23 / 04 / 2024

istanbul deprem 2020

istanbul deprem 2020

Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü, Antalya'da yaşanacak 7 ve üzerindeki depremde, falezler üzerinde bulunan binalar ile 2000 yılı öncesi yapılan düşük zemin kaliteli binaların ağır hasar alacağını sözlerine ekledi.

Olası bir İstanbul depremine karşı alınan önlemler TBMM'de!

Olası bir İstanbul depremine karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

En riskli ilçelerin belediye başkanları konuştu!

İstanbul'da gerçekleşeceği düşünülen depremle ilgili en riskli olan ilçelerin belediye başkanları yaptıkları hazırlıklara ilişkin açıklamalar yaptı.

İzmir depremi Türkiye'yi uyardı!

Depremlerden sonra yapı stokunun sağlamlığı ve depremin insan eliyle felâkete dönüşmesi gerçeği yeniden tartışılıyor. Yapı stoku iyileştirilmiyor mu? Depremlerde binalar neden yıkılıyor? İnşaatlar nasıl yapılmalı? İşte tüm bu soruların cevapları...

İstanbul'da yapı stoku acilen güçlendirilmeli!

İzmir’de deprem bölgesinde incelemeler yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gerçekleştirdiği basın toplantısında, Türkiye’nin esas meselesinin deprem olması gerektiğine dikkat çekti. 

İstanbul'da ürküten deprem raporu! İşte yaşanacak senaryo!

İstanbul İstatistik Ofisi tarafından İstanbul’un deprem raporu'nu yayımlandı. Rapor sonucunda, İstanbul’un beklenen depreme hazırlıksız yakalanması durumunda yaşanacak senaryo ortaya çıkacak.

Sahilde oturanlar dikkat! Sular altında kalabilirsiniz!

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Ergin Ulutaş, beklenen Marmara Depremi'nde deniz içi heyelan olma ihtimalinin olduğunu ve ciddi tsunami etkisi olacağını belirtti ve sahil kenarında oturanları uyardı.

800 bin bina yıkılmalı! 2 milyon kişinin yaşamı tehlikede!

İzmir ve İstanbul’da yaklaşık 800 bin binanın 1999 yılından önce inşa edilen konutlar olduğunu söyleyen Avrupa ve Türkiye Hazır Beton Birlikleri Başkanı Yavuz Işık, sadece İstanbul’da 1 milyon 600 bin kişinin yaşamının tehlikede olduğunu savundu.

İstanbul depreme hazır mı?

Yüksek Mimar ve Kentbilimci Ahmet Vefik Alp, ‘Betonarme Tabutlar’ ''Deprem ile Trajikomik Sınavımız'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Deprem İzmir gibi İstanbul’un da gerçeği!

Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin, deprem gerçeğini kaleme aldı. Bengin, "Deprem İzmir gibi İstanbul’un da gerçeği" dedi.

Ahmet Ercan: 4.2'lik deprem uyarıcıydı!

Marmara Denizi'nin Tekirdağ açıklarında saat 16:38'de ve 21:06'da deprem meydana geldi. Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremine ilişkin açıklamalar yaptı...

Celal Şengör'den deprem açıklaması: Suskun bölge batıdan kırılmaya başladı!

Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Celal Şengör, dün İstanbul'da Marmara açıklarında meydana gelen depremle ilgili, "Suskun bölge batıdan kırılmaya başladı" dedi...

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan açıklama!

Dün 16:30'da Marmara Denizi açıklarında 4.2 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından akşam 20:06'da 3.6 büyüklüğünde artçı kaydedildi. Prof. Dr. Naci Görür, "Bu deprem fayda stres değişimine ve mekanik vibrasyona neden olmuş olabilir. Bu da söz fayın tetiklenmesine katkıda bulunabilir" dedi.

Yerleşimi düzenleyen 'Fay Yasası' önerisi!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, ''Diri faylar üzerinde çok sayıda yerleşim birimi ve önemli mühendislik yapıları var, ancak bu bölgelerde yerleşimi düzenleyen bir ‘Fay Yasası’ yok” diye konuştu.

Daha güvenli yapıları tercih etmeliyiz!

Deprem gerçeğini anlatan gazeteci Hasan Basri Yalçın, "Biz vatandaşlara düşen en önemli görev ise bir şekilde daha güvenli binaları tercih etmek ve bu konuda daha bilinçli hareket etmek olsa gerek" diyor...

