19 / 04 / 2024

İstanbul Belediyesi trafik politikası

İstanbul Belediyesi trafik politikası

2000 yılında trafik karmaşasına çareler arayan Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi'ninde katkısıyla hazırladığı Havaray Projesi'yle Türkiye'nin ilk havaray sistemini Beşiktaş, Etiler ve Boğaziçi Üniversitesi güzergahında gerçekleştirecekmiş.

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942 yılında Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş. Belediye proje için 20 bin lira sermaye ayrılmış. Daire fiyatları ise 5 bin ile 10 bin arasında satılacakmış...

İstanbul'un trafik sorununun çözümü raylı sistemin artırılmasından geçiyor!

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, "Ben İstanbul'un trafik sorununu çözerim diyebilir misiniz?" sorusuna, "Evet çözerim. Yani mütevazı olmaya gerek yok ben bu işi yaparım. Trafik sorununun çözümü raylı sistemin artırılmasından geçiyor" dedi...

Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik sıkışıklığına neden olan Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü’nü yeniden inşa ediyor. Yıkım işlemlerinden dolayı köprü 23 Aralık Cuma Günü Saat 09.00’dan itibaren araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş. İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı haber...

1948 yılında Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması yanık haldeki sarayı devralacak olan İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş.

1948 yılında Borsa Hanı'nın bulunduğu ada tamamen yıktırılacak!

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Karaköy Meydanı'ndaki Borsa Hanı'nın bulunduğu adayı tamamen yıktıracakmış. Belediye, meydandaki trafik yoğunluğunu azaltmak için hanın üzerinde bulunduğu arsaları yola ve meydana katacakmış.

İstanbul Belediyesi imar vergisi almaya başlayacak!

1937 yılında İstanbul Belediyesi İmar Vergisi adı altında yeni bir vergi almaya başlayacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1937 yılında İstanbul Belediyesi 5 yıllık çalışma programı hazırlamış!

1937 yılında İstanbul Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla 5 yıllık çalışma programı hazırlamış. Daha çok yol ve kanalizasyon çalışmalarının olduğu programa 9 milyon 314 bin lira sarf edilecekmiş.

1936 yılında İstanbul Belediyesi Hidiv Köşkü'nü satın alacak!

1936 yılında İstanbul Belediyesi, Çubuklu tarihi Hidiv Kasrı ve korusunu satın almak istemiş. Kasrın 20 bin liraya satılacağını duyan Muhiddin Üstündağ, kasra giderek, binanın enkazcıya verilmemesini köşk müdürüne tavsiye etmiş.

Bursa Osmangazi Belediyesi kamulaştırılan binayı yıktı!

Osmangazi Belediyesi, trafik sıkışıklığı yaşanan Tuna Mahallesi Gürdal Caddesi’ni genişletmek için kamulaştırılan bir binayı yıktı. Gürdal Caddesi’ni genişletmek için kamulaştırılan bir bina yıkıldı.

Alaşehir'de çocuklar için trafik eğitim parkı yapılacak!

Alaşehir Belediyesi, trafik kurallarını genç nesillere aşılamak amacıyla hayata geçireceği ‘Çocuk Trafik Eğitim Parkı’ yapımına Kurtuluş Mahallesinde başladı.

1983 yılında İstanbul'da günde 5 bin ton çöp gömülüyormuş!

1983 yılında İstanbul Belediyesi, kent çöpünü çevreye zarar vermeden değerlendirerek yok edecek teknolojiyi bir türlü seçemiyormuş. Şehirdeki 5 bin ton çöp toprağa gömülüyormuş, 100 tonu ise denize dökülüyormuş.

1982 yılında Boğaziçi'nde kamulaştırma çalışmaları başlanmış!

1982 yılında Boğaziçi'nin korunması için Boğaziçi'nde kamulaştırılacak alanlar ve yapıların saptanmasına başlanmış. Kamulaştırma çalışmaları İstanbul Belediyesi tarafından yürütülecekmiş, kamulaştırmanın ilk yapılacağı alan Çamlıca Tepesi sırtlarıymış.

İstanbul Belediyesi trafik politikası Haberi

İstanbul Belediyesi trafik politikası



Hava treni yolda 


Türkiye'nin ilk havaray sistemi Beşiktaş, Etiler, Boğaziçi Üniversitesi güzergahında gerçekleştirilecek


Trafik karmaşasına çareler aranırken yeni yeni projeler de ortaya çıkıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Beşiktaş Belediyesi'nin katkısıyla hazırlanan Havaray Projesi, aynı zamanda toplu ulaşımda konfor sağlamayı da amaçlıyor.


Bu sistemde tren vagonları, viyadükler üzerindeki beton kanal veya tek çelik ray üzerinde hızla yol alıyor. Proje gerçekleşirse örnekleri Japonya gibi gelişmiş ülkelerde görülen bu uzay çağı modeli İstanbul trafiğine büyük bir rahatlama getirecek.


Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna sadece Beşiktaş-Etiler hattında değil, Anadolu Yakası'nda oluşturulacak raylı sistemlerin aktarma istasyonları arasında da Havaray sistemleri kurularak, entegrasyonunun sağlanacağını söyledi. Kemal DİYARBEKİR


Hürriyet...