23 / 04 / 2024

istanbul barajları ne durumda

istanbul barajları ne durumda

İstanbul'un barajlarının yüzde 70'i doldu. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerinden derlenen bilgiye göre, İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı, yüzde 70,02'ye yükseldi.

İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde 49,37'ye yükseldi!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi ( İSKİ ) verilerinden derlenen bilgiye göre, İstanbul'da son günlerde etkili olan yağışlarla barajların doluluk oranı yüzde 49,37'ye yükseldi.

İstanbul'un barajlarının yarısı doldu!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi ( İSKİ ) verilerinden derlenen bilgiye göre, İstanbul'da son günlerde etkili olan yağışlarla barajların doluluk oranı yüzde 49,37'ye yükseldi.

Yağışlardaki artış barajlara yarıyor!

25 Kasım itibarıyla içme suyu amaçlı barajlarda İstanbul'da yüzde 39, Ankara'da yüzde 19, İzmir'de yüzde 51,7 ve Bursa'da yüzde 49,2 doluluk oranı gözlendi.

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranları yüzde 29,12!

AA muhabirinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile belediyelerin su ve kanalizasyon idarelerinden derlediği bilgiye göre, İstanbul'daki barajlarda ortalama doluluk yüzde 37,41, Ankara'da yüzde 29,12 olarak kayıtlara geçti.

İstanbul'daki barajlarda ortalama doluluk yüzde 36,42'ya ulaştı!

AA muhabirinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile belediyelerin su ve kanalizasyon idarelerinden derlediği bilgiye göre, İstanbul'daki barajlarda ortalama doluluk yüzde 36,42, Ankara'da yüzde 30 olarak kayıtlara geçti.

İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı yüzde 17,37'ye yükseldi!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerinden derlenen bilgiye göre, son yağışlarla barajların doluluk oranı yüzde 17,37'ye yükseldi.Geçen yılın eylül ayında barajların doluluk oranı yüzde 54,41'di.

İstanbul'un 15 günlük su ihtiyacı karşılandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Feshane'de düzenlenen Uluslararası Rumeli, Balkan, Trakya Kültür Günleri'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul'un 15 günlük su ihtiyacı yağan yağmurlarla karşılandı.

Veysel Eroğlu: İstanbul'da susuzluk yaşanmayacak!

Veysel Eroğlu: "Kuraklık için yaptığımız barajlar, göletler, içme suyu tesisleri olmasa çoğu en az 76 şehir susuzdu. Ama Allah'a şükür bu kuraklığa rağmen susuzluk olmayacak diye büyük bir tedbir alıyoruz, almaya devam edeceğiz" dedi.

Yağışlar barajların doluluk oranını değiştirmedi!

Son bir haftadır devam eden yağışlar su seviyesi alarm veren barajları etkilemedi. Barajları esas karın beslediğini belirten uzmanlar, Türkiye’de yağmur suyunu toplayacak sistem olmadığını söyledi...

İstanbul'un barajlarının doluluk oranı ölçüldü!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSKİ) istatistiklerinden derlenen bilgiye göre, İstanbul'a su sağlayan 10 barajın toplam doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 30,34 olarak ölçüldü.

Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur? Buğra Gökce 10 maddede açıkladı! 

Son zamanlarda Kanal İstanbul'daki son durum sık sık merak konusu oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından 'Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur?' diyerek bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul barajlarında son durum ne? 

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde başlayan ve çok etkili olan yağmurlar sonrasında gerçekleşen bu yağışların barajlara can suyu olduğu açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında yağışlarla beraber barajlardaki su seviyesi yüzde 8.77 oranında yükselerek yüzde 49.34 olarak gerçekleşti. İşte haberin detaylar

İSKİ açıkladı! İstanbul barajlarında bir günde 'rekor' doluluk gerçekleşti...

İstanbul'da son günlerde etkili olan yağışlar sonucu baraj doluluk oranları yükseliş gösterdiği açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında, İSKİ verilerine göre, Alibeyköy, Büyükçekmece, Sazlıdere ve Istrancalar barajlarında önemli oranlarda doluluk meydana geldiği kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları..