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

Borsa ile ilgili şok iddia: Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından neden hemen kapatılmadı?

Borsa İstanbul, deprem felaketinin ardından işlemlere kapatılma kararından önce 4 bin 186 puandan işlem görüyordu. Borsanın kapatılması çağrılarına rağmen işlemlerin neredeyse 3 gün durmaması tepkilere yol açtı.

İstanbul Deprem Raporu açıklandı!

Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi, İBB Meclisi Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu tarafından “İstanbul Deprem Raporu”nu açıkladı. Raporda kentsel dönüşüm için ayrılan bütçelere yer verildi. 

İzmir için korkutan açıklama: Deprem riski İstanbul'dan daha yüksek!

İzmir'de 2020'de büyük bir deprem meydana geldiğini ve 117 vatandaşın yaşamını yitirdiğini belirten İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "İstanbul’da dahi tehlike bizden daha büyük değil. Altında canlı fay hatları bulunan bir şehirde yaşıyoruz" dedi.

İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı!

Mega kent İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı...

İzmir'in kent merkezinde deprem riski yüksek!

Deprem uzmanları tarafından 118 kişinin hayatını kaybettiği 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin “İzmir depremi” olmadığı uyarısı yapılmıştı. İzmir'de deprem riskinin yüksek olduğu ve planlamanın bir “kentsel dönüşüm seferberliği” anlayışıyla sürdürülmesinin gerektiği belirtildi.

2020'de deprem sigortasına talep arttı!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli geçtiğimiz yıl deprem sigortasına olan talebin yüzde 10 artış yaşandığını dile getirdi. 

İstanbul'un deprem bütçesi düşürüldü mü?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul deprem bütçesinin yüzde 65 oranında düşürüldüğü iddia edildi. Bu rakam 671 milyon 298 bin TL'ye karşılık geliyor. 

İstanbul'da deprem çalışmaları tam gaz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal konutlara ve deprem çalışmalarına ilişkin önemli yol kat edildiğini belirtti. "2 bine yakın sosyal konutu tamamlayıp anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik" diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yürütülen deprem çalışmalarını da paylaştı.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul ve deprem açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yeşil Şehir Aksiyon Planı Mutabakat İmza Töreni”nde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi ve İstanbul'un deprem riskine ilişkin konuştu.

İstanbul'da deprem için hangi adımlar atılmalı?

TÜRKÇİMENTO öncülüğünde bir araya gelen Türkiye'nin önde gelen siviltoplum kuruluşlarıyla beraber hayata geçirilmesi planlanan Türkiye Deprem Hazırlık Yol Haritası Raporu kamuoyu ile paylaşıldı. Raporda, İstanbul'da yapılacak dönüşüm için gerekli çözüm önerileri tespit edildi. 

Elazığ ve Malatya'da 8 bin deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi! 

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Afet Risk Azaltma 8. Bakanlar Konferansı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2020'de meydana gelen deprem sonrasında Elazığ ve Malatya'da inşa edilen 8 bin deprem konutunun teslim edildiğini dile getirdi. 

istanbul deprem 2020 Haberi

istanbul deprem 2020

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında cumartesi günü saat 15.44'te, 5.4 büyüklüğüne sahip deprem yaşandı. Hürriyet'te yer alan habere göre;  deprem, Antalya merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü, depremin, Kıbrıs yayının bulunduğu kısımda yaşandığını açıkladı. Yüklü, "Deprem Afrika levhasının olduğu kısımda, orada Anadolu'ya dalma batma zonumuz var. Buradaki depremler derinde olduğu için daha fazla geniş alanda hissediliyor. 5.4, 5.5 şiddetinde bir deprem, o kadar derinde olduğu için yıkım etkisi olmuyor. Oradaki potansiyel 7 ve 7 üzerinde büyüklüğünde deprem yaratacak durumda. Geçmiş tarihte daha önce de söyledik. Antik kentler bu derece büyüklükte depremlerde yıkılmış, terk edilmiş. Tabi önümüzdeki süreçte de böyle bir depremi ne yazık ki bekliyoruz" dedi.

'DEPREM DAHA YUKARDA OLSA YIKIM ŞİDDETİ ARTARDI'

Gazipaşa açıklarında yaşanan deprem sonrasında daha yukarda olması...