları gereksiz masraftan kurtaracak “Termal Kamera” hizmetini ücretsiz olarak sunuyor. "Termal kamera" hizmeti, sıcaklık ölçüm özelliği ile binaların yalıtım ve ısı sorunlarını ortaya çıkarıyor.

Binalarda ısı yalıtımıyla ilgili standartlar uygulanamıyor!

Binalarda ısı Yalıtım kuralları ile ilgili standartlar, Resmi Gazete’de yayınlanmadığı için uygulanamıyor. Bu durum enerji kullanımını arttırıyor.

Konutların kentsel dönüşümünde ısı yalıtımına dikkat edilmeli!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, kentlerdeki yerleşimin daha iyi hale getirilmesi amacıyla kutlanan Dünya Konut Günü'nde kışın ısınma maliyetinin en önemli faktör olan binalardaki ısı yalıtımına dikkat çekti.

Kentsel dönüşümde binalardaki ısı yalıtımına dikkat!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, kentlerdeki yerleşimin daha iyi hale getirilmesi amacıyla kutlanan Dünya Konut Günü’nde kışın ısınma maliyetinin en önemli faktör olan binalardaki ısı yalıtımına dikkat çekti.

Kentsel dönüşümde ısı yalıtımına dikkat!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, kentlerdeki yerleşimin daha iyi hale getirilmesi amacıyla kutlanan Dünya Konut Günü’nde kışın ısınma maliyetinin en önemli faktör olan binalardaki ısı yalıtımına dikkat çekti.

TOFD Beykoz Şubesi'nin ısı yalıtımı tamamlandı!

Anadolu Yakası ve Beykoz'da yaşayan omurilik felçlilerine sağlık, mesleki, ekonomik, sosyal, kültürel ve hukuki alanlarda hizmet veren TOFD Derneği’nin Ortaçeşme’de bulunan merkezi ısı yalıtımı yapılarak kış ayları için hazır hale getirildi.

Isı yalıtımı yönetmeliği 2015!

Isı yalıtımı yönetmeliği, binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasına, enerji tasarrufu sağlanmasına ve uygulamaya dair usul ve esasları düzenliyor. Peki, yönetmelik esasları nelerdir? İşte ısı yalıtımı yönetmeliği 2015..

Isı yalıtımı maliyeti 2015!

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışının ya da bir ortama dışarıdan gelen enerji akışının en aza indirgenmesi için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ısı yalıtımı maliyeti 2015 ne kadar?

Isı yalıtımı ne kadar tasarruf sağlar?

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, bir apartmanda yapılan ısı yalıtımı ne kadar tasarruf sağlar?

Isı yalıtımı içten mi dıştan mı?

Binalarda ısı yalıtımı işlemi, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek için yapılıyor. Peki, ısı yalıtımı içten mi dıştan mı yapılmalı?

Isı yalıtımı kararı nasıl alınır?

Apartmanda ısı yalıtımı yapılması ile bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgenmiş oluyor. Peki, bir apartmanda ısı yalıtımı kararı nasıl alınır?

ısı yalıtımları Haberi

ısı yalıtımları

ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz geçtiğimiz 10 yılda yalıtımsız ve hatalı çatıların ülke ekonomisine verdiği zararın 26 milyar TL'ye ulaştığını belirtti.



ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M.Nazım Yavuz, enerji verimliliği konusunda son yıllarda önemli adımlar atıldığını belirterek, ÇATIDER’in bu konuda toplumsal bilinci artmasına katkı sağladığını açıkladı. Yaklaşık 1500 firmanın faaliyet gösterdiği çatı sektöründe ‘merpen altı üretim’ yapan firmalar bulunduğunu belirten Yavuz, tüketicilere şu uyarılarda bulundu.

“Uygun fiyatlı olduğu düşüncesiyle çatılarda merpen altı üretimle yapılan uygulamaların yarardan çok zarara neden olduğunu unutmamak gerekiyor. ÇATIDER'in yaptığı araştırmaya göre çatılarda yapılan yalıtım iyileştirmelerine rağmen yaklaşık 7 milyon yalıtımsız ve hatalı çatının ülke ekonomisine verdiği zarar, doğalgaz birim fiyatlarının da devamlı artması sebebi ile 2013 yılında yaklaşık 4 milyar TL,  geçtiğimiz 10 yılda 26 milyar TL...