20 / 04 / 2024

istanbul beton tehlikesi

istanbul beton tehlikesi

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fuat Bol bugünkü köşe yazısında İstanbul'daki betonlaşma sorununu kaleme aldı. İşte Bol'un o yazısı...

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Büyük İstanbul depreminde tsunami olacak mı? Senaryo hazırlandı! İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu!

İstanbul'da olası bir depremin 7'nin üzerinde olması halinde 'çökme' ile yaşanacak tsunami senaryosu hazırlandı. İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu. 

İstanbul'da 6 katlı bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de yer alan 6 katlı bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

Balıkesir’in deprem tehlikesi İstanbul’dan daha yüksek!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilci Yardımcısı Aykan, "1000 yılda bir kırılması gereken Balıkesir-Gökçeyazı fay segmenti, 2000 yıldır kırılmamış. Her an kırılabilir. Balıkesir’in deprem tehlikesi İstanbul’dan daha yüksek" diye konuştu...

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü beton testinde!

Marmara depreminde hasar gören ve güçlendirme yapılan İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü'nde bulunan bazı binalar büyük hasar gördü. Binalardan karot örnekleri alınarak beton testine gönderildi.

CASE İş Makineleri, Beton İstanbul 2017 Fuarı’nda!

CASE, Beton İstanbul 2017 Fuarı’nda sergilediği ürünleriyle, inşaat sektörünün ihtiyacı olan yüksek perfomans, güç ve konforu bir arada sunduğunu bir kez daha gösterdi.

Beton İstanbul 2017 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi bugün!

Kalite Fuar Yapım A.Ş. ve Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından düzenlenecek Beton İstanbul 2017 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi bugün başlıyor. Hazır beton ve inşaat sektörü ile tedarikçiler bir araya gelecek.

İston İstanbul Beton yapım ihalesi sonuçlandı!

İSTON İstanbul Beton Elemanl.ve Hazır Bet On Fab.San.ve Tic. AŞ 2015/ 61316 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi.

Saral Hafriyat İnşaat Metal Beton Nakliyat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Saral Hafriyat İnşaat Metal Beton Nakliyat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 700 bin TL ile 4 Ağustos 2015 tarihinde Esenyurt'ta açıldı.

Avrupa Hazır Beton Birliği Kongresi İstanbul'da düzenlenecek!

3'üncü Havalimanı, 3'üncü Köprü, Avrasya Tüneli gibi projeler Avrupalı çimento üreticilerini Türkiye'ye çekti. Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) 2015 Kongresi İstanbul'da düzenleme kararı aldı.

Beton Fuarı İstanbul Fuar Merkezi'nde başladı!

TÜRKİYE Hazır Beton Birliği, sektörün en önemli buluşması olan Beton Fuarı'nın yedincisini hayata geçirdi. Beton 2015 Fuarı, 19 -21 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

SSAB, Beton İstanbul 2015 Fuarı'ndaydı!

İsveçli SSAB, damper, beton mikseri, vinç ve iş makinaları kovalarında maksimum verimlilik sağlayan ürünleri ile Beton İstanbul 2015 fuarındaydı. Beton sektörüne birçok fayda sağlayan ürünleri ile fuarda ilgi çekti.

İstanbul Beton 2015 Fuarı 19 Şubat'ta açılıyor!

Hazır beton, çimento, agrega ve inşaat sektörlerini bir araya getirecek olan Beton 2015 Fuarı, 19 – 21 Şubat 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.

istanbul beton tehlikesi Haberi

istanbul beton tehlikesi

İstanbul'da yerleşim alanlarının çoğalmasıyla vatandaşlar fabrikalarla bir arada yaşamaya başladı. Öyleki İstanbullular artık temiz hava yerine zehir soluyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fuat Bol bugünkü yazısında İstanbul'un betonlaşma tehlikesini kaleme aldı.



Vatandaşın sahip olduğu gecekondular çeşitli nedenlerle yıkıldı. Yerlerine fabrikalar ve gökdelenler dikildi. Durum böyle olunca çevre kirliliği daha arttı. Şiirsel kent İstanbul beton yığınına dönüştü.

Özellikle Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerinin ana arter giriş ve çıkışlarının durumu içler acısı bir halde. Büyükçekmece'ye girdiğinizde ilçenin içerisinde kaybolabilirsiniz. Öyle ki ilçe adeta bir labirente döndü. Bu duruma şahit olanlar ise İstanbul'un çürümeye terk edildiğini düşünüyor.

Hızlı betonlaşma iklim felaketlerini beraberinde...