İstanbul Barajlarında Endişe Verici Düşüş: Su Seviyeleri Felaket Derecesinde Azaldı!

İstanbul'da yaşanan aşırı sıcaklar, barajlardaki su seviyelerinde ciddi düşüşlere yol açtı. Bugün yapılan ölçümlerde, İstanbul'un ana su kaynaklarından olan barajların doluluk oranı alarm verici bir seviye olan yüzde 39.84 olarak tespit edildi.

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? BIST 100 yükseldi mi? Yatırımcılar bu rakamlara göz atın!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin yeni güne nasıl başladığı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki Borsa bugün yükseldi mi? İşte ayrıntılar...

Dün rekor kıran Borsa İstanbul bugüne düşüşle başladı!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün yüzde 2,69 artışla günü 5.732,86 puandan kapatarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirmişti. Bugüne ise yüzde 0,14 düşüşle 5.725,06 puandan başladı.

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü! Doluluk oranı yüzde 45,80 olarak açıklandı! 

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü, yüzde 45,80 verisine ulaşıldı. Bu durum, kuraklığın  habercisi olarak kabul edildiğinden İSKİ su tasarrufu çağrılarına başladı. 10 yılın en kritik su sıkıntısının yaşanması tüm İstanbulluları ilgilendiriyor. Farklı ilçelerde ölçüm yapılan ölçüm detayları…

Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

Borsa İstanbul'un güne nasıl başladığı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki, Borsa İstanbul 6 Haziran'da güne nasıl başladı? İşte detaylar...

Harvard mezunu profesör İstanbul depremini açıkladı: Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Harvard mezunu profesör İstanbul depremi ile ilgili konuştu. Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? 

İstanbul'da ne kadar su var? İstanbul'da su barajları ne durumda? İstanbul'da su doluluk oranı ne kadar?

İstanbullular bu sene istedikleri gibi bir kış yaşamadılar. Kar yağışına hasret kalan İstanbullular, barajların doluluk oranını merak ediyor. İşte bu konuda merak edilen detaylar!

Uzman isimden uyarı geldi! Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? İşte detaylar!

İstanbul depreminin ne zaman olacağı merakla araştırılıyor. Uzman isimlerinden uyarılar gelmeye devam ediyor. İşte detaylar!

Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

Kahramanmaraş merkezli büyük yıkıma neden olan depremler, Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu ve deprem riskli bölgeleri yeniden gündeme getirdi. Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

Marmara fayı en az 7,2 büyüklüğünde deprem üretecek! İstanbul'u ne bekliyor? Buz kestiren İstanbul depremi açıklaması...

Marmara fayı en az 7,2 büyüklüğünde deprem üretecek! İstanbul'u ne bekliyor? Buz kestiren İstanbul depremi açıklaması...

istanbul barajları ne durumda Haberi

istanbul barajları ne durumda

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerinden derlenen bilgiye göre, kente su sağlayan ve toplam 863 milyon 770 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip barajlardaki mevcut su hacmi yağışlarla artmaya devam ediyor.


Barajlardaki su miktarı, geçen yıl aralık ayında yüzde 35 iken, bugün itibarıyla yüzde 70,02 olarak ölçüldü. Barajlardaki su miktarı; şubatta 31,32, martta 32,19, nisanda 32,52, mayısta 28,57, haziranda 25,32, temmuzda 21,33, ağustosta 17,23, eylülde 19,05, ekimde 27,62, kasımda 39,47, Aralık'ta 60,78 oldu. 


Bugün ulaşılan yüzde 70,02'lik doluluk oranı, son 4 yılın en yüksek oranı oldu. Yılın ilk ayları dikkate alındığında barajların doluluk oranı 2012'de 60,58, 2013'te 63,55, 2014'te 36,25 şeklinde gerçekleşti. 


İstanbul'a su sağlayan barajlarda Kazandere ve Istrancalar yüzde 100'lük doluluk oranına ulaşırken, Alibey, Pabuçdere ve Elmalı da yüzde 90'ın...