20 / 04 / 2024

iskan dışı alanlarda inşaat

iskan dışı alanlarda inşaat

Yerleşme alanı dışında kalan yerler iskan dışı alan olarak nitelendiriliyor. İmar planı olmayan bu yerlerde yapılacak işler, yönetmelikler ile düzenleniyor. Peki, İskan dışı alanlarda yapılaşma şartları nelerdir?

TOKİ'den Bolu Büyük Sanayi Sitesi'ne 988 dükkan!

TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı), sosyal konut üretiminin yanı sıra konut dışı alanlarda da yatırımlar hayata geçiriyor. TOKİ bu kapsamda sanayi siteleri kurmaya başlayacak. 

TOKİ 3 ilde sanayi sitesi kuruyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, sosyal konut üretmenin yanı sıra konut dışı alanlarda yatırım yapmaya devam ediyor. TOKİ, Aksaray, Bolu ve Diyarbakır'da sanayi siteleri kurmaya hazırlanıyor. 

Alanya'da ruhsat ve iskan başvuruları yüzde 20 düştü!

2016 yılının ardından Alanya'nın yaşadığı ekonomik sorunlar tüm istatistiklere yansıdı. Alanya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 2016 yılı verilerine göre ruhsat ve iskan başvurularında yaklaşık yüzde 20’lik düşüş yaşandı.

Küçük alanlarda kentsel dönüşüm kötüye kullanılabilir!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, küçük alanlarda yapılacak kentsel dönüşümün kötüye kullanılabileceğini belirterek, Başkan Toçoğlu’na duyarlılığı nedeniyle teşekkür etti.

Hangi durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi olmadan iskan alınabilir?

Bazı durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi iskan alım sürecinde talep edilmiyor. Peki, hangi durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi aranmadan iskan düzenlenebilir?

Antalya İçmimarlar Odası'nın başarılı mimarları ödüllendirildi!

Antalya İçmimarlar Odası 40. yılını özel bir resepsiyonda kutladı. Gecede Antalya İçmimarlar Odası’nın 40. Yılı kutlamaları kapsamında farklı alanlarda başarı gösteren mimarlara ödül verildi.

Kentsel dönüşüm düğümünü çözmek için bir sentez önerisi!

Emsal artışı olmadan yapılacak kentsel dönüşüm karşılığında, çevrede yeni imara açılacak alanlarda ücretsiz arazi tahsisi yapılması, özlenen kentsel dönüşümü finanse edebilecek bir sentez çözüm olarak hayata geçirilmeyi beklemektedir.

Akiş GYO ve Akbatı AVYM'ye toplam 15 ödül!

Her yıl yaratıcı alanlarda ödüllerin dağıtıldığı uluslararası Hermes Creative Awards’tan, Akiş GYO ‘’Yaşam Akademisi’’ projesi ile 4, Akbatı AVYM ise 2015 yılı içerisinde gerçekleştirdiği çeşitli projelerle 11 ödüle layık görüldü.

İzmit'te kentsel dönüşüm ticari alanlarda uygulanıyor!

Bizim Kocaeli Gazetesi köşe yazarı olan Murat Hamzaoğlu bugünkü yazısında İzmit'te uygulanan kentsel dönüşüm projelerini anlattı. Hamzaoğlu, dönüşüm projelerinin sadece ticari alanlarda gerçekleştiğini vurguladı.

Kentsel dönüşümde “ekolojik modeli” hayata geçiriliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüme alternatif yeni bir model getiriyor.Ekolojik Yerleşim Birimleri modeline göre kentsel dönüşüme giren alanlarda tasarrufun arttırılması, karbon ayak izinin azaltılması planlanıyor.

Torba Tasarı'da riskli alanların dönüştürülmesi kanunu kabul edildi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile riskli alanlarda ve rezerv yapı alanlarında her türlü imar ve yapılaşma işlemlerini 2 yıl süreyle geçici olarak durdurulması hakkında değişiklik yapan tasarı kabul edildi.

Riskli olmayan yapılar kentsel dönüşüm ile yıkılabilir mi?

Kentsel dönüşüm kanunu gereğince riskli olarak belirlenen yapılar ile riskli olarak tespit edilen alanlarda yer alan taşınmaz mallar yıkılıyor. Peki, riskli olmayan yapılar kentsel dönüşüm ile yıkılabilir mi?

Kentsel dönüşümde tevhid nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm ile riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Kimi malikler, birden fazla arsayı birleştirerek yeniden inşa etmek isteyebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde tevhid nasıl yapılır?

iskan dışı alanlarda inşaat Haberi

iskan dışı alanlarda inşaat

İskan dışı alanlarda yapılaşma şartları!

Yerleşme alanı dışında kalan yerler iskan dışı alan olarak nitelendiriliyor. Her ölçekteki imar planı sınırı, yerleşik alan sınırı, belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarlarının dışında kalan alanlara iskan dışı alan deniyor.


İmar planı olmayan bu yerlerde yapılacak işler, yönetmelikler ile düzenleniyor. İskan dışı alanlarda yapılaşma şartları, plansız alanlar tip imar yönetmeliğinde yer alıyor.


Yapı Şartları

Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda bulunan parsellerde; inşaat alanı katsayısı %5 den fazla olmamak, yapı inşaat alanları toplamı hiçbir koşulda (250) m2 yi geçmemek, saçak seviyelerinin tabii zeminden yüksekliği (6.50) m.yi ve 2 katı aşmamak, yola ve parsel sınırlarına (5.00) m.den fazla yaklaşmamak şartı ile bir ailenin oturmasına mahsus bağ ve sayfiye evleri,...