26 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi ne zaman tamamlanacak

İstanbul Finans Merkezi ne zaman tamamlanacak

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan yaptığı açıklamada, İstanbul Finans Merkezi'nde fiziki tamamlanmanın Eylül 2021 itibarıyla yüzde 67.51'e ulaştığını kaydetti.

Emlak Konut GYO İFM kapsamında 207.5 milyon TL'lik sözleşme imzaladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından ihale edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında 207 milyon 500 bin TL'lik sözleşme imzalandı...

Murat Kurum'dan İstanbul Finans Merkezi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada toplam 3,5 milyon metrekare inşaat alanına sahip İstanbul Finans Merkezi'nin 2021 Aralık ayına yetiştirilmesi için gece gündüz mesai harcandığını dile getirdi.

Emlak Konut, İFM kapsamında 629.8 milyon TL'lik sözleşme imzaladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından ihale edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında 629 milyon 870 bin TL'lik sözleşme imzalandı...

İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatı 2022'de bitecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak, 2022 yılının başında Finans Merkezi'nin inşaat sürecinin biteceğini açıkladı.

İFM 2021'in sonunda açılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2020-2022 Yeni Ekonomi Programın lansman toplantısını hayata geçirdi. "Değişim başlıyor" temalı toplantıda İstanbul Finans Merkezi'nin 2021'de açılacağı açıklandı.

İFM projesini 2023 yılından önce hayata geçireceğiz!

Finans Merkezi Konferansı'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak İstanbul Finans Merkezi projesinin 2023 yılından önce hayata geçirileceğini söyledi.

İstanbul Finans Merkezi bölgeye değer kattı!

Ataşehir’de yükselen İstanbul Finans Merkezi, Ataşehir, Şerifali, Kozyatağı, Yeni Sahra, Göztepe ve Ümraniye’nin değerini katlarken, proje içinde yer alacak kurum ve kuruluşlarda çalışacak beyaz yakalıların ev talepleri de metroyla bağlantılı semtlerin cazibesini artırıyor

İstanbul Finans Merkezi 2018'e kadar tamamlanacak mı?

İstanbul Finans Merkezi ağır aksak ilerliyor. 2007 yılında gündeme gelen ve 2012'de ilk ihalesi düzenlenen 5 milyar dolar değerindeki projenin açılış tarihi önce 2016'ya ardından 2018'e ertelendi.

İstanbul Finans Merkezi'ne özel teşvikler verilmeli!

Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir: "İstanbul’un kalbindeki bu proje için büyük heyecan duyuyoruz." dedi. Halisdemir, finans merkezine özel teşvikler verilmesi gerektiğini belirtti.

İstanbul Finans Merkezi bakanlıktan onaylandı!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Gerekli işlemler yapılmak üzere Ümraniye Belediye Başkanlığına iletilen projenin 2018 yılında tamamlanması planlanıyor.

İstanbul Finans Merkezi 2018 yılında tamamlanacak!

Türkiye'yi 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak dev projeler hızla devam ediyor. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde yer alacak banka ve kurumların inşaat sürecine katılmasıyla Finans Merkezi'nin 2018'de tamamlanması bekleniyor.

İstanbul Finans Merkezi'ne özel teşvik verilmeli!

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, “İstanbul Finans Merkezine rekabetçiliğinin artırılması ve uluslararası finans merkezleri arasında öne çıkabilmesi adına özel bir teşvik verilmesi gerekiyor" dedi.

İstanbul Finans Merkezi'nin teslimi ertelendi mi?

Açılış tarihi sürekli ertelenen İstanbul Finans Merkezi'nde kamu kuruluşlarının inşaata başlamamasını eleştiren Ali Ağaoğlu, "Şu ana kadar 500 milyon lira para harcadım, ortada bir şey yok" dedi.

İstanbul Finans Merkezi'nin altyapısı hazır!

Dört ana bölgeden oluşan Finans Merkezi'nde 560 bin metrekare ofis, 90 bin metrekare alışveriş, 70 bin metrekare otel, 60 bin metre kare rezidans alanı ve 24 bin araçlık otopark bulunacak.

İFM’de nihayet mutlu son! İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı 17 Nisan’da hizmete açılıyor!

Uzun bir süredir ekonomi ve iş dünyası tarafından heyecanla beklenen İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesinde nihayet son aşamaya gelindi. İFM projesinin bankalar etabı 17 Nisan Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak.

İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabı 17 Nisan'da açılıyor! 

İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 Nisan Pazartesi günü resmen hizmete açılıyor. 

