16 / 04 / 2024

Islahı mümkün yapılara güçlendirme mi yapılacak

Islahı mümkün yapılara güçlendirme mi yapılacak

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, hasar görmüş olmakla beraber ıslahının mümkün olduğu tespit edilen yapılarda güçlendirme yapılacak.

Hatice Kolçak: Kuru tutarak enflasyonun yıl sonu hedefine ulaşması mümkün mü? İşte hayaller ve gerçekler...

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bugün 2024 yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı. Beklentiyi değiştirmeyen Karahan mücadeleye devam edeceklerini açıkladı. Açıklamanın ardından Hatice Kolçak Kuru tutarak enflasyonun yıl sonu hedefine ulaşmasının mümkün olup olmayacağını sordu.

TOKİ'nin vadettiği konutları tamamlaması mümkün mü? Uzmanlar açıkladı...

TOKİ verilerine göre kısa sürede teslim edilmesi planlanan konut sayısı 25 bin adet. Bu sayı 650 bin konut sözünün sadece yüzde 8'ini oluşturuyor. Peki TOKİ'nin vadettiği konutları tamamlaması mümkün mü? Uzmanlar açıkladı...

Temettü hisseleriyle ev kirası gibi kazanç sağlamak mümkün mü?

Borsa yatırımcısı için önemli bir gelir kaynağı olan temettülerle, kira getirisi elde etmek mümkün mü? Yatırımcıların takip ettiği, Temettü Hisseleri resmi sosyal medya hesabından, bunun için ne yapılması gerektiğini paylaştı.  

İyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü? Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar ve tahliye şartları şu sıralar gündemden düşmüyor. Peki iyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü?

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

Ülkemizde son dönemde meydana gelen depremlerin ardından İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan ürün, yapılara ekstra ağırlık da yüklemiyor. 

SGK’dan flaş duyuru! Ayda 3 emekli maaşı almak artık mümkün! Tüm detaylar peş peşe açıklandı!  

SGK’dan yapılan duyuruya göre, tek şartla üç maaş birden alabilmek artık mümkün. Pek çok kişi, SGK tarafından sunulan önemli bir avantajı hâlâ bilmiyor. SGK, yurttaşlara çift ve üçlü emekli maaşı alma hakkı sunuyor. Peki, bu haktan kimler faydalanabilir? İşte konuya ilişkin merak edilen detaylar...

Noterlerde Kredi Kartı Kullanımı Mümkün mü? Türkiye'de Noterlerde Kredi Kartıyla Ödeme Yapılabilir mi?

Noterlerde yapılan satışlar, birçok soruyu beraberinde getirdi. Noterliklerde kredi kartının geçerli olup olmadığı da bu sorular arasında yer aldı. Yeni düzenlemenin hayata geçtiği söylentisi, bunun doğruluk payını vatandaşlara sorgulattı. İşte konuyla ilgili detayların devamı haberde…

ÖTV indirimi geldi! Burada 105 bin TL'ye otomobil almak mümkün!

Maddi imkansızlıklardan dolayı araç alamayanlara ve araç sahibi olmak isteyenlere müjde! Gelen ÖTV indirimiyle 105 bin TL’ye araç alabilmek artık mümkün. ÖTV indiriminin yapılmasının hemen ardından araç almak isteyen çoğu kişi bu haberi sorgulamaya başladı.

Emekli olmak isteyenler dikkat! Emekliliği 18 ay öne almak mümkün! Madde madde açıklandı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) içeriğinde emeklilik konusu için pek çok farklı program yer alıyor. Bu programlardan faydalanarak erken emekli olmak mümkün. Peki neler yapmak gerekiyor? İşte detaylar...

Rize'de yaşayanlara müjde! Kiradan uygun fiyata ev sahibi olmanız mümkün!

Kira ödemekten daha uygun fiyata ev sahibi olmak mümkün. Rize’de sunulan yeni bir fırsat ev sahibi olmak isteyenler için kiradan daha az taksitlerle ev sahibi olmak mümkün hale geliyor. Peşinatını ödeyenler hayallerindeki evi satın alma imkanına kavuşacak. İşte detaylar...

Gelir belgesiz kredi almak isteyenlere o üç bankadan harika fırsat! Tam 50.000 TL kredi almak mümkün

Banka hesabı olanlar dikkat! Garanti bankası ve 2 farklı bankadan müjde geldi. Tam 50.000 TL kredi imkanı sunuyor. Gelir belgesi olmadan bu krediden faydalanmak mümkün.

Islahı mümkün yapılara güçlendirme mi yapılacak Haberi

Islahı mümkün yapılara güçlendirme mi yapılacak

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, hasar görmüş olmakla beraber ıslahının mümkün olduğu tespit edilen yapılarda, güçlendirme kararı alınarak güçlendirme yapılabilecek.


ISLAHI MÜMKÜN YAPILARA GÜÇLENDİRME

Hasar görmüş olmakla beraber ıslahının mümkün olduğu tespit edilen yapılarda, ilave inşaat alanı ihdas edilmemek şartıyla, Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre güçlendirme kararı alınarak güçlendirme yapılabilecek.

Bu yapılarda güçlendirme izni, bu kanunda ve ilgili diğer mevzuatta öngörülen şartlara ve kısıtlamalara tabi olmaksızın, güçlendirme projesine istinaden ilgili idaresi tarafından verilecek. Güçlendirilecek yapının üzerinde olduğu taşınmazın mülkiyetinin belediyeye veya Hazineye ait olması durumunda, taşınmaz satın alınmadıkça güçlendirme yapılamayacak.

Güçlendirilecek yapının üçüncü kişilere ait taşınmazlara tecavüzlü olması halinde  güçlendirme için taşınmazına tecavüzlü üçüncü şahısların muvafakati aranacak. Yapılacak...