28 / 03 / 2024

istanbul depremi kaç şiddetinde olacak

istanbul depremi kaç şiddetinde olacak

Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Derin Orhon ve Prof. Dr. Seval Özen, İstanbul depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve deprem acil eylem planının ivedikle oluşturulmasının gerekli olduğunu vurguladı. 

İstanbul için zaman daralıyor! Dikkat! Marmara'daki fay hattı...

Beklenen büyük İstanbul depremi sık sık gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Karadeniz depreminin ardından İstanbul depremi yeniden konuşulmaya başlandı. Peki İstanbul depremi ne zaman olacak? İşte detaylar...

Büyük depremde İstanbul'daki 91 bin 81 bina ağır hasar görecek!

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, mecliste gerçekleştirdiği konuşmada, beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, "İstanbul’da gerçekleşmesi muhtemel 7,5 büyüklüğünde bir depremde 91 bin 81 binanın ağır veya çok ağır hasar alacağı tahmin ediliyor" dedi.

İstanbullulara büyük deprem uyarısı: Binalarınızı bir an önce güçlendirin!

1 ve 7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerinden derlenen rapora göre, 1.2 milyon civarındaki konuttan 491 binini hasar alacak.

İstanbul'a tüyler ürperten uyarı: O fay kırıldı kırılacak!

"Marmara fayı kırıldı, kırılacak. Kırılırsa minimum 7.2 büyüklüğünde deprem üretecek" açıklamasında bulunan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem beklediği yerlerle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Naci Görür'ün İstanbul depremiyle ilgili konuştu...

Naci Görür'den tüyler ürperten deprem uyarısı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremle ilgili tüyler ürperten bir açıklama yaptı. 

İstanbul depremi için tüyler ürperten açıklama! Kabus yılları başladı mı?

Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki Naci Görür, yıllardır gündemde olan büyük deprem için neler söylüyor? Mega kentin zemini ne durumda? İstanbul depremi nereleri etkiler, nereleri etkilemez? İşte ayrıntılar...

İBB büyük depreme yönelik hangi projeleri yürütüyor?

İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin çalışmalar sürdürülüyor. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası bir depreme karşı hangi projeleri yürütüyor?

Naci Görür'den tüyler ürperten Marmara depremi açıklaması!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Ege Denizi'nde yaşanan 5.3 şiddetindeki depremin ardından Marmara depremine ilişkin tüyler ürperten açıklamalarda bulundu.

Uzmanlardan ürküten İstanbul depremi açıklamaları!

Beklenen büyük İstanbul depremi, son günlerde deprem sayılarının artmasıyla yeniden gündeme gelir oldu. Peki uzmanlar beklenen depremle ilgili neler diyor? İşte o açıklamalar...

Beklenen büyük Marmara depremi için ürküten açıklama!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Aykan, beklenen büyük Marmara depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul depremi kapıya dayandı!

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fadime Sertçelik, Düzce'de meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Düzce depreminin Marmara'yı tetiklemeyeceğine dikkat çeken Sertçelik, "İstanbul'da bir deprem bekliyoruz" dedi.

İstanbul'un yapı stoku depreme dayanıklı değil!

Bilim Akademisi üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’un depreme hazırlanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Marmara'da büyük deprem ne zaman olacak?

Jeoloji Mühendisi ve deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Marmara'da 7.2 ve üzerinde büyüklükte bir depremin 2045 yılından önce olamayacağını söyledi.

İstanbul depremi nerede olacak?

İstanbul depremi, 17 Ağustos depreminin yıldönümü sebebiyle yeniden gündeme geldi. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, Türkiye'nin gündemindeki büyük İstanbul depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Konut ve yaşam maliyetleri arttı, İstanbul'dan kaçış başladı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre İstanbul'un nüfusu azaldı. Peki İstanbul'dan kaçanlar hangi illere gitti? İşte İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şentürk'ün konu ile ilgili analizi...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan büyük İstanbul depremi için iki yeni tarih!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyük bir endişeyle beklenen Marmara depremi hakkında yeni tarihler verdi. İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın verdiği iki yeni tarih...

Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: Kesinlikle 7'den büyük deprem olacak!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür "İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" dedi. 

