24 / 04 / 2024

istanbul edirne yht hattı

istanbul edirne yht hattı

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne-İstanbul arası yolculukların 1 saatten az bir süreye ineceğini belirtti. Projenin 3 yıl sonra hizmete başlayacağını söyleyen Özdemir, hızlı tren ihalesinin bu sene içerisinde yapılacağını söyledi.

İstanbul'dan tersine göç başladı: Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de arsa fiyatları resmen uçtu!

Megakentteki yüksek konut fiyatları, deprem riski ve hayat pahalılığı tersine göçü hızlandırdı. Megakentten kaçanlar, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'yi mesken tuttu. Söz konusu illerde arsa fiyatları resmen uçtu. İşte detaylar...

İstanbul ve Edirne'de satılık 2 arsa! 

İstanbul ve Edirne'de yer alan iki adet arsa için satış ihalesi düzenleniyor. Merakla beklenen satış ihaleleri 27 Şubat ve 28 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

TOKİ Mart 2023 kura takvimi belli oldu mu? İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Edirne kuraları ne zaman? TOKİ'ye başvuran baksın!

TOKİ 250 Bin Sosyal Konut Kampanyası çerçevesinde hak sahiplerinin peş peşe belirlendiği kura tarihleri merakla araştırılıyor. TOKİ Mart 2023 kura takvimi belli oldu mu? İzmir, Tekirdağ, Edirne kuraları ne zaman? TOKİ'ye başvuranlar şimdi bakın!

Jeoloji mühendisi uyardı: Beklenen İstanbul depremi, Edirne ile Trakya'yı da etkiler!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne temsilcisi Can Yılmaz, büyük İstanbul depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte Can Yılmaz'ın o açıklamaları...

Hızlı Tren bileti fiyatlarına beşinci zam, yüzde 10 arttı! YHT İstanbul, Ankara, Konya... 18 Eylül 2022 fiyat listesi

TCDD, Yüksek Hızlı Tren seferlerine yüzde 10 zam uyguladı. 2022 senesi içerisinde beşinci kez zam gelen YHT biletleri resmen uçuşa geçti. İşte YHT güncel bilet fiyatları…

Hızlı Tren bileti fiyatları bir senede yüzde 75 zamlandı! YHT İstanbul, Ankara, Konya... 5 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Yüksek Hızlı Tren bileti fiyatlarına yapılan zamlardan sonra yolcular azaldı! Hızlı Tren bileti fiyatları bir senede yüzde 75 zamlandı! Peki, Hızlı Tren (YHT) bileti fiyatları ne kadar? Ankara, İstanbul, Konya... İşte 5 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Hızlı Tren bileti fiyatlarına dördüncü zam, yüzde 30 arttı! YHT İstanbul, Ankara, Konya...15 Haziran 2022 fiyat listesi

Ulaşımda zam yağmuru bu kez de Yüksek Hızlı Tren'i de vurdu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hızlı Tren bileti fiyatlarına yüzde 30 zam yaptı! Peki, Hızlı Tren (YHT) bileti fiyatları ne kadar? Ankara,İstanbul, Konya... İşte 15 Haziran 2022 fiyat listesi..

Hızlı Tren bileti fiyatlarına yüzde 30 zam! YHT bilet fiyatları uçtu! İstanbul, Ankara, Konya 13 Haziran fiyat listesi!

Ulaşımda dinmeyen zam yağmuru Yüksek Hızlı Treni de vurdu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Yüksek Hızlı Tren bileti fiyatlarına zam yaptı! YHT biletleri bir gecede yüzde 30 zamlandı! Peki, Hızlı Tren (YHT) bileti fiyatları ne kadar? Ankara,İstanbul, Konya... İşte 13 Haziran 2022 fiyat listesi!

Hızlı Tren bileti fiyatlarına üçüncü zam, yüzde 15 arttı! YHT İstanbul, Ankara, Konya... İşte 20 Nisan fiyat listesi...

Bayram gelirken otobüs biletlerine yapılan zamlardan sonra pek çok kişi Yüksek Hızlı Tren'i tercih etmeye başladı! Peki, Hızlı Tren (YHT) bileti fiyatları ne kadar? Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul, Konya-Ankara... İşte 20 Nisan 2022 fiyat listesi...

YHT biletlerine büyük zam! Ankara-İstanbul, Konya- Ankara, Konya- İstanbul tren bileti fiyatları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki TCDD, Yüksek Hızlı Tren (YHT) bşlet fiyatlarına 19 Nisan tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere yüzde 15 zam kararı aldı. Bu kararın ardından YHT biletlerine 2022'de üçüncü zam gelmiş oldu.

Hızlı Tren bileti fiyatları zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya biletleri... İşte 18 Nisan 2022 fiyat listesi...

Bayram gelirken pek çok kişi hızlı tren fiyatlarını araştırmaya başladı! Peki, Hızlı Tren (YHT) bileti fiyatları ne kadar? Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul... İşte 18 Nisan 2022 fiyat listesi...

istanbul edirne yht hattı Haberi

istanbul edirne yht hattı

Edirne Valisi Günay Özdemir, 3 yıl sonra hızlı trenin  hizmete başlamasıyla Edirne-İstanbul arası yolculukların 1 saatten az bir süreye  ineceğini belirterek, "Tarihteki İpek Yolu güzergahları ve ekonomik anlamdaki  güzergahlara bakıldığında, Edirne hem hızlı trenle hem de diğer ulaşım  araçlarıyla, üçüncü köprünün yapılmasından sonra çok daha dünyayla entegre olmuş  şehir olacak." dedi.


Özdemir, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Edirne Belediyesi,  Hürriyet gazetesi ve Taş Yapı işbirliğinde ETSO konferans salonunda düzenlenen   "Ekonomi Zirvesi"nde, kentin konumu itibariyle hem Avrupa'ya hem de İstanbul'a  hitap edebildiğini anlattı.


Edirne'nin tarihsel anlamda da medeniyetlerin dünyaya yayıldığı bir  merkez olduğunu belirten Özdemir, Edirne'nin Osmanlı'nın kurulduğu bütün inanç ve  düşüncelerin ortak yaşama biçimi oluşturduğu bir şehir olduğunu ifade etti.


Özdemir, şöyle konuştu:


"Hızlı trenin bu sene içerisinde ihalesi yapılacak....