20 / 04 / 2024

iskan izni ne zaman alınır

iskan izni ne zaman alınır

İskan ruhsatı, bir binanın inşaat ruhsatına, proje ve eklentilerine, mimari ve fenni kurallara uygun olarak yapılıp yapılmadığını gösteren belgedir. Peki, iskan ruhsatı ne zaman alınır?

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?

O ilde 3 yılda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildi! Dağ, taş inşaat oldu!

Bilimsel toplantılarda çarpık yapılaşmasıyla örnek gösterilen Kuşadası’nda, koronavirüs pandemisinin başladığı 2020'den bu güne 5 milyon 856 bin 908 metrekaresi konut olmak üzere 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildiği belirlendi. Plansız yapılaşmaya dikkat çekildi ve riskler tek tek a

İskan nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Mülk sahipleri veya mülk sahibi olmayı düşünenler arasında en çok merak edilen konulardan biri, "iskan nedir?" sorusudur. İskan, bir binanın inşaatının tamamlandığını ve bu binanın tüm yasal düzenlemelere ve standartlara uygun olduğunu onaylayan bir kullanım izni belgesidir. 

İskan belgesi nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Bir bina inşa edilirken binanın resmi olarak kullanılmasını sağlayan izin belgesi iskan belgesi olarak adlandırılır. Bu nedenle yapılan bina için iskan belgesi almak zorunludur. Peki, oturma izni sağlayan iskan belgesi nereden alınır? İşte iskan belgesi ile ilgili detaylar...

1+1 ve 2+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? Prefabrik evin imar izni ne kadardır?

Prefabrik evlerin parçaları fabrikada üretildiğinden fiyat aralığı 1+1 ve 2+1 evlerde farklılık göstermektedir. İşte prefabrik ev yaptıracaklar için fiyat aralığı!

İşte Ramazan Bayramı’nda çalışanların hakları! Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışan fazla mesai alacak mı?

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalırken, çalışanlar da üç günlük bayram tatilini iple çekiyor. Bayramda çalışmak zorunda olanlar ise haklarını merak ediyor. Peki, köprü izni nedir? Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışanlar da fazla mesai ücreti alacak mı? Detaylar haberimizde….

Aile Bakanlığı’ndan kadınlara müjde üstüne müjde! Resmen açıklandı! 2023 doğum izni ücreti belli oldu!

Halk arasında doğum parası olarak bilinen sigortalı çalışan kadınların faydalandığı ödemelerle ilgili araştırmalar devam ediyor. Asgari ücretle birlikte güncellenen 2023 yılı doğum parası ne kadar oldu? İşte detaylar...

EYT'de kritik sorunun yanıtı! Primi eksik olanlar ne yapacak?

Yaş şartının tamamen kalkması durumunda en önemli konu eksik prim günlerinin tamamlanması olacak. EYT ile emeklilik için 60 güne ihtiyaç varsa doğum izni süresinin 2 ayını borçlanmak yeterli... İşte milyonları yakından ilgilendiren son dakika EYT haberinin detayları...

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

İskan raporuna dair pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de “Bir evin iskanı yoksa ne olur?” sorusudur. İşte iskana dair merak edilen detaylar!

İskan, yapı kullanma izni nedir? İskan nasıl alınır?

İskan nedir ve İskan nasıl alınır? soruları emlak, konut alanlarında sıkça yöneltilen sorular arasındadır. İşte iskan konusuna dair merak edilenler!

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar?

İnşaat halindeki konutlar için tamamlandığı andan itibaren izin belgesi ya da iskan belgesi olarak da bilinen yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor. Peki, Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar? İşte tüm detaylar...

iskan izni ne zaman alınır Haberi

iskan izni ne zaman alınır

İskan ruhsatı ne zaman alınır?

İskan ruhsatı, bir binanın inşaat ruhsatına, proje ve eklentilerine, mimari ve fenni kurallara uygun olarak yapılıp yapılmadığını gösteren belgedir. 


Belediyelerin İmar birimlerinden alınan bu belge, binanın oturulabilir olduğunu; kişilerin can ve mal güvenliği açısından sakıncası olmadığını ortaya koyuyor. Peki, iskan ruhsatı ne zaman alınır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


İskan izni ne zaman alınacak?

İskan izni, söz konusu yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra alınıyor. İnşaat çalışmaları tamamlanmayan; mimari projesinde belirtildiği gibi inşa edilmeyen yapıya iskan izni verilmiyor.


İskan izni verilmeyen yapılarda, oturum yasal olarak başlanmıyor. İçinde oturanlar için risk teşkil eden bu yapılar ayrıca kişilerin bazı haklardan yararlanmasını da engelliyor.


Örneğin, iskanı olmayan bir daireye sahip kişi, konut kredisi ile evini satamıyor. 


İskan ruhsatı bulunmayan binalarda, İmar Kanunun 31 nci maddesine göre bir...