25 / 04 / 2024

İstanbul 3. Havalimanı

İstanbul 3. Havalimanı

Çalışmaları hızla devam eden İstanbul Yeni Havalimanı'nda sona gelindi. 29 Ekim'de açılması planlanan projenin inşaatının yüzde 94'ü tamamlandı.

İstanbul Yeni Havalimanı ile dünyaya hava atacağız!

Partisinin Esenyurt mitingine katılarak konuşma yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. havalimanı ile ilgili olarak, "Hepsinden öte, hamdolsun markamız olacak o havalimanı. Dünyaya burayla biz havamızı atacağız." dedi. 

Türkiye yeni havalimanı ile dünyanın merkezini inşa ediyor!

Gaziosmanpaşa'daki Küçükköy Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin yeni havalimanı ile dünyanın merkezini inşa ettiğini söyledi..

3. havalimanı ile dünyada ilklerin arasına giriyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3. havalimanının ilk etabını, inşallah 29 Ekim'de hizmete alıyoruz. Yılda 90 milyon insanın taşınacağı 3.havalimanıyla dünyada ilklerin arasına giriyoruz." dedi...

Ahmet Arslan’dan 3. havalimanı için ‘kira öteleme’ açıklaması!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. havaşimanı için kira öteleme açıklama yaptı. Arslan, "Batarlarsa batsınlar diyecek halimiz yok" dedi. 

Büyükelçiler 3. havalimanına hayran kaldı!

4 Avrupa ülkesinin büyükelçisi İstabul 3. havalimanı inşaatını adım adım gezdi. Büyükelçiler havalimanına hayran kaldı...

İstanbul 3. havalimanı inşaatına ilişkin 5 soru TBMM'de!

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, İstanbul üçüncü havalimanı inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Pekşen'in sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

İstanbul 3. havalimanı Hollanda’yı korkuttu!

Yapımı süren İstanbul Yeni Havalimanı'nı masaya yatıran Hollanda devlet televizyonu Nos TV, bu havalimanının Amsterdam Schiphol için büyük bir tehdit oluşturduğunu itiraf etti.

İstanbul'un yeni havalimanı çok önemli!

"THY gerçekten büyük bir oyuncu oldu ama gelecekte daha büyük oyuncu olacağız" diyen Temel Kotil, İstanbul'a yapılacak yeni havaalanının çok önemli olduğunu vurguladı.

İstanbul'un mega projeleriyle Türkiye'nin çehresi değişiyor!

Bundan birkaç yıl öncesine kadar kimsenin hayal bile edemediği projelerde bugün artık sona geliniyor. Vatandaşın hayat kalitesini artıracak, Türkiye'yi altyapıda dünya ligine sokacak projelerdeki son durumu derledik...

Türkiye 3. Havalimanı ile Game changer pozisyona geçecek!

Yeni Şafak Gazetesi Ekonomi editörü Murat Palavar’ın sorularını cevaplandıran DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım 3’ncü İstanbul havalimanı projesi ile Game changer (Oyun değiştirici) pozisyona geçeceğini söyledi.

İstanbul'da 3. havalimanının sığabileceği alan yok!

3. havalimanı için “Keşke daha evvel başlasaydı” diyen DHMİ’nin yeni Genel Müdürü, “Avrupa’yı derinden etkileyecek proje" dedi ve ekledi.

İstanbul'un planlı bir raylı sisteme ihtiyacı var!

"Üç katlı büyük İstanbul tüneli" adı verilen proje, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından "İstanbul 'da ulaşımın omurgası kurulacak,

3. Havalimanı'nın maliyeti Rum Kesimi'ni ikiye katladı!

Toplam yatırım bedeli 47,7 milyar doları bulan 3. Havalimanı'nın maliyeti Kıbrıs Rum Kesimi ve Estonya'nın Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'sını ikiye katladı...

3. Havalimanı'nın sözleşmesi 20 Mayıs'ta imzalanacak!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin 80. kırılış yıldönümü olan 20 Mayıs'ta 3. Havalimanı sözleşmesi imzalanacak...

