18 / 04 / 2024

İstanbul Alışveriş Caddeleri Raporu 2015

İstanbul Alışveriş Caddeleri Raporu 2015

Cushman & Wakefield'ın yayınladığı ve Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı bölgesini ele alan 'İstanbul Alışveriş Caddeleri' raporunun ikincisine göre, 2013 yılındaki yüzde 5'lik boşluk oranı bu yıl yüzde 10'a yükseldi.

İstanbul Alışveriş Caddeleri Raporu yayınlandı!

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield'in araştırmasına göre 5 orta çaplı AVM büyüklüğüne denk gelen İstiklal, Bağdat ve Nişantaşı Caddeleri, Londra'daki Oxford ve Berlin'deki Ku'damm Caddeleri ile yarışıyor...

İBB İstanbul Senin’de alışveriş dönemi başladı! 4 milyonu aşkın ürün avantajlı fiyatlarla satışta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mobil süper uygulaması, ‘İstanbul Senin’de ilk ve tek pazaryeri Vodafone iş birliği ile açıldı. İstanbulSenin kullanıcıları artık 14 kategoride online alışveriş yapılabilecek.

Kadın modasına yön verecek yeni nesil bir alışveriş merkezi doğuyor: Sentez Mermer AVM Merter’de açılacak!

İstanbul Merter’de tekstil ve hazır giyim alanında hizmet verecek yeni bir alışveriş merkezi faaliyete geçecek. Mimar Şükrü Gürsoy tarafından tasarlanan ‘Sentez Mermer’ AVM, 24 bin metrekarelik büyüklüğü ile en kapsamlı yeni nesil kadın alışveriş merkezi olacağı belirtiliyor.

VEGA AVM İstanbul’da 500 liralık alışveriş yap, para yüklü Param Card’ı kap!

30 Eylül 2022 tarihine kadar Vega İstanbul AVM içerisinde yer alan tüm mağazalardan aynı gün içerisinde yapılan 500 Türk Lirası ve üzeri alışverişe içinde 100 Türk Lirası yüklü Param Card hediye edilecek.  Kampanya sınırlı sayıda, faydalanabilmek için acele edin…

Türkiye'de bir ilk yaşanıyor! İstanbul Havalimanı’nda teknolojik alışveriş dönemi başladı! Görenler şaşkın...

Dünyanın en önemli transfer merkezleri arasında yer alan İGA İstanbul Havalimanı, dış hatlar terminalindeki alışveriş alanında yolculara eşlik eden ve mağazalar hakkında bilgi veren Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisini tanıttı...

Skyland İstanbul’a özel temassız alışveriş hizmeti!

Türkiye’de ilk defa Skyland İstanbul’da başlatılan temassız alışveriş sistemi Speedy Market, konut sahiplerine hızlı ve hijyenik bir alışveriş tecrübesi yaşatıyor. 

İstanbul'daki ana alışveriş caddeleri Kovid-19'dan nasıl etkilendi?

Cushman - Wakefield Türkiye, 'İstanbul Alışveriş Caddeleri’ raporunun 7'ncisini yayınladı. Rapora göre, ana cadde pazarı Kovid-19 salgınından olumsuz yönde etkilendi. Ancak, İstanbul ana alışveriş cadde mağazalarında önümüzdeki süreçte AVM'lerden daha fazla toparlanma olacağı belirtiliyor.

İsfanbul AVM artık İsfanbul Alışveriş Caddeleri olarak hizmet verecek!

Ziyaretçilerine daha fazlasını sunmak için fiziksel olarak da yenilenmeye başlayan alışveriş merkezi, pandemi süresince kapalı olduğu zaman dilimini değerlendirerek kurumsal ve görsel kimliğinde de değişime gitti

İstanbul'un alışveriş caddeleri olumlu sinyaller veriyor!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield’ın, İstanbul'un 3 ana caddesini inceleyen altıncı İstanbul Alışveriş Caddeleri Raporu yayınladı…

İstiklal Caddesi eskiye dönüşte umut vadediyor!

Cushman & Wakefield’ın hazırladığı 5. İstanbul Alışveriş Caddeleri raporunda İstiklal caddesinin eski canlılığına kavuşacağı öngörülüyor.

İstanbul'daki ana alışveriş caddeleri bir süre daha kırılgan olacak!

Cushman&Wakefield Türkiye, 'İstanbul Alışveriş Caddeleri’ raporunun 4'ncüsünü yayınladı. Rapora göre, İstanbul'da ana alışveriş caddeleri, döviz kurundaki dalgalanmalar, ekonomik baskılar, ve kentsel yenileme çalışmaları göz önüne alındığında bir süre daha kırılgan olmaya devam edecek.

İstiklal Caddesi zor bir dönemden geçiyor!

Cushman & Wakefield’ın hazırladığı 4. İstanbul Alışveriş Caddeleri raporuna damga vuran en önemli 3 gelişme, kentsel yenilemelerin yaya trafiğini düşürmesi, boşluk oranlarının kısmen kemikleşmesi ve yükselen yeme-içme trendi. 

Piyalepaşa İstanbul’un Alışveriş Sokağı perakende sektörüne tanıtıldı! 

Perakende sektörünün önde gelen temsilcilerine,Türkiye’nin en köklü markalarından Polat’ın hayata geçirdiği Piyalepaşa İstanbul projesinin 120 mağazadan oluşan Alışveriş Sokağı’nı tanıtıldı..

Acıbadem’e en büyük açık alışveriş merkezi geliyor!

İstanbul Acıbadem'e Anadolu Yakası'nın en büyük açık alan alışveriş merkezi inşa edilecek. 300 dükkandan oluşacak projede 70 dükkanla The Mandarins Acıbadem projesi de katılacak.

İstanbul Alışveriş Caddeleri Raporu 2015 Haberi

İstanbul Alışveriş Caddeleri Raporu 2015

En yüksek yeni kiralama hacmi İstiklal Caddesi'nde gerçekleşirken, mağaza adedi bazında Nişantaşı ilk sırayı aldı. Kentsel yenilemenin yön verdiği Bağdat Caddesi'nden ise son 1 yılda 6’sı lüks ve toplam 11’i yabancı olmak üzere 49 marka çıktı. 3 ana caddede toplam marka sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 7 düşerek 656 oldu.


Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield'ın ikincisini yayınladığı ve Avrupa yakasında İstiklal Caddesi ve Rumeli, Teşvikiye, Vali Konağı ve Abdi İpekçi'yi kapsayan Nişantaşı Bölgesi ile Anadolu yakasındaki Bağdat Caddesi olmak üzere İstanbul'un 3 ana alışveriş caddesini inceleyen 'İstanbul Alışveriş Caddeleri Raporu', 2013 yılındaki yüzde 5’lik boşluk oranının bu yıl yüzde 10’a yükseldiğini, sektörde 'kentsel yenilemelerin' önemli yansımaları olduğunu ortaya koydu. 


İstiklal'de boşluk oranı % 9'a düştü...