18 / 04 / 2024

iskan iznini kim alır

iskan iznini kim alır

İnşaat çalışmaları biten bir yapı için iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki iskan neden alınmalı, detayları haberimizde...

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

İskan sorgulama nedir? Nasıl yapılır?

Yapı ve gayrimenkul sektöründe en çok karşılaşılan terimlerden biri de iskandır. İskan, yapının oturum iznini belgeleyen bir evraktır. Bu nedenle yapı sahiplerinin alması önemlidir. Eğer iskan belgeniz varsa sorgulamanız gerekir. Peki iskan sorgulama nedir ve nasıl yapılır?

İmar iznine dair merak edilenler! İmar izni nasıl çıkarılır? İmar iznini kim verir?

İmar izni gündemde olan konulardan biridir. İmar iznine dair sorulan birtakım sorular bulunmaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İskan masrafına dair pek çok kişi aynı soruyu sormaktadır. Bir mülk alırken iskan masrafını kim öder? İşte merak edilen o detaylar!

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İnşaatı bitmemiş bir yapıdan konut satın alanların karşısına iskan masrafı gibi masraf da çıkabiliyor. Peki, daire alırken iskan masrafını kim öder?

İskan için gerekli belgeler 2021!

Müteahhit kişi veya firmanın tamamlanmasının ardından inşaatı tamamladıktan sonra iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. Peki iskan başvurusu için hangi belgeler gerekiyor? İşte İskan için gerekli belgeler 2021...

İskan başvurusu dilekçe örneği 2021!

Müteahhit kişi veya firma inşaatının tamamlanmasının ardından iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılabiliyor. Peki iskan başvurusu nasıl yapılıyor, gerekli belgeler nelerdir? İşte iskan başvurusu için gerekli evraklar 2021...

İskan başvurusu için gerekli evraklar 2021!

Müteahhit kişi veya firma inşaatı tamamladıktan sonra iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuruluyor. Peki iskan başvurusu nasıl yapılıyor, gerekli belgeler nelerdir? İşte iskan başvurusu için gerekli evraklar 2021...

İskan başvurusu dilekçesi örneği!

Müteahhit kişi veya firma inşaatı bitirdikten sonra iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat edebiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte iskan başvurusu dilekçesi örneği..

Yapı oturma izni nasıl alınır?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapının kullanılabilmesi için yapı oturma izninin alınması gerekiyor. Peki, yapı oturma izni nasıl alınır? Yapı oturma iznini kim nereden alınır? İşte yanıtı..

İskan başvurusunu kim yapar?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan herhangi bir yapının belirli kriterlere uygunluğuna göre belediye tarafından verilen onay belgesine iskan deniyor. Peki, iskan başvurusunu kim yapar?

Sapanca ormanlarındaki inşaat iznini kim verdi?

Sapanca ormanlarındaki inşaat izinlerinin, eski adı Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlatılan imar planlarına uygun olarak verildiği ortaya çıktı.

Kat irtifak tapusu ile alınan dairelerde iskan ücretini kim öder?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Kat irtifak tapusu ile alınan dairelerde iskan ücretini kim öder?" sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

iskan iznini kim alır Haberi

iskan iznini kim alır

İskan neden alınmalı?

Belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimlerine başvurularak alınan iskan ne anlama geliyor, iskan neden alınmalı diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


İskan, yapı kullanma izni anlamına geliyor. Söz konusu belge, inşaatın tasdikli projeye uygun yapıldığını, aksi bir durumun olmadığını gösteriyor. İskan alınmadığı zaman ise söz konusu binalara ciddi yaptırımlar uygulanıyor, ayrıca binada yasal olarak oturumun başlamasına izin verilmiyor. "İskan neden alınmalı?" sorusunun yanıtını da böylece belirtmiş olduk.


"İskan neden alınmalı?" sorusunu yanıtladıktan sonra iskan alırken belediyeler tarafından istenen belgeleri sıralayalım.


İskan belgesi için istenen belgeler nelerdir?

* Yapı Kullanma İzni istemi içeren dilekçe,

* Tapu kaydı bilgileri,

* Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

* Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

* Telekom Olur Yazısı,

* Proje Müellifleri Raporu, 

* Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

* Cephe fotoğrafları – (13/18 cm),

* Emlak/Çevre Temizlik...