28 / 03 / 2024

İstanbul Gökdelenleri

İstanbul Gökdelenleri

İstanbul'da son dönemde yapılan gökdelenler meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İstanbul'a iki yeni gökdelen geliyor!

2006 yılında Torunlar ve Akın Holding, İstanbul'da iki yeni gökdelen inşa edecekmiş. İşte, Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber...

2005 yılında İstanbul'da bina yükseklikleri giderek artıyor!

2005 yılında İstanbul'da kent içinde konut yapılacak arsanın az olması nedeniyle yeni projelerdeki bina yükseklikleri gittikçe artıyormuş. 2 bin 108 gökdelenin bulunduğu şehire 116 gökdelen daha inşa edilecekmiş.

2001 yılında gökdelenlerden kaçış başlamış!

2001 yılında piyasadaki ekonomik krizle birlikte ABD'de yaşanan 11 Eylül saldırıları sonrası gökdelenlere olan ilgi azalmaya başlamış. Holdinglerin plaza yerine müstakil binaları tercih etmeye başlamasıyla plazalar boş kalmış.

1996 yılında rantı yüksek olan bölgeler gökdelen alanı olarak seçiliyormuş!

1996 yılında İstanbul'un göğü delinmiş ve Şişli'de 11, Maslak'ta 6 gökdelenin yapımı sürüyormuş. Rantı çok yüksek olan bölgeler, Şişli - Maslak hattı, gökdelen alanı olarak seçiliyormuş.

1994 yılında en pahalı gökdelen İstanbul'daymış!

1994 yılında İstanbul, Avrupa şehirleri ile döviz bazında karşılaştırıldığında, ofislerin kira getirisi açısından en karlı şehir İstanbul olmuş. Gökdelenlerin satış fiyatları metrekare başına bin 500 dolar civarındaymış.

1991 yılında İstanbul'da gökdelen sayısı 40'ı bulmuş!

1991 yılında gökdelenlerin sayısı 40'ı bulmuş. Barbaros Bulvarı ile Maslak arasında yükselen gökdelenler 2 milyon metrekarenin üstünde inşaat alanına sahipmiş ve 40 kadar gökdelene 5 trilyon harcanmış.

1990 yılında gökdelenlerin fiyatı astronomik seviyedeymiş!

1990 yılında İstanbul'un muhtelif semtlerinde yükselen gökdelenlerin kiraları astronomik seviyedeymiş. Gökdelenlerdeki ofis ve dükkanların metrekaresi bin 500 dolar ile 2 bin 500 dolar arasında satılıyormuş.

İstanbul gökdelende Avrupa birincisi ama yüksek yapı yönetmeliği yok!

İstanbul gökdelende Avrupa birincisi ama yüksek yapı yönetmeliği yok. İstanbul, yüksek binalarla ilk kez 1990'lı yıllarda tanıştı. Yıllar içinde sayıları da arttı. İstanbulun boyu özellikle son 10 yılda giderek uzadı.

İstanbul’un en yüksek 10 binası!

İstanbul’un en yüksek 10 binasını mercek altına aldık. İşte sundukları 5 yıldızlı otel hizmetleri ile de adeta konforu gökyüzüne taşıyan İstanbul’un en yüksek 10 binası…

İstanbul gökdelenlerinde 50 metreden sonra itfaiye yok!

Gökdelenler yangına karşı tüm silahlarını kuşanmış durumda. Dış cephede ise görev itfaiyenin. Ama 50 metrenin üzerine çıkacak merdiveni yok

İstanbul’daki o gökdelenler için şok karar!

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki “Four Winds Park Residance” gökdelenleri, 2020 yılından sonra çıkarılan yeni düzenleme sonrası tekrar gündeme oturdu.

Dünyanın en uzun gökdelenleri!

Dünyanın en uzun gökdelenleri listesi inşaatları devam eden kulelerin tamamlanmasının ardından güncellendi. Dünyanın en uzun gökdelenleri listesinde bu yılda Burj Khalıfa birinci sırada yer aldı.

Zeytinburnu 16/9 gökdelenleri için mahkemeden yeni karar!

