26 / 04 / 2024

istanbul depreme hazır mı

istanbul depreme hazır mı

Prof. Dr. Haluk Özener, İstanbul'un altyapı ve yapı stoku anlamında depreme hazırlıklı hale gelmesi konusunda, "Yoğun ve bilinçli bir çalışma yapılırsa yaklaşık 15 yıl içerisinde İstanbul depreme hazır hale gelebilir" dedi...

Kanal İstanbul mu, depreme hazır İstanbul mu? 

Çılgın proje olarak söz edilen Kanal İstanbul projesi gündemden düşmüyor. Yapılıp yapılmayacağının, faydalarının ve zararlarının tartışıldığı Kanal İstanbul'un maliyetiyle, İstanbul'un depreme hazırlanması gerektiği söyleniliyor...

İstanbul depreme hazır mı?

Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin ardından İstanbul’da deprem beklendiği açıklandı. Bu kapsamda Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal İstanbul ile ilgili açıklama yaptı.

Erdal Bahçıvan: Sanayi depreme hazır değil!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, depreme hiç kimsenin hazır olmadığını, sanayinin de bunlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Türkiye, büyük Marmara depremine hazırlandı mı?

Gölcük Depremi'nin üzerinden tam 20 yıl geçti. Ardan geçen 20 yıldan bu yana Türkiye, depreme hazır mı? Kentsel dönüşüm amacına uygun mu?

İstanbul'daki konutlar depreme hazır mı?

On binlerce insanın ölümüne sebep olan ve büyük mal kaybı yaşatan 17 Ağustos Marmara Depremi’nin üzerinden geçen 17 yıla rağmen ülke hâlâ depreme hazır değil, tehlike sürüyor

TMMOB: Yapı stokunun yüzde 27'si yıkılmalı!

TMMOB, 17 Ağustos depreminin 17. yıldönümü nedeniyle “İstanbul depreme hazır mı?” başlığıyla rapor yayınladı. Raporu TMMOB İl Koordinasyon Kurulu sekreteri Cevahir Efe Akçelik okudu.

İsmail Faruk Aksu, İstanbul'da olası bir depreme karşı alınan önlemleri sordu!

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, İstanbul'da yaşanması muhtemel deprem karşısında alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Aksu, önergesini Dönemin Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatna Güldemet Sarı'ya iletti.

İstanbul'daki binalar depreme hazır değil!

Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) İstanbul Şubesi, ‘İstanbul depreme hazır mı?” başlıklı bir sempozyum düzenledi. AFAD Arama Kurtarma Derneği kurucu başkanı Nasuh Mahruki sempozyumda konuştu.

Erdal Şahan: Yeni yapılarda denetim sıkıntısı var!

İstanbul'da en kötü ihtimalle 7.7 şiddetinde bir deprem bekleniyor. Ancak yeni yapılarda denetim sıkıntısı var. TMMOB, Yapı Denetim Kanunu'nun mutlaka değiştirilmesi gerektiğini ifade ediyor

16 yılda deprem bilinci konusunda ne kadar yol kat ettik?

17 Ağustos 1999’da Türkiye deprem bölgesi olduğu gerçeğiyle acı bir şekilde yüzleşti. Peki, geçen 16 yılda önlemler ve deprem bilinci konusunda ne kadar yol kat ettik?

TAMP İstanbul 2015 afet yönetim tatbikatı yapıldı!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından afet ve acil durumlara ilişkin birimlerin koordinasyonunu sağlamak için hazırlanan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP), İstanbul'da yapılan bir tatbikatla test edildi.

İstanbul depreme hazır değil!

Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu: "Bakırköy ve Tekirdağ arası şiddeti 7.5 artı ve eksi 2 derece değişiklik gösteren bir deprem bekleniyor. İstanbul depreme hazır değil." dedi.

Fethi Hinginar: Nepal güvenli yapı inşaatı için alarm olmalı!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Nepal depreminin Türkiye’de ‘Güvenli Yapıların inşası için’ alarm olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor. Türkiye İMSAD “Türkiye Nepal’i yaşamamalı”diyor…

Özgür Eğilmez: İstanbul depreme hâlâ hazır değil!

İstanbul depreme hâlâ hazır değil 17 Ağustos depreminin ardından 15 yıl geçmesine rağmen İstanbul büyük depreme hazır değil. Olası depremde gidilecek alanlar AVM yapılırken, yapı denetimi ise zayıflatıldı.

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunulmamalı...

Prof. Dr. Naci Görür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dün yapılan deprem ve kentsel dönüşüm temalı konuşmasında ilk defa konuştu. Buna göre, Görür, "İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunmayalım" diye konuştu. 

