26 / 04 / 2024

istanbul gayrimenkul piyasası

istanbul gayrimenkul piyasası

Son bir yıl içerisinde dövizdeki artış ve faizlerdeki yükseliş sebebi ile durağanlaşan hatta gerileyen gayrimenkul piyasasından en az etkilenen illerin başında İstanbul geliyor...

İstanbul, gayrimenkulde Avrupa'da sonuncu oldu!

İstanbul gayrimenkulde yatırım ve gelişim açısından bu sene de Avrupa sonuncusu oldu. Bunda döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar ve enflasyon rakamları etkili oldu.

1984 yılında Erenköy'de 5.580.000 liraya daire!

Reşat Altın'ın 30 bin 308 liraya satıldığı 1984 yılında, Erenköy'de iki odalı daireler 5 milyon 580 bin liraya satılacakmış. Daireler ayda 60 bin ile 120 bin lira arasında satılacakmış.

Moskova ve İstanbul en sıcak gayrimenkul piyasaları oldu

Moskova ve İstanbul, Avrupa'daki 27 şehir içinde en sıcak gayrimenkul piyasaları oldu.

Yatırımcılar gözünü ofise dikti! Ticari gayrimenkul piyasası yeniden canlandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde evden çalışmayla beraber düşüşe geçen ticari emlak piyasası yeniden canlandı. Açıklanan küresel raporlar bu sene için olumlu işaretler verirken, gayrimenkul uzmanları da yaptıkları açıklamada özellikle lüks ofise talebin arttığını belirtti.

Gayrimenkul piyasasında son durum: Alanın kazandığı satanın kaybettiği dönem!

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale bölgelerinde hizmet veren Simge Emlak Değerleme sahibi Mustafa Altınkök gayrimenkul piyasasında son durumu değerlendirdi. 

Burçistanbul Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Burçistanbul Gayrimenkul Limited Şirketi  bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Hilmi Öztürk tarafından kuruldu.

Silivri gayrimenkul piyasasında son durum ne? İşte İstanbul'un yükselen ilçesinde metrekare fiyatları!

Son dönemdeki konut projeleri atağıyla dikkat çeken Silivri ilçesi, 35 mahalleden oluşuyor. Peki Silivri gayrimenkul piyasasında son durum ne? İşte İstanbul'un yükselen ilçesinde kalem kalem metrekare fiyatları...

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

Çukurambar gayrimenkul piyasasında son durum ne?

Prokule Türkiye Gayrimenkul Danışmanı Fatih Gürpınar, Ankara Çukurambar gayrimenkul piyasasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Burçistanbul Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Burçistanbul Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Anonim Şirketi Esenyurt’ta  7 milyon 335  bin TL sermaye bedeli  ile Memduh Öztürk tarafından kuruldu.

ABD'de ticari gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?

ABD Merkez Bankası (Fed), şirket ofislerine olan talepte düşüş yaratabilecek olan koronavirüs salgınının, hastalıktan sonra ticari gayrimenkul piyasasının kırılgan bir hale gelebileceğini belirtti.

2021'in ilk çeyreğinde gayrimenkul piyasası nasıl?

Investmentime kurucusu Murat Binici 2021'in ilk çeyreğinde gayrimenkul piyasasındaki son durumu değerlendirdi. İşte o değerlendirme...

Gayrimenkul Piyasası Araştırması 2020 Pazarlık Marjı toplantısı 8 Aralık'ta!

İstanbul Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. (İGD), “Gayrimenkul Piyasası Araştırması 2020- Pazarlık Marjı” adıyla İstanbul gayrimenkul piyasasına dair yaptığı araştırmanın sonuçlarını online bir basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşacak. 

Gayrimenkul piyasası hareketlendi! Fiyatlar arttı!

Gayrimenkul piyasası konut kredi faizlerinin yüzde 1'in altına düşmesiyle hareketlendi. Gayrimenkul yatırımcılarına göre önümüzdeki dönemde piyasa canlanacak. 2021'de talep ve maliyetlerin artmasıyla konut satış fiyatları yükselecek.

Depremler gayrimenkul piyasasını da etkiliyor!

Son günlerde yaşanan depremler sonrası gayrimenkul piyasası hareketlendi. TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, "Deprem öldürmez bina öldürür örneğini son Elazığ depreminde de gördük" dedi...

Mega projeler İzmir gayrimenkul piyasasını hareketlendirdi!

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun açılmasının ve faiz oranlarındaki indirimin İzmir gayrimenkul piyasasını yüzde 30-40 hareketlendirerek konut satışlarını artırdığını belirtti...

istanbul gayrimenkul piyasası Haberi

istanbul gayrimenkul piyasası

İstanbul, dövizdeki artış ve faizlerdeki yükseliş sebebi ile durağanlaşan hatta gerileyen gayrimenkul piyasasından en az etkilenen illerin başında geliyor. 

İstanbul'un özellikle Kuzey Marmara Otobanı ve İstanbul Havalimanı'nı takiben batısına doğru ilerleyen ilçelerinde gayrimenkul piyasası pek çok sektörden ve yatırımdan daha hızlı hareket etmeye ve değerlenmeye devam ediyor. Bu hattı takiben İstanbul Havalimanı civarında olan Arnavutköy başta olmak üzere Çatalca ve Silivri ilçeleri de alım ve satımların yoğun olduğu mevkiler arasında yer alıyor.

Bu bölgelerde önceki yıllara göre gayrimenkul fiyatları büyük bir artış göstermedi ancak özellikle arazi fiyatlarında belirli bir artış oldu. Önümüzdeki aylarda tamamlanması beklenen ve İstanbul'un doğu ucu ile batısını Edirne ve Çanakkale'ye kadar bağlayıp uzatacak olan Kuzey Marmara Otobanı ile birlikte bu hattın civarındaki arazi fiyatlarında olumsuz ekonomik...