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım başladı! Kamu bankaları taşınma hazırlığında!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken, kamu bankaları da taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın nisan ayı içerisinde birim birim Ataşehir’deki genel müdürlük binalarına taşınacağı belirtiliyor.

İstanbul Finans Merkezi, kiralık ve satılık konut fiyatlarını resmen uçurdu! İFM'ye taşınacak personeller ev bulamıyor!

İstanbul Finans Merkezi sebebiyle bölgedeki kiralık ve satılık konut fiyatları resmen uçtu. Bu artışlardan İFM için Ankara’dan İstanbul’a taşınacak personel de etkilendi...

Küresel finans merkezinin çekim merkezi olacak projede geri sayım! İstanbul Finans Merkezi nisan ayında açılıyor

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde halen inşaat çalışmaları süren İstanbul Finans Merkezi projesinde sona gelindiği belirtiliyor. 75 bin kişiye istihdam olanağı sağlaması beklenen merkezin, nisan ayında açılması bekleniyor.

İstanbul Finans Merkezi için geri sayım başladı!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi'ne (İFM) taşınma sürecine ilişkin olarak yaptığı açıklamada binalar bittiğini ve içinde birtakım düzenlemeler olduğunu söyledi. Aşan, yıl sonu veya ocak ayı gibi inşallah taşınılacak durumda olacağını da söyledi.

İstanbul Finans Merkezi Kanunu resmen yasalaştı! 20 yıl boyunca o şirkete kullanma izni verildi

İstanbul Finans Merkezi’nin yönetilmesi ve işletilmesine dair hükümler ile burada yürütülecek faaliyetler ve bu faaliyetlere ilişkin teşvik, indirim, istisna ve muafiyetleri düzenleyen kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda bugün kabul edildi.

İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası'nda sona gelindi!

2 seneden beri çalışmaları sürdürülen İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası’yla ilgili çalışmalarda sona gelindi. Teklifin en geç bu Haziran'a kadar Meclis'te olması hedefleniyor. Burada faaliyette bulunacak şirketler oldukça yüksek vergi muafiyetlerinden faydalanacak...

Ziraat Bankası İstanbul Finans Merkezi'ne ilk taşınan olacak!

Merkez üssü Ankara'da bulunan Ziraat Bankası Haziran'da İstanbul Finans Merkezi'ne taşınıyor.

İş GYO İstanbul Finans Merkezi binasının değeri ne kadar?

İş GYO İstanbul Finans Merkezi binasının değeri belli oldu. Peki İş GYO İstanbul Finans Merkezi binasının değeri ne kadar? İşte İş GYO İstanbul Finans Merkezi binasının değerleme raporu...

İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatında son durum ne?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatındaki son durumu kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in o yazısı...

İstanbul Finans Merkezi’nde kiralamalar başladı!

Mimarisinde Cumhurbaşkanlığı tarafından değişikliğe gidilen İstanbul Finans Merkezi projesinin yeni yüzü yayınlandı. Hazırlanan internet sitesinde ofis, ve alışveriş merkezi için kiralama sürecinin başladığı, başvuruların alındığı belirtildi.

İstanbul Finans Merkezi 2022'nin ortasında açılacak!

İFM'nin 2022'nin ortasında faaliyete alınması hedefleniyor. Peki İstanbul’u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir konuma yükseltecek olan projede neler var? İşte tüm ayrıntılarıyla İstanbul Finans Merkezi...

İstanbul Finans Merkezi ne zaman tamamlanacak Haberi

İstanbul Finans Merkezi ne zaman tamamlanacak

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, merakla beklenen İstanbul Finans Merkezi'nde fiziki tamamlanmanın bu ay itibariyle yüzde 67.51'e ulaştığını kaydetti. Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre, Aşan, yaptığı açıklamada, katılım finans konusunda bazı işbirlikleri yapabileceklerini dile getirerek, "İstanbul için katılım finans tarafında ciddi bir ilgi var. Yasa çalışması devam ediyor Orada iyi bir altyapı oluşturacağız" dedi. A Para'nın düzenlediği Finansın Geleceği Zirvesi'nde "İstanbul Finans Şehri'ne Doğru" başlıklı sunum yapan Aşan, "Birkaç işbirliği peşindeyiz. Malezya bizim açımızdan önemli ama onların kendi öncelikleri var, bizim kendi önceliklerimiz var. Körfez çok hevesli ama işte onların geleceği altyapı bizim tam istediğimiz altyapı mıdır? Bunlara bakılıyor. Ancak şunu söyleyeyim; İstanbul için katılım finans tarafında ciddi bir ilgi var" dedi.

AVANTAJI KULLANALIM

Küresel ekonomide yaşanan...