20 / 04 / 2024

istanbul depremi açıklamaları

istanbul depremi açıklamaları

Beklenen büyük İstanbul depremi sık sık gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Karadeniz depreminin ardından İstanbul depremi yeniden konuşulmaya başlandı. Peki İstanbul depremi ne zaman olacak? İşte detaylar...

İstanbul depremine ilişkin ürküten uyarı: Elektrik kesintisi, yağmalama, iletişimde çökme...

‘Belirsizliğe Hazırlanmak: Sektörler İstanbul Depremine Ne Kadar Hazır?’ başlığında bir rapor hazırlandı ve sektörlerin İstanbul depremine hazır olup olmadığı masaya yatırıldı. Rapor kapsamında açıklananlar dikkat çekti.

İstanbul'un yapı stoku depreme dayanıklı değil!

Bilim Akademisi üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’un depreme hazırlanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ercan'dan korkutan İstanbul depremi açıklaması!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, büyük İstanbul depremiyle ilgili korkutan açıklamalar yaptı. 

İstanbul depremi nerede olacak?

İstanbul depremi, 17 Ağustos depreminin yıldönümü sebebiyle yeniden gündeme geldi. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, Türkiye'nin gündemindeki büyük İstanbul depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İstanbul depreminde süre kısalıyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Neotektonik ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Haluk Selim, 17 Ağustos depreminin 22'nci yıldönümünde Türkiye'de deprem riskiyle karşı karşıya olan bölgelere ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 

İstanbul'da 7'yi aşan deprem felakete neden olur!

İstanbul Üniversitesi'nden emekli jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, 17 Ağustos depreminin 22'nci yıldönümünde büyük İstanbul Depremi'yle ilgili açıklamalarda bulundu ve uyarılar yaptı. 

İstanbul depremiyle ilgili korkutan tespit!

Büyük Marmara depreminin ardından tam 22 sene geçti. Beklenen deprem kapıya geldi ancak İstanbul henüz hazır görülmüyor. İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, büyük Marmara depreminin 22. yıldönümünde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İstanbul depremi, İstanbul sınırları içinde kalmayacak!

AKUT Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Recep Şalcı, olası İstanbul depremi için Kocaeli’deki hazırlıkların çok yüksek düzeyde olması gerektiğine dikkat çekti.

İstanbul'da binlerce bina çökecek!

Herkesin aklındaki büyük soru İstanbul depremi. Uzmanların yaptıkları açıklamalar, İstanbul depremiyle ilgili endişeleri artırıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuya ilişkin sık sık açıklamalarda bulunuyor.

Marmara depremi tartışmaları yeniden alevlendi!

Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul'da meydana gelen depremin ardından, Marmara Depremine ilişkin tartışmalar yeniden alevlendi. Peki hangi uzman Marmara depremi için ne dedi? İşte uzmanların görüşleri...

Marmara'daki faylar büyük kırılmayı bekliyor!

Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Kartal ilçesinde meydana gelen sarsıntıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Marmara'da yer alan fay hatlarının büyük kırılmayı beklediklerine dikkat çeken Gündoğdu, İstanbul'daki depremin 7 şiddetinde olmasını beklediklerini söyledi.

İstanbul depremi için ürküten açıklama!

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi’nde tarihi kayıtlar incelendiğinde ortalama her 250 senede bir yıkıcı sarsıntı yaşandığını vurguladı. Görür, bu dönemde İstanbul'da 7.2’den büyük yeni bir deprem olma olasılığının çok yüksek olduğunu söyledi.

Naci Görür: Marmara olası bir depreme gebe!

Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Kuzey Anadolu fayı ve Marmara depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. Naci Görür, Marmara bölgesinde olası bir deprem olacağına dikkat çekerek, kentsel dönüşümü de değerlendirdi.

İstanbul'da 68 riskli alanda 117 bin konut dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da yapılan deprem çalışmalarına ilişkin konuştu. "İstanbul’da 68 riskli alanda 35 bin binada 117 bin konutun dönüşümü için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuşan Kurum, "Her alanda olası İstanbul depremine çalışıyoruz" dedi.

Prof. Dr. Celal Şengör'den korkutan açıklama: 7.4'lük deprem olabilir! Tekirdağ-İstanbul-İzmit arası tamamen gidecek!

Yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili korkutan açıklamalarda bulundu. İşte 'Tekirdağ-İstanbul arası ve İstanbul-İzmit arası tamamen gidecek' diyen Şengör'ün o açıklamaları...

Uzmanlar İstanbul, Balıkesir, Bursa'da da hissedilen 4.9'luk depremi değerlendirdi: 7 ve üzeri deprem üretebilir...