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Büyük İstanbul depremi için 3-4 senemiz kaldı!

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan asrın felaketinin üzerinden tam 1 sene geçmişken, büyük yıkımın beklendiği İstanbul depremi de gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul depremi ile ilgili konuştu ve deprem açısından riskli olan diğer illeri de açıkladı. 

Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı İstanbul depremi uyarısı: 'Etkisi 11 şehirden çok daha fazla olur'

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı İstanbul depremi uyarısı geldi. Naci Görür yaptığı açıklamada '"Etkisi 11 şehirden çok daha fazla olur" dedi.

İstanbul depremi en çok bu büyüklükte olacak! Tuzla'dan Kadıköy'e, Eminönü'nden de Silivri'ye kadar riskli!

Bilim Akademisi Üyesi, Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili konuştu ve depremin ulaşabileceği büyüklüğü, en çok etkileyeceği yerleri tek tek açıkladı. İşte o açıklama...

İstanbul depremi ne kadar gecikirse o kadar büyük olacak! Uzman isim açıkladı: 8'i geçer mi?

Atina Üniversitesi'nde Dinamik Tektonikler ve Uygulamalı Jeoloji dalında profesör olan Yunanistan'ın önde gelen bilim insanlarından Efthymios Lekkas, beklenen İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul depreminin büyüklüğü 8'i geçer mi?

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

Prof. Dr. Osman Bektaş, 'İstanbul depremi için gereken enerji henüz birikmemiş olabilir!'

Olası İstanbul depremine ilişkin uzman isimlerden peş peşe açıklama geliyor. Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, 'İstanbul depremi başka bahara mı?' başlığı altında olası depremi değerlendirdi...

Olası İstanbul depremi için düğmeye basıldı! Önlemler peş peşe alınacak!

Kartal Belediyesi olası İstanbul depremi farkındalığı için deprem ve kentsel dönüşüm konulu panel gerçekleştirdi. 

Naci Görür'den tüyleri diken diken eden İstanbul depremi açıklaması: 'Avrupa yakası 9 şiddetinde....'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, büyük İstanbul depremi hakkında yeni uyarılarda bulundu. Görür, beklenen Marmara depreminin büyüklüğünün 7,2 ile 7,6 arasında olabileceğini belirtti. Ayrıca, depremin İstanbul'un Avrupa yakasında 9 şiddetinde hissedilebileceğini ifade etti.

Kandilli'den Marmara açıklaması: İstanbul depremi ortalama 7.2 büyüklüğünde olacak: Tsunamiye dikkat!

İstanbul’da beklenen deprem hem tsunamiye neden olacak hem de 7 ili etkileyecek. Doç. Dr. Doğan Kalafat, Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

AFAD duyurdu: Olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe hangileri? Megakentte büyük şok! 

AFAD tarafından olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe tek tek açıklandı. Ardından, DASK da İstanbul’un depreme karşı sigortalılık oranını duyurdu. İşte en riskli ilçeler ve sigortalılık oranları...

istanbul depremi kaç şiddetinde olacak Haberi

istanbul depremi kaç şiddetinde olacak

Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Derin Orhon ve Prof. Dr. Seval Özen, 'İstanbul için deprem acil eylem planı' başlıklı bir değerlendirmede bulundu. 

Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Derin Orhon ve Prof. Dr. Seval Özen'in Cumhuriyet Gazetesi'nde yer verilen açıklamalarına göre; 1999 depreminin üstünden geçen sürede pek çok çalışma sürdürüldü ancak elle tutulan, gözle görülen bir eylem planı hayata geçirilemedi. 

İstanbul depremi için yapılan bütün çalışmaların üstyapıya yönelik olduğuna, binaların sağlamlığının sorgulanması, durum tespiti çabasından öteye geçilemediğine dikkat çeken uzman isimler, “İstanbul İli Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi” çerçevesinde 7.5 şiddetinde bir depremin megakent İstanbul'daki binalarda yaratacağı hasarın tartışmalı da olsa da belirlendiğini dile getirdi. 

Peki İstanbul depremi için önlem almakta geç mi kalındı? İstanbul depremi için hangi önlemler...