20 / 04 / 2024

istanbul barajları

istanbul barajları

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Biz iş başına geldiğimizde İstanbul başta olmak üzere, 76 şehirde su sıkıntısı vardı. Hükümete gelince Sinop'tan Mersin'e bütün Türkiye'nin su meselesini çözdük" dedi.

İstanbul'da barajların doluluğu azaldı!

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı, son 15 günde yüzde 2,39 azalarak yüzde 67,37'ye geriledi. Mart ayında yüzde 95,50 seviyesine ulaşmıştı.

İstanbul barajları doluluk oranı yüzde 3,47 azaldı!

Kente su sağlayan barajlardaki su seviyesi, son 15 gündeki azalışla yüzde 80,39 oldu. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerinden derlenen bilgiye göre İstanbul barajları doluluk oranı açıklandı.

İstanbul'un içme suyu barajları yüzde 87,8'e ulaştı!

İçme suyu barajlarında, İstanbul'da yüzde 87,8, Ankara'da yüzde 39,6, İzmir'de yüzde 89,7 ve Bursa'da yüzde 93,6 doluluk oranına ulaşıldı.

İstanbul'da baraj doluluk oranları 10 Haziran 2015!

İSKİ verilerinden derlenen bilgiye göre, kente su sağlayan ve toplam 863 milyon 770 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip barajlarda yaz mevsiminin başlamasıyla mevcut su hacmi az da olsa azalmaya başladı.

Çubuk Barajı, yüzde 100 doldu!

Kar erimesi ve son haftalardaki yağışlarla tamamen dolan Çubuk Barajı 'nda, savaktan su bırakılmaya başlandı.1 milyon 100 bin metreküp kapasiteli Çubuk-2 Barajı'nı yüzde 100 doldurdu.

Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 58'e ulaştı!

Türkiye'nin en büyük barajı konumundaki Atatürk Barajı'nda yaklaşık üç ay önce 532 metre civarında olan su kotu 536 metreye ulaştı, doluluk oranı ise yüzde 15 artışla yüzde 58 oldu.

Alibeyköy Barajı'nda doluluk oranı yüzde 90'ı geçti!

İçme suyu sağlayan 10 barajdan 8’inde doluluk oranı yüzde 90’ı geçti. Alibeyköy Barajı’nın havadan çekimlerinde, geçen yıl insanların ve araçların dolaştığı bölümlerin şu an suyla dolu olduğu görülüyor.

1996 yılında İstanbul'un barajları koruma altına alınmış!

1996 yılında Darlık, Ömerli, Elmalı, Büyükçekmece, Terkos, Alibeyköy ve Sazlıdere barajları İSKİ tarafından koruma altına alınmış. Ömerli Barajı ise mutlak koruma altına alınan barajlardan biriymiş.

Atatürk Barajı'nda doluluk yüzde 54'e ulaştı!

Devlet Su İşleri verilerine göre, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından GAP kapsamında inşa edilen ve gövde dolgu hacmi büyüklüğü bakımından Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nda doluluk oranı arttı.

1993 yılında Büyük Melen Su Projesi kamuoyuna tanıtılmış!

1993 yılında Büyük Melen Su Projesi, dönemin Bayındırlık Bakanı tarafından tanıtılmış. 2025 yılına kadar bitirilmesi planlanan, 1 milyar 200 milyon dolara mal olacak projeyle İstanbul'un su ihtiyacının önemli bölümü karşılanacakmış.

İstanbul'un 4 barajı yüzde 100 doldu!

İstanbul’a su sağlayan barajlardan Ömerli, Kazandere, Darlık ve Istrancalar’da yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı. Barajlardaki su miktarı, geçen yıl aynı dönemde yüzde 31,32 iken bugün itibarıyla yüzde 95,12 olarak ölçüldü.

İstanbul barajları yüzde 100 dolu!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerinden derlenen bilgiye göre, kente su sağlayan barajlardaki mevcut su hacmi, yağmur ve kar yağışlarıyla artmaya devam ediyor.

1984 yılında Büyükçekmece Gölü baraj haline getirilecekmiş!

1984 yılında Büyükçekmece Barajı'nın temeli Başbakan Turgut Özal tarafından atılacakmış. Göl, 10 milyar lira harcanarak baraj haline getirilecekmiş. 42 ayda tamamlanacak projeyle İstanbul'un su problemi yarı yarıya giderilecekmiş.

İstanbul'daki barajların doluluk oranı ne kadar?

İSKİ Genel Müdürü Altay, "İstanbuldaki barajlarımızın doluluk oranı yüzde 86'ydı, dün yüzde 88 doluluk oranına ulaştı. İnşallah İstanbulumuz su sorunu yaşamayacak" dedi. İşte Altay'ın açıklamaları...

İSKİ açıkladı! İstanbul barajlarında su seviyesi 76,25 oranında yükseldi

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 118 yükseliş göstererek, yüzde 76,25 seviyesine kadar çıktı. 

İstanbul barajlarında son durum ne? 

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde başlayan ve çok etkili olan yağmurlar sonrasında gerçekleşen bu yağışların barajlara can suyu olduğu açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında yağışlarla beraber barajlardaki su seviyesi yüzde 8.77 oranında yükselerek yüzde 49.34 olarak gerçekleşti. İşte haberin detaylar

İSKİ açıkladı! İstanbul barajlarında bir günde 'rekor' doluluk gerçekleşti...

