26 / 04 / 2024

İstanbul deprem kuşağı

İstanbul deprem kuşağı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Gecekondu tek katlı, fazla risk taşımıyor ama kaçak yapılar 4, 5, 7 katlı. Depremde ilk yıkılacak olanlar da onlar''dedi.

1999 Marmara Depremi'nde çürük bina felaketi!

1999 Marmara Depremi'nde hasar gören binalarda malzeme, işçilik ve tasarım hataları tespit eden uzmanlar ''Doğa, kurala uygun olmayanı affetmedi'' demiş. En çok zarar gören Avcılar'daki hasarlı binalarda aynı hatalardan nasibini almış.

Y Kuşağı’na kötü haber geldi: Boomerların evleri, Z Kuşağı’nın olacak!

Mary K. JACOB New York Post yazarı kaleme aldığı yazısında Y Kuşağı’na kötü haber vererek, Boomerların konutlarının Z Kuşağı’nın olacağını belirtti. işte o yazı...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki fahiş artış Z kuşağını da vurdu: Ev alamıyorlar, kiraya çıkamıyorlar!

Fahiş oranlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, yüksek faiz oranları ve enflasyon genç yetişkinlerin aile evinden ayrılmasını engelliyor. Z kuşağı ev alamıyor, kiraya da çıkamıyor. 

Deprem uzmanı Ahmet Ercan 7'den büyük deprem olabilecek yerleri tek tek açıkladı! İşte o 7 yer!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından Türkiye'nin 7 deprem kuşağının üretebileceği en büyük depremleri tek tek açıkladı. İşte o açıklama...

ASKON Başkanı Ali Semih Ünlü: Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!

ASKON Eskişehir Başkanı Ali Semih Ünlü yaptığı açıklamada "Biz Eskişehir'in iş adamları olarak, yaklaşan seçimlerde konuşulması gereken en önemli konunun deprem ve depreme hazırlık olduğunu düşünüyoruz." diyerek, "Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!" dedi.

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Y kuşağı konut sektörünün kurtarıcısı oldu! Sektörün çöküşünü Y kuşağı engelledi!

ABD konut piyasası Fed’in faiz artırımıyla beraber sıcaklığını kaybetti. Uzun zamandır zorda olan konut piyasasında bir çöküş yaşanmamasının ise Y kuşağı nedeniyle olduğu iddia ediliyor.

Prof. Dr Ahmet Ercan'dan şaşırtan açıklama: Deprem kuşağında olmak nimet! İnşallah deprem olsun ki...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan '' "Deprem kuşağında olmamız bir nimettir' diyerek şaşırtan açıklamalarda bulundu. 

Z kuşağının iş hayatından beklentileri neler? İşte, Z kuşağını verimli çalıştırmanın yolları!

İş hayatında artık herşey Z kuşağına göre şekilleniyor. Çünkü 1996 yılı sonrası doğan gençlerin, diğer kuşaklardan çok farklı bir profile sahip. İş dünyası şimdi Z kuşağını verimli bir şekilde çalıştırmanın formüllerini arıyor.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, üç ilin daha deprem riskini açıkladı! Şimdi bakın: Hangi ilde kaç büyüklüğünde deprem olabilir?

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, il il deprem beklentilerini açıklıyor. Ercan, geçtiğimiz gün üç il için daha beklentisini açıkladı. Peki Hangi ilde kaç büyüklüğünde deprem olur?

Bakan Özhaseki açıkladı: Şehirler hızla afetlere dirençli hale getirilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremlerdeki acıları bir daha yaşamamak amacıyla Türkiye'nin deprem kuşağında olduğu gerçeği dikkate alınarak, kentleri bir an önce afetlere dirençli hale getireceklerine vurgu yaptı.

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri değişirken, kiralık konut piyasasında da arz sorunu devam ediyor. Peki konut tercihleri nasıl değişti? Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Az önce deprem mi oldu? Bugün nerede deprem oldu? İşte 12 Haziran 2023 Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

Türkiye, jeolojik konumundan dolayı deprem kuşağında bulunan bir ülke. Bu yüzden de çeşitli büyüklüklerde pek çok deprem meydana gelebiliyor. Peki 12 Haziran 2023 gününde hangi depremler oldu? İşte detaylar!

Naci Görür’den İzmir için deprem uyarısı!

Jeolog ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, birinci derece deprem kuşağında bulunan İzmir’le ilgili endişeli olduğunu dile getirerek önemli uyarılar yaptı. İşte Naci Görür'ün o açıklamaları... 

İstanbul deprem kuşağı Haberi

İstanbul deprem kuşağı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Gecekondu tek katlı, fazla risk taşımıyor ama kaçak yapılar 4, 5, 7 katlı. Depremde ilk yıkılacak olanlar da onlar. Şimdi çabaladığımız işte bunları dönüştürmek için. Gece gündüz uğraştığımız, üzerinde fikir yürüttüğümüz, milyarlarca dolar belki de bütçe ayıracağımız konular, yapılan kaçak yapılar." dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Müteahhitler ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıkların nasıl çözüleceğine dair soruları cevaplayan Özhaseki, "Her şehrin kendine has uygulamaları farklı. Biz bakanlık olarak uygulayıcı bir grup değiliz. Biz ancak yasaları yazıp, düzenleme noktasındayız. İstanbul biraz farklı uygular, Kayseri, Hatay farklı uygular." yanıtını verdi.

Bu konuda temel prensipler belirlediklerini dile getiren Özhaseki, şunları söyledi:

"Bir, eğer kentsel dönüşüm olacaksa...