16 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi nerede

İstanbul Finans Merkezi nerede

İFM'nin 2022'nin ortasında faaliyete alınması hedefleniyor. Peki İstanbul’u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir konuma yükseltecek olan projede neler var? İşte tüm ayrıntılarıyla İstanbul Finans Merkezi...

İstanbul Finans Merkezi 2022'nin ilk çeyreğinde açılacak!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul'un merakla beklediği İstanbul Finans Merkezi projesinin 2022'nin ilk çeyreğinde tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

İstanbul Finans Merkezi’nin yüzde 60'ı tamam!

Vakıf GYO Genel Müdürü Onur İncehasan, “Finans Merkezi'ndeki projemizin yüzde 60'ı tamamlandı. Yıl sonunda iki kulemiz hazır olacak” şeklinde konuştu. 

İstanbul Finans Merkezi’nin inşaatı Aralık'ta tamam!

Ümraniye’de inşaatı süren İstanbul Finans Merkezi’nde incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''İnşallah 2021 yılı Aralık ayı sonu itibarıyla finans merkezi inşaatını tamamlamış olacağız'' dedi.

İstanbul Finans Merkezi'nde inşaat 18 ayda tamamlanacak!

Servet GYO'nun portföyünde yer alan İstanbul Finans Merkezi projesinde inşaat çalışmalarına başladı. Projede yer alan bin 217 metrekarelik dükkan 20 milyon TL'ye BİM'e satıldı.

4 milyon metrekarelik ofis için İFM endişesi!

Türkiye'de tamamlanan A plus ofislerin büyüklüğü 10 milyon metrekareye ulaşırken, bu ofislerin 4 milyon metrekaresi elde kaldı. 2022'de açılması beklenen 1 milyon 200 bin metrekarelik kiralama alanı olan İFM'nin sektörün stoklarını daha da artıracağı düşünülüyor.

İFM'ye Çinli yatırımcı ilgisi!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2022’de açılacağını söylediği İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesi, yeni yatırım imkanları ile ekonomik gelişmeler konuşuldu.

İstanbul Finans Merkezi 2022'de açılacak!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi'ni 2022 yılının başlarında açmayı planladıklarını açıkladı.

İstanbul Finans Merkezi'nin teşvik takvimi ne zaman açıklanacak?

İstanbul'da mega projeler yapılıyor. Bunlar önemli ancak mega projeler kadar önemli olan bir proje daha var. O da İstanbul Uluslararası Finans Merkezi. Peki, İstanbul Finans Merkezi'nin teşvik takvimi ne zaman açıklanacak?

İstanbul Finans Merkezi, Ümraniye'yi uçurdu!

İstanbul Finans Merkezi'ne (İFM) yakın olan Ümraniye'nin metro hattıyla gelişimi hızlandı. Ümraniye markalı konutun yeni üssü haline geldi.

İstanbul’a uluslararası bir finans merkezi şart!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Dr. Önder Halisdemir finans merkezi ve faiz düşüşünü ele alan bir makale yazdı. İşte Halisdemir'in İstanbul'a uluslararası bir finans merkezinin gerekliliğine dair görüşlerini paylaştığı makalesi...

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinde inşaat başlıyor!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin (İFM) inşası için hazırlanan avan projede son aşamaya gelindi. Gerekli ruhsat izinleri alındıktan sonra projeye ilk kazmanın bu ay içinde vurulması bekleniyor.

İstanbul Finans Merkezi'ne özel teşvikler verilmeli!

Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir: "İstanbul’un kalbindeki bu proje için büyük heyecan duyuyoruz." dedi. Halisdemir, finans merkezine özel teşvikler verilmesi gerektiğini belirtti.

İFM İstanbul'un uluslararası finans merkezi olmasını sağlayacak!

KGF Genel Müdürü Hikmet Kurnaz,"İFM, büyük bir iddiayı, bir iradeyi ortaya koyuyor. İFM, Türkiye finans tarihinde anlatılacak bir ders olacak" diyor.

İstanbul Finans Merkezi alışveriş merkez mi olacak?

Sözcü Gazetesi'nin köşe yazarı Murat Muratoğlu bugün köşesinde " Finans merkezi dediler alışveriş merkezi olacak " başlıklı yazısına yer verdi. İşte o yazının detayları...

İFM’de nihayet mutlu son! İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı 17 Nisan’da hizmete açılıyor!

Uzun bir süredir ekonomi ve iş dünyası tarafından heyecanla beklenen İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesinde nihayet son aşamaya gelindi. İFM projesinin bankalar etabı 17 Nisan Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak.

İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabı 17 Nisan'da açılıyor! 

İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 Nisan Pazartesi günü resmen hizmete açılıyor. 