İstanbul’un tarihi silüetini bozan 16/9 gökdelenlerinin tıraşlanmasıyla ilgili mahkemeden yeni bir karar çıktı. 16 Haziran'da görülen davada silüeti delen 13 katlık bölümünün yıkılması kararını uygulamayan 4 kişiye hapis cezası verildi.

Gökdelenler imar planı çerçevesinde mi tasarlanıyor?

İstanbul Arel Üniv. Fen Bil. Enst. Müdürü Prof. Dr. Mete Tapan, Cumhuriyet Gazetesi'nde gökdelenleri kaleme aldı. İşte Mete Tapan'ın o yazısı...

Artan gökdelen sayısı ısı farklılığına neden oluyor!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Hazal Ocak bugünkü yazısında, İstanbul’un tarihi silüetine zarar verdiği söylenen gökdelenleri anlattı. Ocak, gün geçtikçe artan gökdelenlerin ısı farklılığına neden olduğunu belirtti.

1988 yılında İstanbul'un ilk gökdelenleri Zincirlikuyu'da inşa edilecekmiş!

1988 yılında İstanbul'un ilk gökdelenleri Zincirlikuyu Kavşağı'nda inşa edilecekmiş. STFA Grubu tarafından 42 katlı olarak inşa edilecek gökdelenler için hazırlanan projeler, Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın imzasından sonra uygulanacakmış.

1986 yılında İstanbul'un ilk gökdelenleri Zincirlikuyu'da inşa edilecekmiş!

1986 yılında İstanbul'un ilk gökdelenleri, Sezai Türkeş-Fevzi Akkaya şirketi tarafından Zincirlikuyu Kavşağı'nda inşa edilecekmiş. Zincirlikuyu'da inşa edilecek gökdelenler, İstanbul'un siluetini bozar, bozmaz diye tartışma konusu olmuş.

Zeytinburnu 16/9 gökdelenleri yasaya uygun mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce İstanbul, Zeytinburnu'nda bulunan ve sık sık ' silüet ' tartışmalarının ortasında kalan 16 / 9 gökdelenlerinin yasaya uygun olduğunu belirtti.

Rings İstanbul güncel fiyat listesi!

Rings İstanbul'da teslimler hemen yapılıyor. 1500 daireden meydana gelen projede 50 ay vade farksız taksitle ödeme yapılıyor. İşte Rings İstanbul güncel fiyat listesi...

N Logo İstanbul güncel satış fiyatları!

N Logo İstanbul Evleri Özyurtlar İnşaat tarafından Esenyurt'ta hayata geçiriliyor. Projede daire satışları devam ediyor. N Logo İstanbul güncel satış fiyatları şöyle:

Concord İstanbul güncel fiyat listesi!

Çeşitli sosyal yaşam alanına yer verilen Concord İstanbul Evleri E-5'in yanıbaşında hayata geçiriliyor. Proje 1.175 tane konuttan meydana geliyor. İşte Concord İstanbul güncel fiyat listesi...

İBB'den Onaltı Dokuz gökdelenlerine inceleme!

İstanbul'un siluetine hançer gibi saplanan Zeytinburnu'ndaki 16:9 gökdelenleri için verilen yıkım kararının uygulanmaması üzerine İBB inceleme başlattı..

Güllüce: 16/9’u kurtaran maddeyi tasarıdan çıkarttım

Başta 16/9 gökdelenleri olmak üzere imar planları iptal edilen tüm yapıların kurtulmasını sağlayacak İmar Kanunu’ndaki ek maddeyi Çevre Bakanı İdris Güllüce engelledi. Güllüce şunları söyledi...

İstanbul Gökdelenleri Haberi

İstanbul Gökdelenleri

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İstanbul'da son dönemde yapılan gökdelenlere ilişkin soru önergesi hazırladı. 

Gürer sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Gürer önergesinde "İstanbul'da 127 gökdelenden 117'sinin son dönemde yapıldığı bilinmektedir. Buna karşın sürekli yüksek katlı binaların varlığı eleştiri konusu yapılmaktadır." şeklinde açıklamalarda bulunarak "Hem izin vermek, hem yanlış olduğunu ifade etmek nasıl bir bakış ve yaklaşımdır?" diye...