26 / 04 / 2024

istanbul belediyesi kadir topbaş

istanbul belediyesi kadir topbaş

İstanbul’da tapu sorunu yaşayan mahalleleri çok iyi bildiğini belirten Başkan Topbaş, “İstanbul’un birçok noktasında çalışmalar sürüyor, tapuları vereceğiz” dedi

1952 yılında İstanbul Belediyesi'ne ait 4 bin arsa varmış!

Emlak Müdürlüğü tarafından İstanbul'da belediyeye ait 4 bin arsa olduğu tespit edilmiş.

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942 yılında Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş. Belediye proje için 20 bin lira sermaye ayrılmış. Daire fiyatları ise 5 bin ile 10 bin arasında satılacakmış...

Kadir Has Üniversitesi Ve Silivri Belediyesi Teknopark Anonim Şirketi kuruldu!

Kadir Has Üniversitesi Ve Silivri Belediyesi Teknopark Anonim Şirketi Silivri'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan Dağ, Mustafa Akış, Adem Tarık Gürleyen, Latif Ulu, Kadir Has Üniversitesi, Silivri Belediyesi ve Kadir Has Vakfı ortaklığında kuruldu.

İşte Kadir Topbaş'ın İstanbul'a yapacağı 11 ulaşım projesi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2017 bütçesinin oylandığı toplantıda konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un plan bütünlüğüne dikkat çekip, “Bakanların plan yapma yetkisi olmamalı” diye konuştu.

Kayseri Kadir Has Stadı yenilendi!

UEFA'nın 4 yıldızlı statlar listesinde yer alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı, sezona hazır hale getirildi.

Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş. İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı haber...

1948 yılında Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması yanık haldeki sarayı devralacak olan İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş.

1943 yılında İstanbul Belediyesi Serkldoryan'ı satın alacak!

1943 yılında İstiklal Caddesi'nde bulunan tarihi Serkldoryan binası ile müştemilatının sahipleri, Varlık Vergisi borçlarından dolayı, Emek Sİneması'nın da bulunduğu binayı Belediye'ye 1.5 milyon liraya satmak istemişler.

İstanbul Belediyesi imar vergisi almaya başlayacak!

1937 yılında İstanbul Belediyesi İmar Vergisi adı altında yeni bir vergi almaya başlayacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1937 yılında İstanbul Belediyesi 5 yıllık çalışma programı hazırlamış!

1937 yılında İstanbul Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla 5 yıllık çalışma programı hazırlamış. Daha çok yol ve kanalizasyon çalışmalarının olduğu programa 9 milyon 314 bin lira sarf edilecekmiş.

1936 yılında İstanbul Belediyesi Hidiv Köşkü'nü satın alacak!

1936 yılında İstanbul Belediyesi, Çubuklu tarihi Hidiv Kasrı ve korusunu satın almak istemiş. Kasrın 20 bin liraya satılacağını duyan Muhiddin Üstündağ, kasra giderek, binanın enkazcıya verilmemesini köşk müdürüne tavsiye etmiş.

1991 yılında İstanbul Belediyesi'nden 30 bin konutluk arsa!

1991 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ''uygun şartlarda'' arsa satmayı karar almış. 25 bin konutluk alanı ihtiyaç sahiplerine, 4 bin 500 konutluk alanı ise kooperatiflere satılacakmış.

1978 yılında İstanbul Belediyesi üç semte işhanı yaptıracakmış!

1978 yılında İstanbul Belediyesi Aksaray, Millet Caddesi ve Şehzadebaşı'nda 3 işhanı yaptıracakmış. İşhanları yaklaşık 50 milyon liraya mal olacakmış. Aksaray'da yapılacak han 32,5 milyon liraya mal olacakmış.

istanbul belediyesi kadir topbaş Haberi

istanbul belediyesi kadir topbaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından teknelerin düzensiz parklanması amacıyla İstinye ve Tarabya Tekneparklarının açılışında konuşan Başkan Kadir Topbaş, “Problemli olan ve her siyasetçinin ‘ben çözerim’ diye gelip gittiği sorunları biz çözüyoruz. Derbent’te 1660 konutu yenileyerek halk sahiplerine veriyoruz. Arkasından Pınar Mahallesi geliyor. Adım adım her mahallede varız. Nerede sıkıntı varsa oradayız” dedi.


Reşit Paşa Vakıfbahçe’deki tapu problemini de bildiğini ifade eden Kadir Topbaş, “Burası İTÜ arazisi olduğu için sizlere tebligatlar geliyordu binalarınızı yıkacağız diye. Şimdi biz bu mahkemeyi kazandık. Bu yer İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. İşte tapusu elimde.  Bu sorunu da biz çözeceğiz. Sizlerin gönlünü alacağız. Bizim böyle bir anlayışımız var” diye konuştu.


İstanbulluları memnun etmek ve yaşamlarını düzeltmek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yeniköy PTT Evleri, Kazım Karabekir...