19 / 04 / 2024

istanbul imar bürosu ne zaman kuruldu

istanbul imar bürosu ne zaman kuruldu

12 Ağustos 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde Fransız şehir planlama uzmanı çalışmalarını bitirmiş ve raporunu gönderecekmiş. 1933 tarihinde belediyede İmar Bürosu çalışmalara başlayacakmış.

Yunan deprem uzmanından İstanbul açıklaması: İstanbul'da büyük bir deprem beklediğimiz kesin!

6 Şubat depremlerinin yaraları sarılırken, beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündeme geliyor. Yunan deprem uzmanı, İstanbul'da büyük bir deprem beklendiğinin kesin olduğunu söyledi. İşte o açıklama...

Kandilli açıkladı: İstanbul'u büyük bir yıkım ve kaos bekliyor! Olası büyük depremde megakentte tsunami de olacak! 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Musavver Didem Cambaz, olası İstanbul depreminde tsunami beklendiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Beklenen İstanbul depreminin büyüklüğü 7.9'u bulabilir! Japon uzman bu 7 ilçeyi uyardı: Binalarda çok hasar olacak!

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı bir son dakika açıklamasında bulundu ve 7 ilçeyi uyardı. İşte uzman isimin o açıklaması...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

BiTaksi’den yeni hizmet: İstanbul’da 'Büyük Taksi' dönemi başladı!

BiTaksi kalabalık aileler için 8 kişilik ‘Büyük Taksi’ hizmetini başlattı. Yeni araçların engelli bireylerin ihtiyaçlarının da göz önünde bulundurularak tasarlandığı belirtilirken, yeni taksi seçeneği ile arkadaş grupları ve kalabalık ailelere rahat yolculuk yapma imkanı sunulduğu kaydedildi.

İstanbul'da büyük deprem olacak mı? Deprem bilimciden flaş açıklama! Büyük İstanbul depremi bu büyüklükte olacak! 

Marmara denizinde dün yaşanan deprem, İstanbulluları tedirgin etti. İstanbul'da büyük deprem olacak mı? Deprem bilimciden flaş açıklama! Büyük İstanbul depremi bu büyüklükte olacak! 

İstanbul'dan büyük kaçış başladı! Riskli bölgeler terk ediliyor

Kahramanmaraş depreminin ardından riskli bölgelerden taşınmaya başlayan vatandaşlar daha emniyetli gördükleri yerlere göç ediyorlar.

İstanbul’da büyük deprem olacak mı? İşte uzmanların tek tek görüşleri!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremlerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’da büyük bir deprem olacak mı tartışmaları iyice alevlendi. Kimi jeologlar, İstanbul’da en az 7,5 büyüklüğünde bir deprem olacağını iddia ederken, kimileri ise buna ihtimal vermiyor. Peki hangi uzman ne diyor?

10 şehirde 'Deprem Suçları Soruşturma Bürosu' kurulacak!

Adalet Bakanlığı tarafından depremden etkilenen şehirlerde Cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderilerek, yıkılan binalarla ilgili Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması ve sorumlularla ilgili bazı tedbirlerin alınması istendi.

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Deprem uzmanı Naci Görür peş peşe açıkladı! İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Kanal İstanbul'da büyük gün yarın!

Kanal İstanbul projesinde yarın büyük gün. Proje için ilk kazma yarın Sazlıbosna'da vurulacak. Sazlıbosnalı sakinler, projeden memnun olduklarını belirtti. 

İstanbul'da büyük dönüşüm başlıyor!

İstanbul Üsküdar'da başlayacak kentsel dönüşümde üç mahalle daha eklendi. Böylelikle ilçede 22 bin 155 bağımsız birim bağımsız birim yenilecek. 

İstanbul imar harçları 2021!

İstanbul imar harçları 2021 geçtiğimiz günlerde belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü, 2021 yılı hizmet tarifesini açıkladı. İşte İstanbul imar harçları 2021....

istanbul imar bürosu ne zaman kuruldu Haberi

istanbul imar bürosu ne zaman kuruldu

Şehrin planı

İmar bürosu yakında işe başlıyor


Bir müddetten beri şehrimizde tetkikatta bulunan Fransız şehir mütehassıslarından M. Lambert'de Fransa'ya dönmüştür. Mütehassıs, üç ay içinde şehrin imarına dair projesini hazırlayarak gönderecektir. Şehrimize gelen diğer mütehassıslar da bu zamana kadar raporlarını ikmal ederek İstanbul'a göndereceklerdir.


Şehrin müstakbel planının tanzimi ve ileride tatbiki işiyle uğraşacak olan bir imar bürosu teşkil edileceğini yazmıştık. İmar Bürosu yakında yeni tutulan bir binada açılacak ve çalışmağa başlıyacaktır.


Akşam Gazetesi 12 Ağustos 1933



Abdullah Kutalmış...