26 / 04 / 2024

iskanlı binada imar barışına nasıl başvurulur

iskanlı binada imar barışına nasıl başvurulur

İmar barışı 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsıyor. Peki, iskanlı binada imar barışına nasıl başvurulur?

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

İmar barışında bodrum kat sayılır mı?

İmar barışı başvuru sürecinde, kimi binada yer alan bodrum katlar, yapının kat hesaplamasında şaşırtıcı olabiliyor. Peki, imar barışında bodrum kat sayılır mı, sayılmaz mı?

İmar barışına son başvuru tarihi 2018!

İmar barışına iskansız veya iskanlı projesine aykırı yapılar için başvuru yapılabiliyor. Peki, imar barışına ne zamana kadar başvurulabilecek? İşte imar barışına son başvuru tarihi 2018..

İskanlı binada imar barışına nasıl başvurulur?

İmar barışı 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsıyor. Peki, iskanlı binada imar barışına nasıl başvurulur?

Adana Seyhan'da 9 katlı binanın imar tartışması!

Adana'da ünlü işadamı Bülent Özülkü'nün yaptırdığı yeni bir binada İmar yönetmeliğine aykırılıklar olduğu ileri sürülüyor. Adana Seyhan Belediyesi, şehrin göbeğindeki 9 katlı binadaki imar yönetmeliğine aykırılığı görmüyor.

Üsküdar Altunizade'ye özel hastane binası geliyor! İmar planı askıda!

Üsküdar Altunizade Mahallesi, 11 ada, 152 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar plan tadilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı. İmar planına göre, ek binada onkoloji merkezi, ameliyathane, laboratuvar yer alabilecek.

Karsusan Karadeniz Su Ürünleri'nde imar değişikliği!

Karsusan Karadeniz Su Ürünleri'nin Trabzon Yomra'daki arsasında imar değişikliği yapıldı.

Ataşehir imar planlarının onaylanmaması protesto edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ataşehir’in 1/5000’lik imar planlarını onaylamaması 14 Eylül Cuma günü saat 12.45’de Saraçhane Parkı’nda Ataşehir Belediye Başkan Battal İlgezdi ve Ataşehirliler tarafından protesto edilecek

3.Köprü'yle birlikte imar izni de gelsin istiyorlar!

Poyrazköy ve Garipçe’de yaşayan vatandaşlar köprüyle birlikte en büyük sorunları olan ‘imar izni’nin de çözülmesini istiyor. Poyrazköylüler ev yapamadıkları için çocuklarının köyde yaşayamadığını söylüyor

İnegöl'deki Oylat Kaplıcaları yeniden imar ediliyor!

İnegöl’ün en önemli turistik değeri olan Oylat Kaplıcaları’nın yerli ve yabancı turistler tarafından daha fazla ilgi görmesini sağlamak amacıyla çalışmalara başlayan İnegöl Belediyesi, Oylat’ı yeniden ‘imar’ ediyor...

Fethiye eski Rum evleri için imar planı bekliyor!

Turizm beldesi Fethiye'ye bağlı Kayaköy'de, eski Rum evlerinin ülkeye kazandırılması için koruma amaçlı imar planı bekleniyor.

Dev cami projesi için hazırlanan imar planına itiraz edildi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çamlıca Tepesi’ne yapılacağını açıkladığı İstanbul’un her yerinden görülecek dev cami projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planına itiraz edildi

Esenyurt imar sorunu Eylül ayına kaldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı Kadıköy-Kartal metrosu açılışı nedeniyle Eylül ayına ertelendi... Esenyurt'un imar sorunu Eylül'e kaldı...

iskanlı binada imar barışına nasıl başvurulur Haberi

iskanlı binada imar barışına nasıl başvurulur

İmar barışı 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsıyor. Başvurular e - Devlet üzerinden yapılıyor. Yapı Kayıt Belgesi, imar barışı kapsamında değerlendirilmiş olan yapılar için oluşturulacak belge oluyor. 

Yapının iskansız olması durumunda; bağımsız bölüm malikleri kendi bağımsız birimleri için değil, yapının tamamı için Yapı Kayıt Belgesi başvurusunda bulunabilmesi gerekiyor.

Hak sahiplerinden herhangi biri Yapı Kayıt Belgesi başvurusunda bulunacak ve bedelin
tamamı ödendikten sonra Yapı Kayıt Belgesi düzenleniyor. Bu bedel malikler arasında
eşit oranda paylaştırılıyor.

İskanlı bir yapıya sonradan eklenti yapılması durumunda; Yapı Kayıt Belgesi başvurusu sadece eklenti kısmı için yapılıyor. Yapı Kayıt Belgesi, yapının tamamı için değil, sadece eklenti kısmı olan metrekare için alınıyor.

Örnek..

3 bin metrekare büyüklüğünde iskanlı bir yapı var. Bunun 2 bin 800 metrekaresi yasal, 200 metrekaresi yasal değilse...