19 / 03 / 2024

İstanbul dubalı köprüler

İstanbul dubalı köprüler

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Eminönü ile Unkapanı arasında açılması düşünülen sahil yolu yerine dubalar üzerinde bir köprü yapmayı düşünmüş. 8 milyon liraya mal olacak köprünün altında dükkanlar da yer alacakmış.

1942'de alınan karar: Karayolları ve köprüler için her sene 5 milyon lira harcanacak!

1942 yılında karayolları ve köprüleri ilgilendiren bir kanun projesi hazırlanmış. Projeye göre her sene karayolları ve köprüler için 5 milyon lira harcanılmasına karar verilmiş. 

İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı: Tahliye planı yapıldı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi ile ilgili yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları tek tek açıkladı. Peki İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? İşte ayrıntılar...

Kurban Bayramı'nda hangi köprüler ve otoyollar ücretsiz olacak? 2023 Bayramda köprüler bedava mı? 

Kurban Bayramı'na kısa süre kala vatandaşlar bayramda hangi köprüler ve otoyolların ücretsiz olacağını sorguluyor. İşte detaylar... 

Ramazan Bayramı’nda otoyollar bedava mı? Bayramda toplu taşıma bedava mı? Bayramda köprü ve otoyolla ücretsiz mi?

Ramazan Bayramı önümüzdeki hafta idrak edilecek. Peki “Ramazan Bayramı’nda otoyol ve köprüler bedava mı? Bayramda otoyollar ücretsiz mi?” İşte tüm soruların yanıtı!

Kurban Bayramı’nda otoyollar ve köprüler bedava olacak mı? İşte detaylar

Kurban Bayramı’na yaklaşık 10 gün kalmışken, otoyolların ve köprülerin ücretle olup olmayacağı belli oldu.

Otoyol ve köprüler belirli gün ve saatlerde daha ucuz olacak!

Otoyol ve köprülerde 'dinamik fiyatlandırma' modeli 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer aldı. Özel yazılımların devreye alınması ile geçilecek sistemde, vatandaşlar belli gün ve saatlerde otoyolları ve köprüleri daha ucuza kullanabilecek.

Tahsin Tarhan: Köprüler kamulaştırılmalı!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kuzey Çevre Otoyolu, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devlete yük olduğunu belirtti..

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı gerçekleşti! 

Türkiye’den ve Dünya’dan birçok firmanın ilgi ile takip ettiği 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı’na 150 firma katılım gösterdi. 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi ile mega projelerin son halinin sergilendiği fuar büyük ilgi ile karşılandı…

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı 9 Ekim'de!

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı 9-11 Ekim 2019 tarihlerinde Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek...

1915 Çanakkale Köprüsü ve Büyük İstanbul Tüneli görücüye çıkıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nda görücüye çıkıyor.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü görücüye çıkıyor!

Türkiye’de ilgiyle beklenen 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı“ Mega Projeler Kahramanlarını Çağırıyor” mottosu ile yeniden ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

İzmir-Çeşme Otoyolu'na ekolojik köprüler yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları ve Dışında Yaban Hayvan Ölümleri Projesi (KARAYAP) kapsamında İzmir-Çeşme Otoyolu'na yapılacak ekolojik köprülerin yapımına start verildi.

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı açıldı!

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen bir törenle açıldı.

İstanbul dubalı köprüler Haberi

İstanbul dubalı köprüler



Eminönü - Unkapanı arasında köprü


Belediye sahil yolu yerine dubalar üzerinde bir köprü yapmayı düşünüyor


     Unkapanı ile Eminönü arasında -deniz kenarını takip etmek üzere- geniş bir sahil yolu açılması şehir imar planı iktizasından olduğundan Belediye, bir müddet evvel Unkapanı'ndan sebze ve meyve haline kadar olan sahanın istimlakine başlamıştı. Bu kısımdaki istimlak muamelesi ikmal edildiği halde bir taraftan kerestecilerin başka yere nakli, diğer taraftan yıktırılacak binalarda oturanların meskensiz kalmaması gibi sebeplerden dolayı sahil yolunun bu kısmına ait inşaata başlanamamaktadır. Esasen Eminönü ile Unkapanı arasındaki saha açılıp da yolun bu kısmı yapılsa bile, umumi münakalatın temini bakımından, büyük...