29 / 03 / 2024

istanbul deprem haritası 2020

istanbul deprem haritası 2020

İzmir depreminden sonra Bayraklı'da meydana gelen yıkım İstanbul'daki riskli zeminleri akıllara getirdi. Peki İstanbul'da olası büyük bir depremde büyük risk altında olan bölgeler neler? İşte İstanbul'da alarm veren o ilçeler...

İstanbul için dikkat çeken açıklama: Ağır ve yıkıcı deprem beklenmiyor!

Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı'nda görevli öğretim üyesi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, İstanbul için dikkat çeken açıklamalarda bulunarak, ağır ve yıkıcı deprem beklenmediğini söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem risk haritasını açıkladı! İşte depremde en sakıncalı bölgeler!

Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medya hesabından deprem risk haritasını paylaşarak Türkiye'de depremde en sakıncalı bölgeleri tek tek açıkladı. İşte o harita...

Prof. Dr. Naci Görür'den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli'ye dikkat!

Yer Bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sık sık yaptığı deprem uyarılarıyla gündeme geliyor. Türkiye'nin deprem haritasına ilişkin açıklamalarda bulunan ve riskli bölgelerle ilgili de konuşan Naci Görür, "O bölge benim uykularımı kaçırıyor" dedi. 

Deprem için riskli yerler tek tek açıklandı: Marmara, Ölüdeniz, Yedisu... Kumburgaz fayı da 7 şiddetinde kırılabilir!

Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem haritasıyla ilgili bilgi vererek, deprem riskli olan yerleri tek tek sıraladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

Aktif fay haritası güncellendi! Artık hangi bölgelerde deprem riski yüksek? Deprem uzmanı tek tek sıraladı! 

Türkiye Maden Tetkik Araştırma Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin aktif fay haritasını güncelledi ve yeni fay hatları belli oldu. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

İstanbul jeoloji haritası paylaşıldı! Evinizin altında fay hattı var mı, yok mu? Tıklayıp öğrenin!

Tüm İstanbul'un zemin kalitesini ve fay hatlarının geçtiği noktaları öğrenebileceğiniz İstanbul Jeoloji haritası yayınlandı. Siz de evinizin altında fay hattı olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız tıklayıp öğrenebilirsiniz.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Cenk Yaltırak'tan şok edecek açıklama: Türkiye'nin deprem haritası yanlış

Jeolog Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası ''Türkiye'nin deprem haritası yanlış'' diyerek şok edecek açıklamalarda bulundu.

Borsa ile ilgili şok iddia: Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından neden hemen kapatılmadı?

Borsa İstanbul, deprem felaketinin ardından işlemlere kapatılma kararından önce 4 bin 186 puandan işlem görüyordu. Borsanın kapatılması çağrılarına rağmen işlemlerin neredeyse 3 gün durmaması tepkilere yol açtı.

İstanbul Deprem Raporu açıklandı!

Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi, İBB Meclisi Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu tarafından “İstanbul Deprem Raporu”nu açıkladı. Raporda kentsel dönüşüm için ayrılan bütçelere yer verildi. 

İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'ı deprem bölgesinde!

TÜSİAD, TÜRKONFED ve SEDEFED'in iş birliğinde hazırlanan rapor, İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'nın deprem bölgesinde bulunduğunu, ekonomik zararın 25 ila 300 milyar doları ulaşabileceğini ortaya koydu.

İstanbul'da deprem için yol haritası belirleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde Deprem ve Doğal Afet Komisyonu ile İstanbul’da kentsel dönüşüm ve deprem konusundaki yol haritasının belirlenmesi için toplantı gerçekleşti. 

istanbul deprem haritası 2020 Haberi

istanbul deprem haritası 2020

İzmir Bayraklı'da depremin neden olduğu yıkım sonrasında gözler, büyük bir depremin beklendiği İstanbul'daki riskli zeminlere döndü.

Milliyet'te yer alan habere göre; uzmanlar, İstanbul'daki eski dere yatakları, Marmara Denizi'nin Zeytinburnu'ndan Silivri'ye uzanan kıyı bandı ile Büyük ve Küçükçekmece Gölleri'nin çevreleyen alanların gevşek alüvyon çökellerden oluştuğu uyarısı yaptı. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Cenk Yaltırak, İstanbul'da tepelere çıktıkça zemin riskinin düştüğü öne çıktı.

Prof. Dr. Cenk Yaltırak, "Aralarında Ayamama, Cendere, Ayazmadere, Kurbağalıdere, Kuşdili, Kağıthane, Göksu, Küçüksu, ve her iki Çekmece Gölleri'nin kıyı kesimleri taşıma gücü çok düşük, deprem yükleri altında yumuşama eğiliminde olan zemin yapısına sahip alanlar. Büyük depremde en riskli yerler alüvyon vadiler. Bu kuşaklarda yapılaşma olmaması veya çok sağlam yapı stoğunun olması gerekir. Büyükçekmece, Ataköy, Bakırköy ve...