İstanbul'da son günlerde etkili olan yağışlar sonucu baraj doluluk oranları yükseliş gösterdiği açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında, İSKİ verilerine göre, Alibeyköy, Büyükçekmece, Sazlıdere ve Istrancalar barajlarında önemli oranlarda doluluk meydana geldiği kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları..

İstanbul'daki sağanaklar barajları nasıl etkiledi? Sağanak yağış sonrası barajların doluluk oranı belli oldu

İstanbul'da dün etkili olan sağanak yağış ve fırtınadan sonra kentin bazı noktalarında çeşitli hasarlara neden olduğu belirtildi. Dün aralıksız süren şiddetli sağanakla beraber barajlardaki doluluk oranı da belli oldu. İşte barajların doluluk oranları ve haberin ayrıntılar...

İSKİ açıkladı! İstanbul'un barajlarının son doluluk oranları belli oldu

İstanbul'da yağışların etkili olmasından sonra  barajlardaki doluluk oranlarında artışın devam ettği kaydedildi. Açıklanan İSKİ verilerine göre; İstanbul’un barajlarındaki doluluk oranı 14 gün içinde yüzde 17.08’den yüzde 25.44’e çıktığı bildirildi. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 23,25'e yükseldi

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı son yağışların ardından yüzde 7,07 yükselerek yüzde 23,25 seviyesine ulaştı. İşte barajların son durumu ve haberin tüm detayları...

Barajlar doldu mu? İstanbul'da etkili olan yağışlar barajları nasıl etkiledi?

İstanbul'da yağışlı havanın hayatı bir yanı ile olumsuz yönde etkilerken, diğer bir yandan da barajların dolmasını sağlıyor. Yağışların ardından barajların ortalama doluluk oranı yüzde 17,82'den yüzde 20,54'e kadar yükseldiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

İSKİ açıkladı! Yağan sağanaklar İstanbul'un barajlarında doluluğu yükseltti...

İstanbul'a su sağlayan barajlar son günlerde yağışlarında artması ile 11 milyon 931 bin metreküp su alırken, doluluk oranı ise yüzde 17,08'e kadar çıktı. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da barajlar alarm veriyor! İstanbul’a su sağlayan barajların doluluk oranı yüzde 17.8 oldu

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesi ve son aylarda yaşanan kuraklık, yağmurların yağmaması sebebi ile İstanbul'a su sağlayan barajlarının doluluk oranı çok azaldı. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul'da barajlar alarm veriyor son 40 günlük su kaldı!

Son dönemde beklenen yağışların gelmemesi sebebi ile her geçen gün barajlardaki kuraklık giderek gün gün artarken, konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Aylardır yağışsız geçen yazın ardından gelen kurak sonbahar ile barajlarda dip seviyeyi görüyor. Alarm veren barajların son durumu, işte haberin ayr

İstanbul barajları alarm veriyor! Su seviyesi yüzde 21’e düştü

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 21,01'e kadar geriledi. Son dönemde yağmurların yağmaması ve kurak bir dönem geçirdiğimiz son zamanlarda barajlarda alarm veriyor. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul Barajlarında Endişe Verici Düşüş: Su Seviyeleri Felaket Derecesinde Azaldı!

İstanbul'da yaşanan aşırı sıcaklar, barajlardaki su seviyelerinde ciddi düşüşlere yol açtı. Bugün yapılan ölçümlerde, İstanbul'un ana su kaynaklarından olan barajların doluluk oranı alarm verici bir seviye olan yüzde 39.84 olarak tespit edildi.

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü! Doluluk oranı yüzde 45,80 olarak açıklandı! 

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü, yüzde 45,80 verisine ulaşıldı. Bu durum, kuraklığın  habercisi olarak kabul edildiğinden İSKİ su tasarrufu çağrılarına başladı. 10 yılın en kritik su sıkıntısının yaşanması tüm İstanbulluları ilgilendiriyor. Farklı ilçelerde ölçüm yapılan ölçüm detayları…

istanbul barajları Haberi

istanbul barajları

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz iş başına geldiğimizde İstanbul başta olmak üzere, 76 şehirde su sıkıntısı vardı. Hükümete gelince Sinop'tan Mersin'e bütün Türkiye'nin su meselesini çözdük." dedi.


Eroğlu, Isparta'nın Sütçüler ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tesislerinin toplu açılış ve ORKÖY kredi sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de AK Parti iktidarı döneminde birçok alanda gelişme yaşandığını belirtti.


İktidara geldiklerinde özellikle İstanbul'da su konusunda büyük sıkıntı görüldüğü anımsatan Bakan Eroğlu, kentin su sorununu çözdüklerini, bu süreçte 320 baraj inşa ettiklerini kaydetti.


Geçen dönemde bin günde bin gölet ve sulamasını da sağladıklarını anlatan Eroğlu, "Biz iş başına geldiğimizde İstanbul başta olmak üzere 76 şehirde su sıkıntısı vardı. Hükümete gelince Sinop'tan Mersin'e bütün Türkiye'nin su meselesini çözdük. Çünkü su hayattır." diye konuştu.


Isparta'ya da...