27 / 04 / 2024

Isparta imar planı

Isparta imar planı

Isparta'da 6 mahalleyi kapsayan kentsel tasarım projesi kapsamında iptal edilen imar planı yeniden yürürlüğe girdi. Emre Mahallesi'ne yeniden 7 kat izni çıktı.

Isparta Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Isparta Belediye Meclisinin Mart ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda imar planıyla ilgili önemli kararlar sonuca bağlandı.

Isparta'nın imarı sil baştan değişecek!

Isparta Belediyesi 2017 yılı içerisinde önemli projelere imza atacak. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, imarı sil baştan değiştireceklerini ifade etti. Günaydın, bölgeye devasa fuar alanının inşa edileceğini söyledi.

Isparta'da 100 dönümlük şehir meydanı yapılacak!

Isparta Belediyesi'nin Süleyman Demirel Üniversitesi güzergahında bulunan 120 hektarlık alanda imar revizyonu yapma kararının ardından, bu alanda 100 dönümlük şehir meydanı yapılacak.

1/25 binlik çevre düzeni planı Isparta için neler öngörüyor?

Isparta’nın geleceğini planlayan 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni İmar Planı’nı hazırlayan Semra Kutluay Planlama Bürosu, dün Belediye Meclisi’nde yaptığı sunumla il merkezi için öngörülerini tanıttı.

Isparta'da 42 mahalleye imar planı yapılmalı!

Mimar Hakan Demirtaş, "Isparta'da 42 mahalleyi kapsayacak imar planı yapılmalı." dedi. Demitaş, 400 bin konutluk rezerv alanı olmasına rağmen 80 bininin kullanılabildiğini söyledi.

Isparta için yeni imar revizyon planı şart!

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Akıllı, Isparta Belediyesi'nin otopark projelerine ve otopark yönetmelik uygulamalarına tam destek verdi. Ancak Akıllı, sorunun kökten çözümü için Yeni İmar Revizyon Planı'nı işaret etti.

Isparta Gül İki Sanayi Sitesi'nin imar planı onaylandı!

Isparta'nın Bozanönü yolunda 1 milyon 200 bin metrekarelik Gül İki Sanayi Sitesi'nin mimari projesi tamamlanırken, imar planı onayı da sonuçlandı. 

Isparta Yeşilada Mahallesi'nin imar planı mecliste!

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Yeşilada Mahallesi'nin imar planını meclis gündemine taşıdı..

Isparta Davraz'da imar planı tamamlandı!

Isparta'da, Toros Dağları'nın en yüksek zirvesinde kurulu Davraz Kayak Merkezi'nde imar planı çalışmaları bitti. Kayak Merkezi'nde, turizmin 12 aya yayılması amaçlanıyor.

Isparta Davraz'da imar planı tamamlandı!

Isparta’da, Toros Dağları’nın en yüksek zirvesinde kurulu Davraz Kayak Merkezi’nde imar planı çalışmaları tamamlandı.

Isparta'da imar planı değişikliği!

Isparta'da 6 mahalleyi kapsayan kentsel tasarım projesi kapsamında iptal edilen imar planı yeniden yürürlüğe girdi. Emre Mahallesi'ne yeniden 7 kat izni çıktı.

Isparta Barla'nın imar planına itiraz!

Bediüzzaman Said Nursi’nin bir süre hayatını sürdürdüğü Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlı Barla köyünde yapılacak Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında hazırlanan revize imar planına köy nüfusunun dörtte biri itiraz etti.

Isparta'da 42 mahalleye imar planı yapılmalı!

Mimar Hakan Demirtaş, "Isparta'da 42 mahalleyi kapsayacak imar planı yapılmalı." dedi. Demitaş, 400 bin konutluk rezerv alanı olmasına rağmen 80 bininin kullanılabildiğini söyledi.

Ankara Yenimahalle'de imar planı değişikliği yapılacak!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Ankara Yenimahalle 44841 ada 2 parsel, 44842 ada 2 parsel ve 44844 ada 2 parsellerde imar planı değişikliği yapacak. Detaylar haberimizin içindeki ekte yer alıyor...

Samsun'da tercihli yol projesi için hazırlanan imar planı teklifi kabul edildi!

RAYLI sistemden önce Samsun Gar Durağı Tekkeköy İlçesi arasında hizmet verecek olan metrobüslerle alakalı olarak planlanan tercihli yol projesine hazırlanan imar planı teklifi kabul edildi

Koruma Amaçlı İmar Planı Teknik Şartnamesi!

Koruma Amaçlı İmar Planı Teknik Şartnamesi, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında yer alıyor. İşte imar planı teknik şartname kapsamında yer alan esaslar...

Dikmen Akpınar'da imar planında park olarak görülen bölge 10 yıldır boş!

Ankara Dikmen Akpınar Mahallesi sakinleri, bölgedeki dere yatağının, tinerci gençlerin meskeni haline gelmesinden yakındı. Mahalle sakinleri, imar planında park ve spor alanı olan bölgenin 10 yıldır boş durduğunu söyledi...

Antalya Kahyalar'da imar planı talebi kabul edildi!

Gazipaşa ilçesine bağlı Kahyalar Beldesindeki sıcak asfalt şantiyesine Gayri Sıhhi Müessese ruhsatı alınabilmesi için Gazipaşa Belediye Meclisi'ne taşınan imar planı talebi, yol çalışmalarının aksamaması için oybirliğiyle kabul edildi.

Bursa Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı değişikliklerine tepki!

Bursa Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık, yerel seçim öncesi belediyelerdeki imar planı değişikliklerine tepki gösterdi. Uyanık: "Plan değişiklikleri bir an önce onaylanarak oldu bittiye getirilmek isteniyor." dedi...

Isparta imar planı Haberi

Isparta imar planı

Isparta'da kentsel tasarım projesinde 6 mahalleyi kapsayan imar planı değişikliği yeniden yürürlüğe koyuldu. Emre Mahallesi'nde bazı itiraz sebebiyle iptal edilen plan, Meclis İmar Komisyonu tarafından yeniden değerlendirildi. Emre Mahallesi'ne uygun imar planı yapıldı. 


İmar Komisyonu tarafından alınan karar kapsamında yapılan açıklama şu şekilde;

"05.08.2016 tarih ve 182 sayılı Belediye Meclis kararı ile onaylanan değişiklikte itirazlar neticesinde uygulamada sorun oluşturabilecek alanlar yeniden düzenlenerek Emre Mahalllesi 123.Cadde ve 125. Cadde ve 3822 sokaklar arasında kalan yaklaşık 78 bin m2 alanda değişiklik yapılarak park ve yeşil alanlar oluşturularak daha yaşanabilir bir plan düzenlemesi yapılması ve yarılna sosyal donatı alanlarına karşılık yapılaşma koşullarının E=1.60 ve Yençok:21.50 olarak düzenlenmesi ve değişikliklerin 1/5000 nazım ve 1/1000 uygulama imar planlarına işlenmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur."



Isparta...