24 / 04 / 2024

İstanbul Çevre Durum Raporu

İstanbul Çevre Durum Raporu

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nce hazırlanan 'İstanbul Çevre Durum Raporu'ndan asbest tehlikesi çıktı.

Milli Emlak Tuzla'da ticaret imarlı arsa satacak!

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Tuzla Merkez'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 31 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

İstanbul'da 8 taksitle KDV'den muaf gayrimenkul fırsatı!

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul Avrupa Yakası Fatih'te yer alan ticaret alanı imarlı gayrimenkulü satışa çıkardı.

Milli Emlak İstanbul'da ticaret ve konut imarlı 7 arsa satacak! Mega kentte 8 taksitle KDV'den muaf arsalar! 

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul'daki 7 adet arsayı satışa çıkardı. İşte o ihale ile ilgili detaylar...

Milli Emlak, İstanbul'da imarlı iki arsa satacak! Mega kentte hem yüzde 20 indirimli hem de KDV'den muaf arsa fırsatı!

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul Sancaktepe ve Tuzla'da yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar KDV'den muaf.

Olası İstanbul depreminde yaklaşık 90 bin konut yıkımla karşı karşıya!

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin 2023 İstanbul Çevre Durum Raporu’nda İstanbul’un en önemli sorunlarına değinildi. 

İstanbul'da 3 adet arsa 8 taksitle satılıyor! 287 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi, İstanbul'un 3 ilçesinde yer alan 3 adet arsayı 8 taksit ve yüzde 20 indirim imkanıyla satıyor.

Milli Emlak İstanbul'da 8 taksitle KDV'den muaf arsa satacak! Konut imarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul Kartal'da 8 taksitle KDV'den muaf arsa satacak...

İstanbul'da 550 bin TL'den başlayan fiyatlarla konut ve arsa sahibi olabilirsiniz! Resmen açıklandı, kaçırmayın!

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul ili, Arnavutköy, Avcılar, Fatih, Kağıthane ve Küçükçekmece ilçelerinde yer alan 2 arsayı ve 4 konutu satılıyor. İşte fiyatları...

Milli Emlak'tan İstanbul Fatih'te satılık dükkan fırsatı!

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul Fatih'te yer alan dükkanı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Hazine arazisine ev yapmak isteyenler dikkat! İstanbul'da konut alanı imarlı arsa satışa çıktı! Sakın kaçırmayın!

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı İstanbul Kartal'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Konut alanı imarlı arsa 723,90 metrekare alana sahip.

Milli Emlak'tan İstanbul'da satılık arsa ve konut fırsatı! 485 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 8 taksit imkanıyla! 

İstanbul Çevre İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Başkanlığı, İstanbul'un 4 ilçesindeki 5 arsa ve 2 konut 485 bin TL'den başlayan fiyatlarla ve 8 taksit imkanıyla satışa sunuyor. 

Milli Emlak İstanbul'da 16 ev satacak!

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul'da bulunan 16 meskeni toplamda 15 milyon 610 bin liraya satıyor...

Milli Emlak İstanbul'da 6 konut satıyor! 470 bin TL'ye...

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Başakşehir ve Şişli'de yer alan 6 meskeni 2 milyon 840 bin TL'ye satıyor...

İstanbul Çevre Durum Raporu Haberi

İstanbul Çevre Durum Raporu

Üsküdar Belediyesi’ne bağlı Kirazlıtepe mahallesinde düzenlenen yıkım sonrasında, molozlardan alınan numuneler incelendi. Numunelerde, mavi asbest olarak bilinen ‘antofilit’ ile beyaz asbest olarak tanımlanan krizotil örneklerine rastlandı.

Raporda, “Kirazlıtepe’de yıkımı gerçekleştiren binaların çoğunun molozları sahada bırakılmıştır, bölge sakinleri ise bahsi geçen binalarda asbest kontrolü yapılmadığı ve mevcut asbestin sahada bırakıldığı konusunda bir beyanda bulunmuştur. Bunun üzerine TMMOB tarafından görevlendirilmiş yetkililerce 12 numune alınmış ve asbest mevcudiyeti konusunda gerekli testler yapılmıştır.

Zehir marleylerde

Çıkan sonuçların vahim derecede olduğunu söyleyebiliriz. Analiz sonuçlarına göre numunelerde asbest tespit edilmiştir. Bu da bölgede asbest maruziyeti konusunda yönetmeliğe uygun davranılmadığının bir kanıtıdır. Asbest riski bulunan maddelerin bölgeden uzaklaştırılmamış oluşu bölge halkını ve yıkımı gerçekleştiren işçileri sağlık risklerine maruz bırakmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Raporda, Adile Naşit Sokak’taki 10 numaralı evden alınan eternit...