28 / 03 / 2024

istanbul depremi önlemleri

istanbul depremi önlemleri

Olası İstanbul depremi için alınacak önlemler belli oldu. Buna göre; polislerden oluşan yeni deprem timi kurulacak. Deprem artık fiber optik kablolarla ölçülecek.

İstanbul riskli yapı stokundan hızlı şekilde kurtulacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün bütçe toplantısında deprem konseyi çağrısını yineledi. Ekrem İmamoğlu, -İstanbullun riskli yapı stokundan garantili ve hızlı şekilde kurtulmasına destek olacağız" dedi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan büyük İstanbul depremi için iki yeni tarih!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyük bir endişeyle beklenen Marmara depremi hakkında yeni tarihler verdi. İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın verdiği iki yeni tarih...

Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: Kesinlikle 7'den büyük deprem olacak!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür "İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" dedi. 

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Büyük İstanbul depremi için 3-4 senemiz kaldı!

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan asrın felaketinin üzerinden tam 1 sene geçmişken, büyük yıkımın beklendiği İstanbul depremi de gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul depremi ile ilgili konuştu ve deprem açısından riskli olan diğer illeri de açıkladı. 

Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı İstanbul depremi uyarısı: 'Etkisi 11 şehirden çok daha fazla olur'

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı İstanbul depremi uyarısı geldi. Naci Görür yaptığı açıklamada '"Etkisi 11 şehirden çok daha fazla olur" dedi.

İstanbul depremi en çok bu büyüklükte olacak! Tuzla'dan Kadıköy'e, Eminönü'nden de Silivri'ye kadar riskli!

Bilim Akademisi Üyesi, Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili konuştu ve depremin ulaşabileceği büyüklüğü, en çok etkileyeceği yerleri tek tek açıkladı. İşte o açıklama...

İstanbul depremi ne kadar gecikirse o kadar büyük olacak! Uzman isim açıkladı: 8'i geçer mi?

Atina Üniversitesi'nde Dinamik Tektonikler ve Uygulamalı Jeoloji dalında profesör olan Yunanistan'ın önde gelen bilim insanlarından Efthymios Lekkas, beklenen İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul depreminin büyüklüğü 8'i geçer mi?

Prof. Dr. Osman Bektaş, 'İstanbul depremi için gereken enerji henüz birikmemiş olabilir!'

Olası İstanbul depremine ilişkin uzman isimlerden peş peşe açıklama geliyor. Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, 'İstanbul depremi başka bahara mı?' başlığı altında olası depremi değerlendirdi...

Olası İstanbul depremi için düğmeye basıldı! Önlemler peş peşe alınacak!

Kartal Belediyesi olası İstanbul depremi farkındalığı için deprem ve kentsel dönüşüm konulu panel gerçekleştirdi. 

Naci Görür'den tüyleri diken diken eden İstanbul depremi açıklaması: 'Avrupa yakası 9 şiddetinde....'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, büyük İstanbul depremi hakkında yeni uyarılarda bulundu. Görür, beklenen Marmara depreminin büyüklüğünün 7,2 ile 7,6 arasında olabileceğini belirtti. Ayrıca, depremin İstanbul'un Avrupa yakasında 9 şiddetinde hissedilebileceğini ifade etti.

Kandilli'den Marmara açıklaması: İstanbul depremi ortalama 7.2 büyüklüğünde olacak: Tsunamiye dikkat!

İstanbul’da beklenen deprem hem tsunamiye neden olacak hem de 7 ili etkileyecek. Doç. Dr. Doğan Kalafat, Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

AFAD duyurdu: Olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe hangileri? Megakentte büyük şok! 

AFAD tarafından olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe tek tek açıklandı. Ardından, DASK da İstanbul’un depreme karşı sigortalılık oranını duyurdu. İşte en riskli ilçeler ve sigortalılık oranları...

Beklenen büyük İstanbul depremi fazla uzakta değil! Naci Görür yine uyardı: 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir!

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili uyarılarını yineledi. Görür, 7.6 büyüklüğünde deprem beklendiğini belirtti ve "İstanbul’da 1 milyon 100 bin bina var. 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir" dedi. 

Olası İstanbul depremi için tahliye planı hazır! Asıl sorun ''Acil Ulaşım Yolları'

Olası İstanbul depremi için, Kuzey Marmara Otoyolu aort damarı olarak görülüyor. İstanbul'un tahliye planı hayati öneme sahipken, 'Acil Ulaşım Yolları' endişe yaratıyor.

istanbul depremi önlemleri Haberi

istanbul depremi önlemleri

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, İstanbul başta olmak üzere depreme karşı alınacak yeni önlemleri sıraladı. Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre; Güllüoğlu olası İstanbul depremi için mükemmele yakın “İstanbul Afet Müdahale Planı” hazırlandığını, ayrıca polislerden oluşan “PAK (Polis Arama Kurtarma)” adıyla yeni yapı kuracaklarını belirtti. TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nun bilgisine başvurduğu Güllüoğlu, yeni projeleri ve yürütülen çalışmaları şu şekilde anlattı: 

KANUN ÇALIŞMASI: Afet Risklerinin Azaltılması Kanunu taslağı çalışması başlattık. Alanında otorite akademisyenler, uzman kuruluşlarla gruplara bölündük, dünya literatürünü tarıyoruz. Doğru zemine doğru bina konulacak. Fay Yasası konusu da bu kanunun bir bölümü olarak çalışılıyor.

İZLEME SİSTEMİ: Yeni yaklaşımla yüksek katlı binalara Yapısal İzleme Sistemi koyuyoruz. Böylece o binada depremden dolayı problem, hasar var mı yok mu özellikle yüksek katlı binalar için izleyebiliyoruz.

RİSK...