19 / 04 / 2024

istanbul depremi çalışmaları

istanbul depremi çalışmaları

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 17 Ağustos Marmara Depremi yıldönümü vesilesiyle mesaj yayınladı. Küçükoğlu mesajında depreme dayanıklı binalara öncelik verilmesi gerektiğini belirtti.

Yıkım yerine güçlendirme yapılmalı!

Türkiye Deprem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper, TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonunda yaptığı konuşmada mevcut binalarda depreme karşı güçlendirme çalışmaları yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Marmara fayı ‘Pop Up’ ile takip edilecek!

İstanbul’da 7’nin üzerinde deprem beklenirken, Marmara Denizi’nin altından geçen faylar Japonya’dan getirilen “Pop Up” sistemiyle izleniyor.

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı: İstanbul depremi için özel plan geliyor! Bunlar zorunlu olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi'ni dün resmen açıkladı. Beyannamede yer alan İstanbul depremi çalışmaları dikkatleri çekti. 

Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması! İstanbul'da 90 bin konutun dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Bakan Kurum, "İstanbul'daki tüm mahallelerimizde dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Hedefimiz, 90 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirmek ve İstanbul'u doğal afetlere karşı daha dayanıklı hale getirmek. İlerleyen dönemlerde ise toplamda 1,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlayacağız." ş

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

İstanbul'un raylı sistem çalışmalarında son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da inşası süren raylı sistem çalışmalarıyla ilgili konuştu.

Bursa İstanbul Caddesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Caddesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

İstanbul'daki 8 metro hattında çalışmalar tam gaz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, metro hatları ile ilgili yaptığı açıklamada, ""Sekiz tane metro hattında 98.7 kilometre bilfiil çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Kanal İstanbul'da kazı çalışmaları başlıyor!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın proje olarak isimlendirilen Kanal İstanbul'da kazı çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 39 ilçeden kentsel dönüşüm strateji belgesini hazırlamasını talep etti.  Aradan geçen toplam 2 senede yalnızca 9 ilçe harekete geçti...

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Olası İstanbul depremi gün geçtikçe yaklaşıyor. Depremle ilgili sürekli uyarıda bulunan uzman isimler kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik çağrıda bulundu. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarında yeni dönem başladı. KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ’ın ortaklığıyla start verilen "İstanbul Yenileniyor" uygulaması kapsamında başvurular sona erdi. 

istanbul depremi çalışmaları Haberi

istanbul depremi çalışmaları

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, Türkiye’de büyük yıkımlar yol açan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 22. yıl dönümü nedeniyle bir açıklama bulundu.

Küçükoğlu açıklamasında şunları  söyledi: “Ülkemizde meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sadece Marmara Bölgesi değil tüm Türkiye için bir milat oldu. Ancak deprem kuşağında yer almamız nedeniyle depreme karşı daha hazırlıklı olmamız gereken ülkemizde, maalesef büyük yıkımlar ve acılar yaşamaya devam ediyoruz. Geçen yıl 30 Ekim’de Ege Bölgesi’nde meydana gelen depremde yaşadığımız kayıplar, güvenli binalara sahip olmamızın ne denli hayati önem taşıdığını, önceliğimizi can ve mal güvenliğine vermemiz gerektiğini hepimize bir kez daha hatırlattı. Görüyoruz ki; binalarımızın yüksek risk taşıması, en...