28 / 03 / 2024

istanbul bina yüksekliği

istanbul bina yüksekliği

Çevreye duyarlı kentler için çok talimatlar verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her yerde çok katlı binalar. Bundan sonra izin verilecek binalar 5 artı bir olacak. Takipçisi olacağım" dedi. 

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Bina yönetim planı örneği!

Kanun kapsamında bina yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmüne sahip olurken, apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini gösteriyor. Peki bina yönetim planı nasıl hazırlanıyor? İşte bina yönetim planı örneği...

Kanal İstanbul 5 yıl içerisinde tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanın Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'nin 5 yıl içerisinde tamamlanacağını söyleyerek projenin çevre ve şehircilik harikası olacağını belirtti. 

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 271 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 271 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 268 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 268 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 265 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 265 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 262 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 262 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 256 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 256 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti. İnşası sona eren kayaklarının yüksekliği 318'er metreye ulaştı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 250 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES'te 250 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

istanbul bina yüksekliği Haberi

istanbul bina yüksekliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin son Merkez Yürütme Kurulu toplantısında gayrimenkul sektörünü ilgilendiren çok önemli açıklamada bulundu. Yeni dönem belediyecilik anlayışından hareketle bundan sonra yapılacak binaların 5 artı 1 esasına göre yapılması talimatı verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna uyulmasını yakından takip edeceğini belirtti. Erdoğan, "Çevreye duyarlı, kentler olması için çok talimat verdim. Özellikle İstanbul ve Ankara belediye başkanlarını çok uyardım. Maalesef ‘haklısınız efendim’ demelerine rağmen hiçbir şey değişmedi. Geçmişte, Çevre Bakanlığı’nın da çok ihmali olmuş" ifadelerini kullandı. 


Belediye uyarıları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda bazı belediye başkanlarının görevden alınmasında önemli bir başlık olan çarpık kentleşme ve imar izinleri konusunu açtı. Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın haberine göre; Erdoğan, yeni dönemde daha farklı bir belediyecilik görüleceğini belirtti. Erdoğan, "Bizim en büyük sorunumuz...