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım başladı! Kamu bankaları taşınma hazırlığında!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken, kamu bankaları da taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın nisan ayı içerisinde birim birim Ataşehir’deki genel müdürlük binalarına taşınacağı belirtiliyor.

İstanbul Finans Merkezi, kiralık ve satılık konut fiyatlarını resmen uçurdu! İFM'ye taşınacak personeller ev bulamıyor!

İstanbul Finans Merkezi sebebiyle bölgedeki kiralık ve satılık konut fiyatları resmen uçtu. Bu artışlardan İFM için Ankara’dan İstanbul’a taşınacak personel de etkilendi...

Küresel finans merkezinin çekim merkezi olacak projede geri sayım! İstanbul Finans Merkezi nisan ayında açılıyor

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde halen inşaat çalışmaları süren İstanbul Finans Merkezi projesinde sona gelindiği belirtiliyor. 75 bin kişiye istihdam olanağı sağlaması beklenen merkezin, nisan ayında açılması bekleniyor.

İstanbul Finans Merkezi için geri sayım başladı!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi'ne (İFM) taşınma sürecine ilişkin olarak yaptığı açıklamada binalar bittiğini ve içinde birtakım düzenlemeler olduğunu söyledi. Aşan, yıl sonu veya ocak ayı gibi inşallah taşınılacak durumda olacağını da söyledi.

İstanbul Finans Merkezi Kanunu resmen yasalaştı! 20 yıl boyunca o şirkete kullanma izni verildi

İstanbul Finans Merkezi’nin yönetilmesi ve işletilmesine dair hükümler ile burada yürütülecek faaliyetler ve bu faaliyetlere ilişkin teşvik, indirim, istisna ve muafiyetleri düzenleyen kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda bugün kabul edildi.

İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası'nda sona gelindi!

2 seneden beri çalışmaları sürdürülen İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası’yla ilgili çalışmalarda sona gelindi. Teklifin en geç bu Haziran'a kadar Meclis'te olması hedefleniyor. Burada faaliyette bulunacak şirketler oldukça yüksek vergi muafiyetlerinden faydalanacak...

Ziraat Bankası İstanbul Finans Merkezi'ne ilk taşınan olacak!

Merkez üssü Ankara'da bulunan Ziraat Bankası Haziran'da İstanbul Finans Merkezi'ne taşınıyor.

İş GYO İstanbul Finans Merkezi binasının değeri ne kadar?

İş GYO İstanbul Finans Merkezi binasının değeri belli oldu. Peki İş GYO İstanbul Finans Merkezi binasının değeri ne kadar? İşte İş GYO İstanbul Finans Merkezi binasının değerleme raporu...

İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatında son durum ne?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatındaki son durumu kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in o yazısı...

İstanbul Finans Merkezi’nde kiralamalar başladı!

Mimarisinde Cumhurbaşkanlığı tarafından değişikliğe gidilen İstanbul Finans Merkezi projesinin yeni yüzü yayınlandı. Hazırlanan internet sitesinde ofis, ve alışveriş merkezi için kiralama sürecinin başladığı, başvuruların alındığı belirtildi.

İstanbul Finans Merkezi 2022'nin ortasında açılacak!

İFM'nin 2022'nin ortasında faaliyete alınması hedefleniyor. Peki İstanbul’u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir konuma yükseltecek olan projede neler var? İşte tüm ayrıntılarıyla İstanbul Finans Merkezi...

İstanbul Finans Merkezi nerede Haberi

İstanbul Finans Merkezi nerede

İstanbul’u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilecek seviyeye yükseltmesi planlanan İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesinin 2022'nin ortasında faaliyete alınması hedefleniyor. Proje, 15 sene sonunda Türkiye'nin ekonomisine 250 milyar dolar gelir etkisi ve 160 milyar dolar düzeyinde bir katma değer sunacak. 

Türkiye ekonomisinin büyümesine katkı sunacak ve finansal hareketliliği yükselterek geniş finansal ürün ve hizmet yelpazesinin merkezi olacak projede T.C. Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, BDDK, SPK ile borsa ve sigorta alanındaki kuruluşlar bulunacak. Projedeki 1,5 milyon metrekare büyüklüğe sahip kiralanabilir alanda bankacılık, sermaye piyasaları, sigortacılık, varlık yönetimi ve danışmanlık sektörlerinin 1.000’den fazla oyuncusu faaliyet gösterecek.

İFM faaliyete geçtiğinde, İstanbul’un bir finans merkezi şeklinde uluslararası kuruluşlar için cazibesini artırması, vergi kayıplarının minimum seviyelere çekilmesi ve ekosistemin hızla gelişmesiyle, 15 senede...