Prof. Dr. Naci Görür'den Tunceli açıklaması: Çok sevindim! Depreme hazırlık çalışmaları yapılmaya başlandı

Prof. Dr. Naci Görür Tunceli ve ilçelerinde depreme hazırlık çalışmalarının yapılmaya başlandığına dair  gelen haberlere ''çok sevindim'' diyerek  yönetimi kutladı. Bu sevincini sosyal medya üzerinden şu sözlerle paylaştı...

Dolarda depreme hazır olun! Uzman isimden korkutan tahmin

Ekonomist Alaattin Aktaş, bu tarih aralığına dikkat çekerek vatandaşları uyardı. 4 gün sonra dolarda depreme hazır olun! İşte dolar kahininin korkutan tahmini...

İstanbul'dan sonra o ilin de adı geçti: Depreme hazır değil! Kentsel dönüşüm çalışmaları için hemen düğmeye basıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın depreme hazır olmadığını ve kentsel dönüşüm konusun daha yeni konuşulmaya başlandığını açıkladı. 

Naci Görür'den İstanbullular için korkutan açıklama: İstanbul depreme hiç hazır değil! 

Deprem konusundaki uyarı ile gündemden hiç düşmeyen yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için korkuttuğunu belirterek, İstanbul'un depreme hazır olmadığını söyledi. 

Dolarda büyük depreme hazır olun! Tunç Şatıroğlu dört gözle beklenen o tarihi açıkladı!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, dolarda büyük depremin olacağı tarihi açıklayarak yatırımcılara ''hazır olun'' uyarısında bulundu. 

Prefabrik evlerde son fırsat! Hemen taşınmaya hazır 2+1 konteyner ev 85 bin liraya satılacak, ilk gelen kapacak!

Depreme dayanıklı ve kurulumu kolay prefabrik evler için son fırsat  açıklandı. Paylaşılan detaylara göre, taşınmaya hazır 2 oda 1 salon konteyner ev 85 bin TL'ye satılacak, ilk gelen kapacak...

Bakan Abdulkadir Uraloğlu'ndan olası İstanbul depremi açıklaması: Tahliye planı hazır!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, olası İstanbul depreminde tahliye planlarının hazır olduğunu açıkladı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür olası İstanbul depremi için 'Biz hala hazır değiliz' dedi! Tarihi açıkladı...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir programda olası İstanbul depremi için tarih verirken 'Biz hala hazır değiliz' ifadesini kullandı.

Bakan olası İstanbul Depremi ile ilgili konuştu: "Depremde tahliye planlarımız hazır"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Habertürk televizyonuna konuk oldu ve Kemal Öztürk'ün sorularına cevap verdi. Olası İstanbul Depremi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan, depremde tahliye için planlarının hazır olduğunu söyledi. 

Mavera İnşaat projelerinde hazır dükkan fırsatı! İstanbul’da sadece yüzde 30 peşinatla dükkan sahibi olabilirsiniz!

Makro İnşaat imzası ile hayata geçirilen projelerdeki dükkanlar yüzde 30 peşinatla satılıyor. Projelerden hemen teslim tapuyla hazır dükkan sahibi olma imkanı sunuluyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da tam 1.5 milyon konut dönüşecek! Bakan Kurum tek tek açıkladı: İstanbul acilen depreme hazırlanmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un acilen depreme hazırlanması gerektiğini vurgulayarak, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Marmara büyük depreme hazır değil! Prof. Dr. Okan Tüysüz, tek tek açıkladı! Büyük deprem ne zaman olacak? 

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Marmara depreme nasıl hazırlanmalı? Büyük deprem ne zaman olacak?

istanbul depreme hazır mı Haberi

istanbul depreme hazır mı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, İstanbul'un altyapı ve yapı stoku anlamında depreme hazırlıklı hale gelmesi için yapılması gerekenlerle ilgili olarak, Deprem Haftasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Habertürk'te yer alan habere göre, Özener, "Önemli boyutta maddi kaynak temin edilip yoğun ve bilinçli bir çalışma yapılırsa yaklaşık 15 yıl içerisinde İstanbul depreme hazır hale gelebilir. Bu konuda karar vericiler tarafından yapılmış olan açıklamaları baz aldığımızda da benzer bir hedef görülmektedir" diye konuştu.

Özener, Deprem Haftasına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ocak ve Şubat aylarında yaşanan Akhisar-Manisa, Sivrice-Elazığ ve Başkale-Van/Türkiye-İran sınır bölgesi depremleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Mart ayı itibarıyla deprem sayısının 10 bin 370'e ulaştığını belirten Özener, şunları kaydetti:

"Genel olarak ülkemizde yılda meydana gelen deprem sayısı ortalama...