3. havalimanının ne kadara mal olduğu belli oldu!

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ CEO’su Kadri Samsunlu, 29 Ekim’de açılacak olan İstanbul 3. havalimanı hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

3. Havalimanı’nın kulesi havadan görüntülendi!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul 3. Havalimanı’nın ’Lale’ figüründen esinlenerek yapılan ’Hava Trafik Kontrol Kulesi havadan görüntülendi

3. havalimanının yüzde 90,5'i tamam!

29 Ekim'de resmi açılışının yapılacağı İstanbul 3. havalimanında sona gelindi. Dev projenin yüzde 90,5'i tamamlandı...

3. Havalimanı projesini yürüten firmaların kira öteleme talebi TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a İstanbul 3. Havalimanı projesini yürüten firmaların kira öteleme talebini sordu..

3. havalimanında ticari alan yarışı başladı!

İstanbul 3. havalimanının perakende mağazalarının kiralama süreci başladı. Araç kiralama, eczane, kuaför, hediyelik eşya, kuyumcu, bijuteri, tekstil ürünleri, oyuncak, lostra, seyahat ürünleri satış alanları yoğun ilgi gördü.

THY'nin 3. havalimanına taşınma maliyeti 650 milyon dolar!

Atatürk Havalimanı, İstanbul 3. havalimanına taşınıyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, yeni havalimanına taşınmanın maliyetinin 650 milyon doları bulacağını söyledi...

3. Havalimanı'nın ilk festivali belli oldu!

3. Havalimanı inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı.  İGA İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihinde açılacak. 

3.havalimanının verisine 10,75 milyon Euro'luk teklif!

İstanbul 3. havalimanının altyapısında kullanılacak veri merkezi bulut otomasyon sistemini yapacak olan firma belli oldu. Netaş sistemin kurulumu, üç yıl işletilmesi ve beş yıl bakım-onarım hizmetlerinin sağlanması için 10.75 milyon Euro bedel ile en iyi teklifi verdi.

15 soruda İstanbul 3. havalimanı projesi!

İstanbul’un kuzeyine, şehir merkezine 35 kilometre mesafede 76 buçuk milyon metrekarelik alanda İGA tarafından inşa edilen 3. havalimanının inşaatı devam ediyor. Yeni havalimanıyla ilgili merak ettiğiniz tüm soruları sizler için derledik. İşte 15 soruda İstanbul 3. havalimanı projesi...

3. Havalimanı güvenlik görevlisi ilanına rekor başvuru!

İstanbul Yeni Havalimanı’nda istihdam edilecek 3 bin 500 güvenlik görevlisi ilanına, bugüne kadar güvenlikçi alımı için yapılmış en yüksek başvuru geldi ve rekor başvuru sayısı olarak kaydedildi. 

3. havalimanı Körfez pazarını etkilemeye başladı!

İspanyol turizm danışmanlık firması ForwardKeys, İstanbul 3. havalimanının daha şimdiden Körfez pazarını etkileyemeye başladığını açıkladı.

3. Havalimanı'nın ismi açılışta belli olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Ahmet Arslan, 3. Havalimanı hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

3. Havalimanı'nda çalışmalar rekor hızla sürüyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan itibaren İstanbul 3. Havalimanı'nı açmayı planladıklarını açıkladı. 

İstanbul 3. Havalimanı Haberi

İstanbul 3. Havalimanı

29 Ekim tarihinde açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı sona yaklaşıldı. Açılışına 83 gün kalan projede Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) geçici kabul için başvuru yapıldı. Dev proje tamamlandığında 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olacak.

Yeni Akit'te yer alan habere göre; İstanbul Yeni Havalimanı'nın son hali havadan görüntülendi. Açılış için çalışmalar 32 bin kişi ile devam ediyor. Çekilen görüntülerde havalimanının hava kontrol kulesinin büyük bir kısmının bittiği ve pistlerin çizgilerinin çizildiği görüldü.