24 / 04 / 2024

İstanbul Adalarının Yaşayan Ahşap Konutları kitabı

İstanbul Adalarının Yaşayan Ahşap Konutları kitabı

Yazar, mimar  ve akademisyen Reha Günay’ın “İstanbul Adalarının Yaşayan Ahşap Konutları” kitabı çarpık yapılaşmaya ve nüfus artışına rağmen hala coşkuyla ayakta duran Adalar’daki yapılardan bir seçki sunuyor...

81 ilde yaşayan herkesi yakından ilgilendiriyor! 18-29 yaş arasına 9 ay boyunca ödeme yapılacak! 

İş arayan vatandaşların yakından takip ettiği İŞKUR, 18-29 yaş arasına 9 ay boyunca ödeme yapıyor. İşte 81 ilde yaşayan herkesi ilgilendiren o detaylar...

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı!

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı. Göç Başkanlığı'nın verilerine göre, ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 1 milyon 127 bin 38 oldu.

ÇAYKUR resmen açıkladı: İkinci sürgün yaş çay alımları başladı!

ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden ikinci sürgün yaş çay alımları ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar... 

TEB’ten bu illerde yaşayanlara tam bu kadar para yatacak!

TEB, İstanbul ve İzmir’de yaşayan müşterilerini sevindirecek bir kampanya duyurdu. İstanbul ve İzmir’de yaşayan ve GetirAraç’ı ilk kez kullanacak kişilere 200 TL indirim sağlanacağını duyuran TEB, kampanyanın detaylarını ve katılım koşullarını paylaştı.

Türk Lirası 1,5 yılın ardından en kötü gününü yaşadı! Dolar ise rekora doymuyor

Türk Lirası som 1,5 yılın ardından dün en kötü gününü yaşadı. Dolar/TL kurunda yüzde 7'yi aşan rekor yükseliş Türk Lirası'nın değerini düşürdü.

O şehre dünyanın yaşanabilir üçüncü kenti ödülü!

Eskişehir, dünyanın yaşanabilir üçüncü kenti ödülü layık görüldü. İşte detaylar!

 Ev hanımları, müjde… Bu para sizin!  Başvuranın hesabına 7 bin lira yatırılıyor…

Düzenli bir gelir olmamasının sıkıntısını yaşayan ev hanımlarına devlet büyük bir imkân sağlıyor.  Ev ve çocuklarla ilgilenme zorunluluğu nedeniyle çalışma imkanı bulamamış, bir geliri olmayan ev kadınlarına yönelik başlatılan destek ödemesinden yararlanmak için başvurunuzu mutlaka yapın. Peki ev ka

2022’yi büyük şokla kapayan Avrupa borsalarında ilk işlem günü neler oldu?

Pandeminin ardından başlayan Ukrayna’daki savaş, yüksek enflasyon ve sert faiz artışlarıyla geçtiğimiz son dört yılın en kötü yılını yaşayan Avrupa borsaları, senenin ilk gününü yükselişle kapadı.

Ekonomi kötüye giderken lüks ürün tüketiminin altın çağını yaşamasının nedeni ne?

Bütün dünya enflasyonun yıkıcı etkileri ile mücadele etmeye çalışırken daha da pahalılaşan lüks ürünlerin tüketimi altın çağını yaşıyor. Peki lüks ürün tüketiminin artmasındaki nedenler ne? Uzmanlar açıkladı...

Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlara tazminat mı verilecek? 3 kat arttı…

Artan kira bedelleri sebebi ile büyükşehirlerde yaşayan memurların son yıllarda farklı şehirlere göç talebinde patlama yaşandı. Durum böyle olunca da vatandaşların ve sendikaların birbirinden farklı talepleri bulunmakta. İşte detaylar…

TOKİ, yurt dışında yaşayan vatandaşları ev sahibi yapacak!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için mega kent İstanbul'da 420 yeni konut inşa edecek.

İstanbul Adalarının Yaşayan Ahşap Konutları kitabı Haberi

İstanbul Adalarının Yaşayan Ahşap Konutları kitabı

Yazar Reha Günay’ın “İstanbul Adalarının Yaşayan Ahşap Konutları” adlı yeni kitabı, Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş.’nin katkılarıyla YEM Yayın’dan çıktı.

Milliyet'te yer alan habere göre; Geçtiğimiz yıllarda yayımlanan “İstanbul’un Kaybolan Ahşap Konutları” adlı kitabında İstanbul’un kaybolup giden ahşap konut dokusunun hüznünü anlatan Günay, yeni kitabında ise çarpık yapılaşmaya, nüfus artışına ve tüm duyarsızlığımıza inat hâlâ coşkuyla yaşamayı sürdüren Adalar’daki yapılardan bir seçki sunuyor.

Bu kitap okuruna, Adalar’a, Günay’ın 50 yılı aşan mimar, fotoğrafçı, akademisyen, yazar kimliklerinden damıtılmış objektifinden bakabilmeyi sağlıyor. Büyükada, Heybeliada, Burgaz ve Kınalıada’daki sokak dokusunun yanı sıra geleneksel konutlardan da Neo-Klasik veya Art-Nouveau görkemli köşklerden de örnekler sunan Günay, yapıların mimari ve sanatsal özelliklerine ilişkin özgün yorumlar getiriyor.

Kültürü anlamak için

Reha Günay, Adalar’da yıllar boyunca çektiği siyah-beyaz fotoğraflar arasından...