25 / 04 / 2024

istanbul deprem toplanma alanları

istanbul deprem toplanma alanları

Beylikdüzü Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü Afet Yönetimi ve Koordinasyonu çalışanı Sultan Çebitürk yaptığı açıklamada, Beylikdüzü'nün İstanbul'daki sayı ve alansal olarak en fazla deprem toplanma alanına sahip ilçe olduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu: 2 büyük deprem toplanma alanını hizmete açacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, "2 büyük deprem toplanma alanını hizmete açacağız" dedi.

Mehmet Tevfik Göksu: İstanbul'da 2 bin 864 toplanma alanı var!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul’da yaşanan deprem sonrası merak edilen deprem toplanma alanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Göksu, “İstanbul’un şu anda toplanma alanı sorunu yok" dedi...

1999 öncesi yapılan binalar yenilenmeli!

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, 1999 öncesi yapılan binaların değiştirilmesi gerekiyor. Yeni deprem bina yönetmelikleri var. Bu yönetmelikler iki defa güncellendi. Bina kalitesi artık çok yükseldi. Beton ve demir kalitesi yükseldi. Bu konuda düzenleme ve denetim geldi" dedi...

TMMOB: İstanbul'daki deprem toplanma alanlarında AVM’ler var!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul'da meydana gelen depremler sonrasında basın toplantısı düzenledi. Kurul "İstanbul’da acil durum yolları yetersiz, deprem toplanma alanları üzerinde AVM var" dedi...

İstanbul'da mahalle mahalle acil toplanma alanları 2019!

İstanbul'da 5.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Acil toplanma alanlarına e-devlet üzerinden ulaşılabiliyor...

AVM ve gökdelen yapılan deprem toplanma alanları mecliste!

İstanbul'da AVM ve gökdelen yapılan deprem toplanma alanları meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İstanbul'da muhtemel deprem İBB Meclisi gündeminde!

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Yardımcısı Aydın: "Belediyemiz tarafından ilgili mevzuat gereği toplanma alanı olarak kullanılabilecek toplam 3 bin 567 adet, her birisi 20 hektardan büyük, toplamda 14 bin 399 hektar alan planlandı" dedi.

İstanbul'un acil toplanma merkezleri hazır!

Vali Şahin: "İlk etapta, boş bulunan araziler, geçici toplanma merkezi olarak belirlendi. Onların çoğu zaten imarlı ve sahipli arazilerdi. Dolayısıyla o insanların, arazilerde bina yapma hakkı bulunuyordu." dedi.

İstanbul'daki deprem toplanma alanlarına AVM mi yapıldı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11 üyesi, olası İstanbul depremine yönelik çadır ve toplanma alanlarına inşaat yapıldığını ileri sürdü. 1999 Marmara depreminin ardından 2001’de İBB Afete Yönelik Acil Eylem Planı hazırlandı.

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

İstanbul Göktürk'teki 300 dönümlük deprem toplanma alanında inşaat tam gaz! 

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra toplanma alanları sık sık gündeme geldi. Kemer Country'de AFAD’ın acil durum toplanma alanı şeklinde belirlediği yerlerden. Bu alanda lüks konut inşaatı sürüyor. İşte ayrıntılar...

Borsa ile ilgili şok iddia: Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından neden hemen kapatılmadı?

Borsa İstanbul, deprem felaketinin ardından işlemlere kapatılma kararından önce 4 bin 186 puandan işlem görüyordu. Borsanın kapatılması çağrılarına rağmen işlemlerin neredeyse 3 gün durmaması tepkilere yol açtı.

Evinize en yakın deprem toplanma alanını tek tıkla öğrenin!

Türkiye genelindeki deprem bölgeleri AFAD tarafından tespit edilerek e-devlet'te yayınlandı. İşte, 81 il için deprem toplanma alanı sorgulama ekranı...

İstanbul Deprem Raporu açıklandı!

Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi, İBB Meclisi Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu tarafından “İstanbul Deprem Raporu”nu açıkladı. Raporda kentsel dönüşüm için ayrılan bütçelere yer verildi. 

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

İstanbul'un en önemli konusu deprem!

İstanbul’un en ön plandaki konusunun deprem olduğunu dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Deprem kuşağı üzerindeki her kenti derinden ilgilendiren böylesi önemli bir konuya, hep birlikte el ele kol kola çözüm bulmak mecburiyetimiz var” dedi.

Deprem geliyor! Peki, İstanbul hazır mı?

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara'da beklenen büyük depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Ercan, Marmara'da yaklaşık 7.2'den daha büyük olan depremlerin 570 yılda bir olduğunu söyleyerek "İstanbul'un olağan büyük deprem büyüklüğü aşağı yukarı 6.4'tür" diye konuştu.

İstanbul için deprem senaryosu: İki fay birden kırılırsa felaket olur!

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. 1999 depreminde Marmara'da yer kabuğu altında büyük bir enerji biriktiğini belirten Görür, olası bir depremde iki fay hattı birden kırılırsa, İstanbul'da 7.6 büyüklüğünde bir deprem olacağını söyledi. 

İki fay birden kırılırsa İstanbul'da 7.6'lık deprem olacak!

Prof. Dr. Naci Görür, "Marmara'da iki fay hattı birden kırılırsa İstanbul'da 7.6 büyüklüğünde bir deprem olacak" açıklamasında bulundu.

Her binaya toplanma alanları afişi asılacak!

Deprem konusunun hafife alınmadan değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her binaya toplanma alanları afişi asılacağını söyledi.

İstanbul'da deprem tekrarlama periyodu 43 yıl!

NG Araştırma Genel Müdürü Nedim Barut, deprem gerçeğiyle ilgili yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Vatandaşlara, 'Evlerimize dayanıklılık testi yapıldı mı?', 'Deprem sigortası var mı?', 'Yakınlarında toplanma alanı var mı?' gibi sorular soruldu.

Toplanma alanları AVM ve gökdelen oldu!

İstanbul’da olası Marmara depremine yönelik en çok tartışılan konuların başında, deprem toplanma alanları geliyor. Peki İstanbul'un toplanma alanları ne durumda?

istanbul deprem toplanma alanları Haberi

istanbul deprem toplanma alanları

Her ay düzenli olarak yapılan İnşaat Mühendisleri Odası Afet Komisyonu Toplantısı'nın bu ayki gündem maddesi Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem oldu. Beylikdüzü Belediyesi'nde yer alan habere göre, gerçekleştirilen toplantıya, komisyonda yer alan tek belediye çalışanı olma özelliğine sahip olan  Beylikdüzü Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü Afet Yönetimi ve Koordinasyonu çalışanı Sultan Çebitürk'ün yanı sıra; İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, İMO İstanbul Şubesi Başkanı Nusret Suna, Şube Sekreteri Rezan Bulut, İTÜ Deprem ve Afet Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Filiz Piroğlu, İMO Yönetim kurulu üyeleri ve Afet Komisyonu üyeleri katılım gösterdi. 

İMO İstanbul Şubesi'nde yapılan toplantıda, İMO'nun afet yönetim komisyonunun olağan gündemi ve Elazığ depremi bağlamında İMO'nun yaptıkları ve yapacakları konular da masaya yatırıldı. Yapılan toplantı sırasında İMO Başkanı Cemal...