29 / 03 / 2024

Isparta koruma altı

Isparta koruma altı

Isparta'da mahallelerde "Kentsel Dönüşüm" çalışmaları yapılıyor ama şehrin göbeğinde tarih özelliği olmayan yüzlerce ev koruma altında. Bu evler, Isparta için kötü bir tablo oluşturuyor.

Penetti Köşkü ve çevresine bakanlıktan koruma kalkanı! 

Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Karşıyaka'da yer alan Penetti Köşkü ve çevresini koruma altına aldı. Penetti Köşkü 1930 yıllarında inşa edildi.

Konut sigortasında hangi hasarlar teminat altına alınabilir?

Konut sigortasının ev ve ev içindeki eşyaları, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerden, hırsızlık ve yangın gibi çok çeşitli risklere karşı koruma altına alan geniş kapsamlı sigorta çeşidi olduğuna dikkat çeken Av. Elvan Kakıcı Şimşek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kayseri Develi'de tarihi yapıların koruma altına alınması TBMM'de!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yer alan tarihi yapıların koruma altına alınması ve restorasyonuna yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Altındağ'da Kale Mahallesi kentsel dönüşümle koruma altına alınacak!

Ankara'da yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Altındağ'daki Ankara Kalesi'nin devamı olan Kale Altı'ndaki tescilli yapıların, kentsel dönüşüm ile koruma altına alınacağını söyleyen Belediye Başkanı Asım Balcı, yerli turisti bölgeye çekebilmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi...

Galata Surları koruma altına alınmalı! 

İstanbul'un en önemli hafızalarından biri olan Galata Surları şehrin mirası ve kimliğinin bir parçaşı. Şimdilerde Galata Surları'nın bir kısmı yıkılıyor. Surların koruma altına alınıp sağlamlaştırılması gerekiyor. 

Kocaeli Kapanca Sokak'taki tarihi yapılar koruma altına alındı!

Kocaeli’nin Akçakoca Mahallesi’nde bir yamaçta bulunan Tarihi Kapanca Sokağı'ndaki 19. yüzyıl mimarisinin özelliklerini taşıyan ahşap yapılar koruma altına alındı.

TOKİ Isparta Atabey alt gelir başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Isparta Atabey alt gelir projesinde yer alan konutlar bugün itibariyle satışa çıktı.

Kayseri Kapuzbaşı Şelaleleri için kesin koruma kararı!

Kayseri İli, Yahyalı İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kapuzbaşı Şelaleleri Doğal Sit Alanı kapsamına giren alan koruma altına alındı.

Gesi bölgesi kentsel sit alanı olarak koruma altına alındı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Gesi bölgesinin Kentsel SİT Alan olarak koruma altına aldıklarını açıkladı. 

Çaybağları Vadisi doğal sit alanı olarak koruma altına alındı!

Kayseri Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çaybağları Vadisi'nin doğal sit alanı olarak koruma alanı altına alındığını açıkladı.

Alaçatı'da imar planları ile tarihi evler koruma altına alınıyor!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ‘Alaçatı ve Çeşme Kale Koruma İmar Planları’ ile tarihi evlerin koruma altına alınmasına öncülük ediyor. 

Dünyada koruma alanlarının yüzde 10'u korunuyor!

Bilim insanları yaptığı araştırmada dünya çapında koruma altına alınan bölgelerin üçte birine insanların zarar verdiğini ortaya çıkardı.

10 ildeki 32 ova koruma alanı olarak belirledi!

Türkiye’de bazı büyük ovalar, koruma altına alındı. Bazı ovaların büyük ova koruma alanı olarak belirlenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı...

Isparta koruma altı Haberi

Isparta koruma altı

Isparta'da mahallelerde "Kentsel Dönüşüm" çalışmaları yapılıyor ama şehrin göbeğinde tarih özelliği olmayan yüzlerce ev koruma altında. Bu evler, Isparta için kötü bir tablo oluşturuyor. Isparta "Kentsel Dönüşüm" de kısa sürede önemli mesafe almasına rağmen şehrin merkezindeki bazı mahallelerde yüzlerce eski binaya dokunulamıyor. Gülistan Mahallesinde başlayan ve diğer mahallelerde devam eden "Kentsel Dönüşüm" şehrin merkezindeki metruk ve hiçbir tarihi özelliği olmayan binalarda hayata geçirilemiyor. 

Nedeni ise bu binaların koruma altına alınması. Vatandaşlar ve yetkililer, İsparta'nın şehircilik açısından mesafe alması için şehir merkezindeki bu binalara çözüm bulunması gerektiğini belirterek görüşlerini şöyle getirdiler: "Tarihi ve sanatsal değeri bulunan az sayıda ev için İsparta merkezinde yüzlerce eski ve metruk ev yakılamıyor. Tarihi evleri koruyarak diğer evleri yıkmak ve İsparta'ya şehircilik açısından önemli katkılarda bulunmak...