19 / 04 / 2024

İstanbul bina yıkımları

İstanbul bina yıkımları

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 'İstanbul Afete Hazırlık Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı. Akdoğan, depreme karşı yürütülen projeler kapsamında İstanbul'da riskli binalardan 11 bin 349'unun yıkıldığını açıkladı.

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Beklenen büyük İstanbul depremi fazla uzakta değil! Naci Görür yine uyardı: 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir!

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili uyarılarını yineledi. Görür, 7.6 büyüklüğünde deprem beklendiğini belirtti ve "İstanbul’da 1 milyon 100 bin bina var. 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir" dedi. 

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Üsküdar'da patlamanın yaşandığı bina yıkılıyor!

İstanbul Üsküdar Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak'ta yer alan ve  patlama yaşanan 3 katlı bina yıkılıyor.

İstanbul depremi için ürküten açıklama: 48 bin bina yıkılacak!

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda gerçekleştirilen Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı'nda açıklama yapan AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki "Beklenen İstanbul depreminde yıkılacak iki bina enkazının başına koyacağımız, deprem bilgisi olan bir kurtarıcı bile bulamayacağız" diye konuştu.

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Okmeydanı kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar başladı!

İstanbul Okmeydanı'nda vatandaşların uzun zamandır beklediği kentsel dönüşüm projesi sonunda başladı. Proje çerçevesinde gerekli önlemler alınarak yıkımlar başladı. 

Tozkoparan Mahallesi’ndeki tahliye ve yıkımlara tepki!

İstanbul'un Güngören Belediyesi’ne bağlı Tozkoparan Mahallesi riskli alan ilan edilmişti. Mahallelinin zorla konutlarını tahliye etmeleri sağlandı ve bina yıkımlarına start verildi. Tozkoparan sakinleri ise duruma tepkili...

Bina yıkımlarında yeni dönem!

Kentsel dönüşüm ve diğer yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturulacak. Söz konusu altyapı için şu anda taslak oluşturuldu. 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bina yıkımlarında yeni dönem başlıyor!

Binaların güvenli bir şekilde yıkılması için yeni bir yönetmelik hazırlandı. Hazırlanan yönetmeliğe göre yıkım işlemleri için ruhsat alınacak ve her firma her binayı yıkamayacak.

İstanbul bina yıkımları Haberi

İstanbul bina yıkımları

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında İstanbul'un afetlere ve acil durumlara yönelik yapılan hazırlıklarının anlatıldığı 'İstanbul Afete Hazırlık Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı. Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD)'nın Hasdal'daki Hizmet Binası Afet Yönetim Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda Akdoğan'ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, AFAD Başkanı Fuat Oktay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile kamu, kurum ve kuruluşlarının başkanları da hazır bulundu. AFAD Başkanı Fuat Oktay, toplantıda AFAD'ın İstanbul'da afet ve depremlere yönelik yapılan hazırlıklarla hakkında brifing verdi.


Brifingin ardından bir konuşma yapan Yalçın Akdoğan, İstanbul'un sıradan bir şehir olmadığını, Türkiye'nin hayat damarı olduğunu belirterek, fay hatları üzerinde bulunan İstanbul'un Türkiye'nin diğer şehirlerin göre depreme daha fazla hazır olması gerektiğini söyledi.


İstanbul'da geçmişte depremler yaşandığını anımsatan Akdoğan, "En...