Dün akşam Çanakkale'deki 4.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Balıkesir, Bursa'dan da hissedildi. Akıllara Marmara depremi geldi. Peki deprem uzmanları neler söyledi? İşte o açıklamalar...

Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: Kesinlikle 7'den büyük deprem olacak!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür "İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" dedi. 

İstanbul'da 2030'a kadar büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 62!

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Cansız deprem gerçeğini bir kez daha hatırlatarak, İstanbul depremi ve Kıbrıs adasındaki deprem riskine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Hükümet ve muhalefet Meclis'te depremi konuştu: İstanbul yıkılırsa, Türkiye yıkılır!

TBMM'de beklenen büyük İstanbul depremi ve megakentin dönüşümü konuşuldu. Hükümetten ve muhalefetten konu ile ilgili önemli açıklamalar geldi. İşte o açıklamalar...

Büyük Marmara depremi için flaş açıklama: Hesaplara göre son 6 yıl kaldı!

TTB Olağan Dışı Durumlarda Sağlık Hizmeti Kolundan Uzm. Dr. Seçkin Kara, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Prof. Şener Üşümezsoy'dan son dakika Marmara depremi açıklaması: Neden 6.5'ten büyük deprem olmaz?

Prof. Şener Üşümezsoy, beklenen 'büyük İstanbul depremi'nin neden 6.5 üzerinde olmayacağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşe o açıklamalar... 

İstanbul depremi ne kadar gecikirse o kadar büyük olacak! Uzman isim açıkladı: 8'i geçer mi?

Atina Üniversitesi'nde Dinamik Tektonikler ve Uygulamalı Jeoloji dalında profesör olan Yunanistan'ın önde gelen bilim insanlarından Efthymios Lekkas, beklenen İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul depreminin büyüklüğü 8'i geçer mi?

İstanbul depremi iki deprem uzmanını birbirine düşürdü! Celal Şengör, Şener Üşümezsoy'u ağır eleştirdi: Zır cahillik!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un beklenen İstanbul depremiyle ilgili açıklamalar yapmasının ardından Prof. Celal Şengör'den ağır eleştiri geldi.

Marmara depremi er ya da geç olacak! Prof. Dr. Kadıoğlu, İstanbul için acil eylem planını açıkladı!

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, beklenen büyük Marmara depreminin er ya da geç olacağını dile getirdi ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Jeoloji Mühendisinden ezber bozan İstanbul depremi açıklaması: 5 ile 6.7 büyüklüğü arasında...

Prof. Dr. Osman Bektaş, Marmara Denizi'deki fay haritası ve fayların ürettiği deprem büyüklükleri ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan beklenen İstanbul depremi açıklaması: 250 yıllık süre geçti, 7 ve üzerinde olacak!

Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul'da beklenen büyük deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu ve 250 yıllık sürenin bittiğine dikkat çekti. İşte Pampal'ın o açıklamaları...

Deprem şiddetiyle ilgili açıklamalar halka korku salıyor diyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'ı terleten yorumlar!

Deprem şiddetiyle ilgili yapılan açıklamaların halka korku salmaktan başka bir yararı olmadığını söyleyen deprem profesörü Ahmet Ercan'a takipçilerinden öyle yorumlar geldi ki, deprem profesörünü köşeye sıkıştırdı.

istanbul depremi açıklamaları Haberi

istanbul depremi açıklamaları

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz günlerde yaşanan depremlerle ilgili açıklamalarda bulundnu ve beklenen İstanbul depremi ile ilgili konuştu. Prof. Dr. Naci Görür, Ereğli açıklarında meydana gelen sarsıntının Marmara'daki fay hattıyla ilgisi bulunmadığının altını çizdi. 

Deprem uzmanlarının sık sık uyarılarda bulunduğu büyük İstanbul depreminin, megakentin birçok ilçesini etkileyeceği öngörülüyor.

Peki Naci Görür İstanbul depremi için neler söyledi? Beklenen İstanbul depremi ne zaman olacak? İstanbul depreminde zaman kısaldı mı? İşte ayrıntılar...

Zonguldak Ereğli açıklarında önceki gün yaşanan 4.4 şiddetindeki depremin Marmara'dai fay hattı ile ilgisi bulunmadığına dikkat çeken Naci Görür, "Sonraki depremin Doğu Anadolu Fayı üzerinde Erkenek, Çelikhan, Kahramanmaraş Türkoğlu bölgelerinde olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

İstanbul depremiyle ilgili konuşan Naci Görür, İstanbul'da değişen bir durum olmadığına vurgu yaparak "İstanbul’da beklenen depremin...