02 / 05 / 2024

İstanbul abd konsolosluğu hakkında bilgi

İstanbul abd konsolosluğu hakkında bilgi

1999 yılında Tepebaşı'nda faaliyet gösteren Amerikan Konsolosluğu, yer darlığı ve trafik yoğunluğu nedeniyle İstinye'ye taşınacakmış. ABD'li yetkililer, İstinye'de Derbent yolu üzerinde eski bir kablo fabrikasının arsası beğenmişler.

THY'den ucuz bilet kampanyası! Uçuşlar 449 TL'den başlıyor!

Türk Hava Yolları yeni kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çıkışlı/varışlı İstanbul ve Antalya uçuşlarına erken rezervasyon indirimi yapıldı.

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde! ABD’de çalışacak sözleşmeli personel alınacak!

Dışişleri Bakanlığı, Los Angeles Başkonsolosluğu’nda istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru şartları ve başvuru tarihleri kesinleşti.

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Türklere müjde! Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel alacak! Elinizi çabuk tutun

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Avrupa’da çalışmak isteyen vatandaşlara güzel haber geldi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel yolluyor

Kanal İstanbul’a komşu Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden 2. ret!

Kanal İstanbul projesine komşu bölge olan Başakşehir Hoşdere'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konut ısrarı mahkemece ikinci defa haksız görüldü. 

Kanal İstanbul manzaralı olduğu iddia edilen evler satışa sunuldu!

Bazı internet sitelerinde İngilizce ve Arapça şekilde Türkiye’den ‘vatandaşlık garantili’ konutların pazarlaması yapılıyor. Bu siteler aracılığıyla Kanal İstanbul manzaralı olduğu ileri sürülen projelere de yer veriliyor. 

Kanal İstanbul’a komşu dev arazinin imar planlarına iptal kararı!

Başakşehir Hoşdere'de Kanal İstanbul’a komşu 83 bin metrekare büyüklüğündeki alanın imar planlarına ilişkin mahkeme tarafından iptal kararı alındı.

ABD'de Türkevi Binası açıldı!

New York’ta Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Türkevi Binası'nın açılışı gerçekleşti.

Taksim Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde kira krizi!

İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde binasındaki kafenin işletmecileri, başkonsolosluğun tahliye kararı için yargıya gitti. İşletmenin avukatı, tahliyenin Fransız demokrasisiyle uyuşmadığını dile getirdi. 

Pakistan'da Türkiye Karaçi Başkonsolosluğu binası açıldı!

Türkiye'nin Pakistan'daki Karaçi Başkonsolosluğu'nun yeni binasının açılış töreni bugün gerçekleşti. 

Selanik Başkonsolosluğu'ndan Atatürk evi açıklaması!

Selanik Başkonsolosluğu yaptığı açıklamada Atatürk Evi'nin yapılacak bakım nedeniyle 24-27 Temmuz 2020 tarihleri arasında ziyarete kapalı olacağını duyurdu.

Türk inşaat işçileri özel uçakla Malta'ya çalışmaya gitti!

Malta'da Sis Enerji Üretim AŞ ve System İnşaat adına yol ve alt yapı, otel, konut, çarşı inşaatı ile yüzme havuzu projesinde çalışacak Türk işçiler, İstanbul Havalimanı'ndan uğurlandı

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Sarıyer'deki arazisine yeni yapılar inşa ediyor!

Kartal Yuvası olarak da bilinen ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Sarıyer'in İstinye Mahallesi'ndeki arazisinde ek bina inşa etmek için İBB İmar Müdürlüğüne başvurdu. İBB'den gerekli izinler alındı...

Sinan Akgün ile Mansur Yavaş'ın kavgası yüzünden CHP Kanal İstanbul'la uğraşamıyor!

Gazeteci Mehmet Barlas, "CHP yönetiminin Kanal İstanbul'la falan uğraşacak hali mi var? Ankara'nın CHP'li Belediye Başkanı ile kökten CHP'li Sinan Aygün arasındaki rüşvet tartışmasında ölçü kaçmış durumda... " diyor...

İstanbul abd konsolosluğu hakkında bilgi Haberi

İstanbul abd konsolosluğu hakkında bilgi

 


ABD taşınıyor


Yıllardır Tepebaşı'nda faaliyet gösteren Amerikan Konsolosluğu, yer darlığı ve trafik yoğunluğu nedeniyle İstinye'ye göç ediyor...


ARSA BULUNDU


    İSTİNYE'yi didik didik eden Amerikan Konsolosluğu görevlileri, bir süre önce taşınan kablo fabrikasının arsasını beğendi. Derbent yolu üzerindeki geniş arsa için Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy'la temas kuruldu. Arsa üzerinde 6 gecekondu bulunduğunu belirten Başkan Özsoy, ''Bu sorunu hukuki çerçevede çözeriz'' dedi.


SEVİNDİRİCİ 


    AMERİKAN Konsolosluğu'nun Sarıyer ilçe sınırlarında bulunmasının kendileri için sevindirici bir gelişme olacağını belirten Sedat Özsoy, Amerikan makamlarına bu konuda her türlü kolaylığı ve yardımı yapacaklarını açıkladı. Sedat Özsoy, ''ABD Konsolosluğu'nu barındırmak Sarıyer'in değerini arttırır, prestij sağlar'' dedi....