29 / 03 / 2024

işkur inşaat desteği

işkur inşaat desteği

Özellikle madenler ve inşaatlarda yaşanan iş kazalarının ardından hükümet, mesleki eğitim ağırlıklı bir paket hazırlıyor. Buna göre İŞKUR, saha eğitimleri için maddi destek verecek, sertifikası olmayan işçi çalışamayacak...

Çiftçilere, ahır inşaatı ve makine ekipmanı için 45 milyon lira hibe!

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık destek projeleriyle gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda çiftçilere, ahır inşaatı ve makine ekipmanı için toplam 45 milyon lira hibe desteği sağlandı.

Zengin Yapıkur İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zengin Yapıkur İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Hakkı Celep, Mustafa Yazıcı ve Semih Serdar Zengin ortaklığında kuruldu.

Odak Yapıkur İnşaat Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Odak Yapıkur İnşaat Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Barış Aykut tarafından kuruldu.

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

Manisa'da inşaat işçisiydi! Hibe desteğiyle patron oldu

Manisa'da inşaat işçisi olarak çalışan Abdullah Ecevet, "Besi Sığırcılığı Projesi" kapsamında devletten hibe desteği alarak, kendi işinin patronu oldu.

İnşaat sektöründe 750 bin kişiye iş imkanı!

Yeni Ekonomi Programı ile Türkiye büyümeyi ve istihdamı artıracak önemli adımlara da sahne olacak. Bunlardan birisi de çok sayıda sektörün lokomotifi konumundaki, 1.5 milyon kişinin ekmek kapısı olan inşaat sektöründe 'finansman desteği' ile atılacak. 

İnşaat sektörüne tamamlama finansman desteği geliyor!

İnşaat sektöründeki durgunluğun önüne geçmek için tamamlanmaya yakın inşaat projelerine finansman desteği sağlanacak. Bu sayede durgunluk kaynaklı istihdam kayıpları azaltılacak...

İnşaat sektöründe devlet desteği önem taşıyor!

İnşaat sektöründe ulusal firmalarda uzun yıllar CFO olarak görev yapan Emre Özerçen, inşaat sektörünün yaşadığı krizin önüne geçilmesi için atılacak adımları anlattı. Özerçen, "İnşaat sektöründe devlet desteği önem taşıyor" dedi...

Almanya'da inşaat alanında iş gücü ihtiyacı yüksek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier yaptığı açıklamada özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin yabancı ülkelerde nitelikli iş gücü bulmak için daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, sağlık ve inşaat alanlarında iş gücü ihtiyacının yüksek olduğunu söyledi.

Dev inşaat projelerine sigorta desteği!

Mapfre Sigorta Genel Muñoz, büyük inşaat projelerinin gerçekleşmesinde önemli rol oynadıklarını söyledi. Muñoz, "Vauk Tüneli, İstanbul Başakşehir-Kayaşehir Metrosu, Gelibolu-Eceabat Karayolu, Marmaray deniz altı geçişi sigorta desteği verdiğimiz projeler arasında" dedi. 

Leasing desteği inşaat sektörü için can simidi oluyor!

Finansal Kurumlar Birliği 25 Ocak 2018 tarihinde, İstanbul Ticaret Merkezi Ege Salonu’nda gerçekleşecek “Leasing ve Kobiler Birlikte Güçlü ve Güvenli Yarınlara” buluşmasında inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya gelecek. 

İnşaat sektöründeki büyümeye leasing desteği!

Türkiye yılın ikinci çeyreğinde inşaat yatırımlarındaki artışla yüzde 5.1 büyürken, finansal kiralama pazarı ise yılın ilk yarısında yüzde 18 büyüdü. Leasing pazarındaki büyümeyi ise iş ve inşaat makineleri leasingi tetikledi.

Acil 1.314 inşaat işçisi aranıyor!

Hükümetin başlattığı istihdam seferberliği, İŞKUR üzerinde yürütülüyor. İşverenlerden İŞKUR’a 90 bin talep geldi ve kurum, 90 bin iş için acil eleman arandığını açıkladı. İşçi arayan sektörler arasında inşaat sektörü de bulunuyor ve acil olarak 1.314 inşaat işçisi aranıyor.

işkur inşaat desteği Haberi

işkur inşaat desteği

Özellikle madenler ve inşaatlarda yaşanan iş kazalarının ardından hükümet, mesleki eğitim ağırlıklı bir paket hazırlıyor. Buna göre İŞKUR, saha eğitimleri için maddi destek verecek, sertifikası olmayan işçi çalışamayacak.


Son dönemlerdeki iş kazalarının ardından, iş güvenliğinde mesleki eğitim ağırlıklı önlem paketi geliyor. Bakanlar Kurulu’nca onaylandıktan sonra Meclis’e gidecek düzenlemeye göre İŞKUR, inşaat ve madencilik gibi meslekler için sahada verilecek eğitimlere maddi destek verecek, sertifikasız işçiler bir süre sonra iş bulamayacak. Göstermelik sertifikaların önüne geçilmeye çalışılacak. Yeni düzenleme ayrıca, baret ve güvenlik kemeri takmayan işçilere ceza kesilmesini de öngörüyor. “Leğen plastiğinden” yapılan baretler tarih olacak.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, son zamanlardaki iş kazalarının ardından haftasonu işveren temsilcileri ve sendikalarla biraraya geldi. İnşaat ve madencilik gibi sektörlerde çalışanların düşük eğitime sahip...